kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۴۸۷۵
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۲

خاصیت‎‌های برنج که از آن بی‎خبرید!



برنج در اغلب دنیا به ‌عنوان بخش اصلی بسیاری از وعده‌های غذایی مصرف می‌شود.از جمله خواص برنج برای سلامتی می‌توان به تأمین فوری انرژی، تنظیم و بهبود حرکات روده، تثبیت سطح قند خون و کاهش روند پیری‌اشاره کرد.
اما درخصوص برنج باور کلی درباره خاصیت چاق‎کنندگی و مضر بودن آن برای سلامتی وجود دارد که درست نیست، در حالی که برنج در صورت پخت صحیح و مصرف متعادل می‌تواند یکی از سالم‎ترین مواد غذایی آشپزخانه شما باشد.
مزایای متعدد این ماده را می‎توان در بیش از ۴۰۰۰۰۰ گونه مختلف آنکه در سرتاسر جهان موجود است، پیدا کرد. برنج فرآوری نشده تحت تاثیر فرایندهای مختلف قرار نمی‎گیرد و دارای ارزش تغذیه‎ای بالایی است. با این‌حال برنج سفید فرآوری می‎شود و به همین دلیل مزایای کمتری دارد.
برنج سفید چیست؟
برنج یکی از مهم‎ترین غلات و برنج سفید پر مصرف‎ترین نوع آن در جهان است که به درمان یبوست و اسهال کمک می‎کند، باعث افزایش انرژی روزانه بدن می‎شود و فشار خون بالا را کاهش می‎دهد. با این حال این نوع برنج نیز خواصی که دارد که در ادامه به آن‌اشاره می‏کنیم:
ضدچین و چروک
مقادیر قابل توجه آنتی‎اکسیدان‎های موجود در برنج سفید با بهبود الاستیسیته و استحکام پوست، باعث رفع چین و چروک صورت و زیر چشم شده و به جوان‎سازی پوست صورت کمک می‎کند.
کارشناسان پزشکی می‎گویند که استفاده از پودر برنج سفید به صورت موضعی می‎تواند به درمان بیماری‎های پوستی کمک کند.
ضدآفتاب طبیعی
برنج حاوی اسید فورولیک و آلانتوین است که به عنوان یک ضدآفتاب طبیعی از پوست در برابر‌اشعه خورشید محافظت کرده و احتمال آفتاب سوختگی را هم کاهش می‌دهد.
برنج سفید همچنین به دلیل خواص خنک‎کنندگی که دارد، به عنوان یکی از بهترین روش‎های طبیعی برای درمان سیاهی زیر چشم شناخته می‎شود.
لایه‎بردار پوست
پودر برنج سفید به عنوان یک اسکراب طبیعی عمل کرده و با لایه‎برداری و پاک‎سازی پوست به صاف شدن صورت و سفیدتر و روشن‏تر شدن رنگ پوست کمک می‏‎کند.
صاف کن مو
برنج سفید به دلیل مقادیر بالای نشاسته‏ای که دارد می‏‎تواند به صاف‌تر و درخشان‌تر شدن موی سر کمک کند.
منبع خوب انرژی
از آنجایی که برنج کربوهیدرات خوبی دارد، می‎تواند به عنوان سوخت برای بدن عمل نماید و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند.
ویتامین‎ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی متعدد باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیکی تمامی اندام‎ها می‎شود و می‎تواند سطح انرژی را افزایش دهد.
عاری از کلسترول
مصرف برنج برای سلامتی شما عالی است، زیرا حاوی چربی‎های مضر، کلسترول و سدیم نیست. این ماده بخش خوبی از رژیم غذایی متعادل محسوب می‏شود. هر غذایی که بتواند مواد مغذی را بدون داشتن اثرات منفی فراهم آورد تاثیرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت.
سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی کمک می‎کند و می‎تواند عوارض مرتبط با اضافه وزن را کاهش دهد. برنج یکی از مواد غذایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا می‌تواند افراد را در مقادیر کم سیر کند و سالم نگهدارد.
ضدسرطان
دانه کامل برنج همچون برنج قهوه‎ای سرشار از فیبرهای نامحلول است که می‎تواند از بدن در برابر سرطان‎های مختلف محافظت کند. بیشتر محققان و دانشمندان بر این باورند که فیبر نامحلول برای محافظت از بدن در برابر توسعه و متاستاز سلول‎های سرطانی مفید و ضروری است.
فیبر در برابر محافظت و دفاع از سرطان روده و مقعد مفید است. با این‌حال، علاوه‌بر فیبر، برنج آنتی‎اکسیدان‎های طبیعی همچون ویتامین C، ویتامین A، ترکیبات فنولی و فلاوونیدی دارد که به عنوان آنتی‎اکسیدان عمل می‎کنند یا آنتی‎اکسیدان‎ها را تحریک می‎سازند و از بدن در برابر رادیکال‌‎های آزاد محافظت می‎‌کنند.
رادیکال‎های آزاد محصول فرعی متابولیسم سلولی هستند که می‎توانند آسیب جدی به اندام‌های بدن وارد کنند و باعث تبدیل سلول‎‌های سالم به سلول‎های سرطانی شوند. افزایش سطح آنتی‌‎اکسیدان‎های بدن ایده خوبی است و مصرف برنج بهترین راه برای انجام این‌کار است.
مراقب پوست
متخصصان بر این باورند که پودر برنج را می‌توان به صورت موضعی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار داد. در برخی از قسمت‎های هند، آب برنج برای درمان پوست ملتهب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ترکیبات فنولی موجود در برنج و به خصوص برنج قهوه‎ای یا برنج وحشی، خاصیت ضدالتهابی دارد و می‎تواند برای تسکین التهاب و قرمزی مفید باشد. اینکه برنج به صورت موضعی اعمال شود یا مصرف گردد زیاد مهم نیست. موادی که از برنج مشتق می‎شوند می‎توانند شرایط پوستی مختلفی را بهبود ببخشند. خاصیت آنتی‌اکسیدانی برنج می‌‎تواند ظهور چین و چروک را به تعویق بیندازد و سایر نشانه‎های پیری را کندتر کند.
ضد آلزایمر
برنج قهوه‎ای یکی از موادی است که سطح مواد مغذی بالایی دارد و می‎تواند رشد و فعالیت انتقال دهنده‎‌های عصبی را تحریک نماید و از پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.گونه‎های مختلفی از برنج وحشی نیز می‎تواند آنزیم‎های محافظت‌کننده از اعصاب را در مغز تحریک کند و مانع از تاثیر رادیکال‎های آزاد و سایر سموم خطرناک گردد. این موضوع می‎تواند در پیشگیری از آلزایمر و دمانس مفید باشد.
هضم‎کننده غذا
پوست برنج یک داروی موثر برای درمان دیستانتری است. برخی از افراد بر این باورند که پوست گیاه سه ماهه برنج خاصیت ادرارآوری دارد. چینی‎ها نیز بر این باورند که برنج می‎تواند‌اشتها را افزایش دهد، بیماری شکمی را درمان کند و تمامی مشکلات گوارشی را بهبود ببخشد.
برنج به عنوان یک ماده ادرارآور می‎تواند به کاهش وزن کمک کند، سموم را از بدن دفع نماید و وزن اضافی آب را کمتر کند. محتوای فیبر بالا در برنج می‌تواند به اجابت مزاج کمک کند و از بدن در برابر سرطان‎های مختلف محافظت نماید و خطر ابتلا به بیماری‎های قلبی عروقی را کاهش دهد.
سرشار از ویتامین
برنج منبع عالی از ویتامین‎ها و مواد معدنی همچون نیاسین، ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامین‎ها بنیان و اساس متابولیسم‎های بدن، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکردهای کلی اندام‎های بدن است.
حافظ قلب و عروق
روغن سبوس برنج خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و می‎تواند با کاهش سطح کلسترول خون به سلامت قلبی عروقی کمک کند. برنج وحشی و قهوه‎ای بهتر از برنج سفید خواهد بود، زیرا پوست برنج پر از مواد معدنی است.
برنج می‎تواند جلوی یبوست مزمن را بگیرد. فیبر نامحلول در برنج به عنوان یک اسفنج نرم عمل می‏کند و می‏تواند به اجابت مزاج کمک نماید.
برنج قهوه‎ای و برنج با دانه کامل دارای فیبر نامحلول زیادی هستند. با این‌حال، برای تسکین یبوست بهتر است آب زیادی نوشیده شود. همچنین مصرف غذاهای پر از فیبر توصیه شده است.
بیماران دیابتی باید برنج قهوه‎ای را در رژیم غذایی خود بگنجانند که در برگیرنده سطح پایینی از شاخص گلیسمی هستند.
کمتر از یک پیمانه از برنج قهوه‎‌ای در روز می‎تواند ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را فراهم و به تولید انرژی کمک نماید. برنج قهوه‌ای برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی و تولید هورمون‌‎های جنسی مفید است.