kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۰۰۷
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۳

اخبار ویژه


خط قرمزهای مذاکرات وین سر جای خود باقی است
مذاکرات کارشناسی هیئت ایرانی با هیئت آمریکایی و روسی در زمینه نحوه تداوم توافق ژنو و تدوین توافق جامع هسته‌ای، با بزرگنمایی رسانه‌ای مواجه شده است.
بنابر اعلام عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه؛ معاونان وزیر امور خارجه ایران پیش از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران در وین با همتایان آمریکایی و روسی خود جداگانه طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری در شهر ژنو سوئیس و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری در شهر رم پایتخت ایتالیا دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.
«عباس عراقچی» در گفت‌وگویی تلویزیونی، لغو تحریم‌ها را یکی از موضوعات مورد بحث میان تهران و واشنگتن عنوان کرد.
وی اظهار داشت: البته رئیس هیئت آمریکایی قائم مقام وزارت خارجه این کشور است که پس از جان کری نفر دوم وزارت خارجه آمریکا به شمار می‌رود و خانم وندی شرمن آقای برنز را همراهی می‌کند.
عراقچی با یادآوری اینکه مذاکره با آمریکا برای روزهای 19 و 20 خردادماه تنظیم شده است، خاطرنشان کرد: بیشتر تحریم‌ها توسط آمریکا اعمال شده و سایر کشورهای عضو 5+1 در آن دخالتی نداشته‌اند.
وی همچنین گفت: مذاکرات با آمریکا سه‌جانبه است و علاوه بر مقامات وزارت خارجه ایران و آمریکا، هلگا اشمید معاون خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در آن حضور خواهد داشت.
یادآور می‌شود برخی رسانه‌های غربی و به ویژه برخی رسانه‌ها و روزنامه‌های داخلی تلاش کرده‌اند فربه کردن آرزوها و توهمات به روال سال گذشته را مجددا در دستور کار قرار دهند و این در حالی است که زیاده‌طلبی‌های آمریکا در کنار بدعهدی و بی‌صداقتی این رژیم مستکبر موجب بن‌بست در مذاکرات وین برای تدوین توافق جامع شد. هیئت ایرانی در این مذاکرات با 5 خط قرمز روشن- از جمله حفظ ماهیت راکتور آب سنگین اراک، غیر قابل مذاکره بودن موضوع تحقیق و توسعه، تعیین میزان نیاز ایران به غنی‌سازی صرفا در داخل ایران و توسط متخصصان داخلی، لزوم تعیین تکلیف لغو تحریم‌ها و بی‌ربط دانستن مسائلی نظیر بازرسی از مراکز نظامی یا موشک‌های دوربرد شرکت کرد و خیال موهوم غرب برای گرفتن امتیازهای یک طرفه و بی‌دلیل را ناکام گذاشت.
پایگاه خبری- تحلیلی المانیتور با انتشار خبری به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داده که هیئت آمریکایی حاضر در مذاکرات دوجانبه با مقام‌های ایرانی را «ویلیام برنز»، «وندی شرمن»، «جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، «بروک آمدرسون» معاون مذاکره‌کننده ایالات متحده، «راب مالی» مشاور ارشد خاورمیانه‌ای شورای امنیت ملی آمریکا و سایرین تشکیل خواهند داد.
برخی اعضای این هیئت در مذاکرات زمستان 91 در عمان حضور داشته‌اند که رسانه‌های غربی می‌گویند آن ملاقات در تدوین توافق ژنو موثر بود. با این حال توافق ژنو غیر از گرفتن برخی امتیازها نظیر توقف غنی‌سازی 20درصد و خنثی  کردن ذخایر اورانیوم 20 درصد موجود و توقف نصب سانتریفیوژهای جدید و عملیات ساخت راکتور اراک، هیچ نتیجه‌ای‌ برای ایران نداشت و حتی به تصریح مشاور رئیس‌جمهور، بیش از 50 درصد 4/2 میلیارد دلاری که قرار بود از اموال بلوکه شده ایران آزاد شود، به دست ایران نرسید. با این وصف ادامه مسیر انحرافی ژنو بیش از این امکان‌پذیر نیست و به تعبیر فارین پالیسی ایران به اندازه کافی امتیاز داده و اعتمادسازی کرده و اکنون این آمریکاست که باید اعتمادسازی کند.


ناکامی دیگر فتنه‌گران در انتقال جسد عمال رژیم صهیونیستی
هوشنگ سیحون، معمار بهایی در لس‌آنجلس به خاک سپرده شد.
اوایل خرداد ماه سال جاری، یکی از معماران وابسته به دربار پهلوی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی از کشور گریخته بود، در ونکوور کانادا درگذشت. هوشنگ سیحون علاوه بر عضویت در فرقه ضاله بهاییت و کلوپ صهیونیستی روتاری (بازوی اقتصادی فراماسونری)، پرونده‌ای سیاه در دانشگاه تهران و شورای عالی شهرسازی از خود بر جای گذاشت که در خبر ویژه کیهان، شرح کارنامه سیاه وی با عنوان «تجلیل از معمار بهایی» در تاریخ (1393/3/7) منتشر شد.
پس از مرگ سیحون برخی رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی به ویژه روزنامه دولتی ایران در داخل کشور همراه با رسانه‌های اپوزیسیون در خارج از کشور، علاوه بر تجلیل و قبح‌زدایی از کارنامه وی، پیشنهاد انتقال جسد این معمار را به ایران مطرح کردند. روزنامه کیهان در خبری ویژه با عنوان «جاسوس سیا نشد، معمار بهایی را بیاوریم» در تاریخ (1393/3/8) به تشریح این همصدایی پرداخت. در نهایت، پس از جلوگیری از انتقال جسد «ریچارد فرای» به ایران، تلاش روشنفکرنماهای داخل و خارج بار دیگر ناکام ماند و «هوشنگ سیحون» در لس‌آنجلس دفن شد.
گفتنی است هوشنگ سیحون و ریچارد فرای، هر دو جایزه «میراث فرهنگ» را از مؤسسه صهیونیستی «هوور» دریافت کرده‌اند. مؤسسه هوور، از فعالترین مراکز جنگ نرم کشورهای سلطه‌گر غربی علیه ملت ایران می‌باشد که توسط سازمان جاسوسی آمریکا اداره می‌شود و با حزب صهیونیستی «لیکود» روابط بسیار نزدیکی دارد.


معاون خاتمی: به درستی از روحانی سهم‌خواهی نکردیم!
معاون خاتمی در دولت اصلاحات می‌گوید که در ماجرای ائتلاف اصلاح‌طلبان با روحانی، سهم‌خواهی به درستی صورت نگرفت و آنها باید قبل از انتخابات بر سر سهم خود شرط‌های بیشتری می‌گذاشتند!
محمدعلی ابطحی در مصاحبه با نامه‌نیوز و درباره ائتلاف اصلاح‌طلبان و روحانی گفت: به نظر من این یکی از بلوغ‌های سیاسی بود. البته در ادامه نشان دادیم که کمی در این موضوع کاستی داریم، بعد از انتخابات ائتلاف در روند تشکیل کابینه شکل نگرفت و کسانی که بر سر کناره‌گیری آقای عارف از روند انتخابات و حمایت آقای خاتمی از این موضوع تلاش کرده بودند می‌توانستند قبل از این توافق شرایط ائتلاف را مثل همه جای دنیا ببندد و وزارت‌خانه‌های مورد نظر خود را براساس این توافق و ائتلاف جا به جا کند، که این کار را نکردند.
وی در پاسخ اینکه «آقای عارف الان دلخور هستند؟» گفت: منظور من آقای عارف نیست منظور من کلیت گروه و جریان است که سهم‌خواهی در این خصوص به درستی انجام نگرفت.
معاون حقوقی و پارلمانی خاتمی در دولت اصلاحات در پاسخ این پرسش که «آیا آقای عارف از ائتلاف ناراحت بودند؟ به نظر می‌رسد این ناراحتی و دلخوری هنوز هم وجود دارد». پاسخ داد: اگر روند ائتلاف به یک بلوغ رسیده بود و تقسیمات در روند توافق صورت گرفته بود مثل همه جای دنیا فکر می‌کنم بهتر بود. من به دوستانی که در جلسات ائتلاف بودند هم گفتم که این اقدام دستپاچه شما خیلی کار مناسبی نبود و اگر از قبل مثلا بر سمت معاون اولی و وزارت‌خانه فلان و یا بهمان توافق کرده بودند بهتر بود. همه این برداشت را داشتند که عارف معاون اول شود و خب به همین دلیل است که می‌گویم روند ائتلاف هنوز به بلوغ نرسیده است.
اظهارات طلبکارانه معاون خاتمی در حالی است که افراطیون مدعی اصلاحات بیشترین سهم را از کابینه، معاونت‌های وزیران و استانداران دریافت کرده‌اند اما در عین حال براساس استراتژی از پیش تعیین شده بنا دارند همواره از موضع طلبکار ناراضی، امتیازات مضاعفی از دولت بگیرند و همواره روحانی را در موضع بدهکار نگه دارند.


مدیر بدون مسئولیت از رستوران‌داری تا روزنامه‌داری نیابتی
«اقتصاد، تعادل را کم دارد. تعادل (روزنامه اقتصادی) با اعتماد شما می‌آید. با مدیریت: الیاس حضرتی»! این متن یک آگهی است که در روزنامه‌های زنجیره‌ای نقش بسته و حکایت از این می‌کند که الیاس حضرتی مدیر مسئول اعتماد، یک روزنامه دیگر تحت عنوان اعتماد را نیز مدیریت و منتشر خواهد کرد!
این هنر مدیریتی در حالی است که حضرتی همزمان رستوران ماهی سفید را نیز در شمال شهر تهران راه‌اندازی کرده است.
درباره دستپخت مطبوعاتی آقای مدیرمسئول همین بس که تا مدت‌ها همکاران وی در روزنامه اعتماد، تحلیل‌ها و گزارش‌های شبکه دولتی انگلیس را به نام خود منتشر می‌کردند و البته شهرام جزایری مفسد اقتصادی دوره اصلاحات نیز مدیریت این روزنامه را از دوستی و التفات ویژه فراموش کرد! سالها پیش یک همکار سرویس اجتماعی روزنامه اعتماد در وبلاگ خود فاش کرده بود که این روزنامه رپرتاژ آگهی‌هایی را در قالب تحلیل درباره برخی بخش‌های شهرداری منتشر می‌کند.
برخی از همکاران روزنامه اعتماد هم‌اکنون از کشور گریخته و در شبکه‌های بیگانه نظیر BBC  همکاری می‌کنند.
با همه این اوصاف و در حالی که برخی همکاران اعتماد به خاطر فعالیت‌های ضدامنیتی و وطن‌فروشانه به وزارت اطلاعات احضار شده‌اند، این روزنامه در تیتر اول خود از اینکه وزیر اطلاعات به دیدار نماینده ولی‌فقیه در موسسه کیهان آمده و یک ساعت و نیم ملاقات داشته ابراز ناخرسندی کرد. نگرانی رسانه‌های زنجیره‌ای در قبال این دیدار به حدی بود که اعتماد به همراه طیفی از نشریات و سایت‌های زنجیره‌ای اقدام به قالب کردن تحلیل و هراس خود، به خبر دیدار مذکور کردند.
نسخه ایرانی بی‌بی‌سی (اعتماد) همچنین با تیتر «هشدار وزیر اطلاعات به بولتن‌سازان» سعی کرده سخنرانی عمومی وزیر اطلاعات را به دیدار چند روز پیش حجت‌الاسلام والمسلمین علوی از کیهان ارتباط دهد! اما اخبار موثق حاکی از آن است که در پس این موج‌سازی رسانه‌ای، نگرانی‌های شدیدی در شبکه رسانه‌ای عنکبوت نسبت به تعامل مثبت وزیر اطلاعات با کیهان پدید آمده است.


مشاور روحانی: دولت نقدپذیر باشد و به قانون احترام بگذارد
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت اصحاب دولت نباید به اضطراب در مسائل فرهنگی دامن بزنند و به جای حاشیه‌سازی همت خود را صرف مسائل مهم کشور کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی در گفت‌وگو با تابناک و در پاسخ این سوال که «در روزهای گذشته نسبت به برخی از رویکردهای دولت به خصوص در عرصه فرهنگ انتقاداتی شده است. به نظر شما علت این انتقادات چیست؟» گفت: خود اصحاب دولت نباید، به اضطراب، دلهره‌ها و دلواپسی‌ها بیفزاید. بالاخره ما یک جامعه فعال، شاداب و دارای آزادی بیان و آزادی بعد از بیان داریم. به هر حال همه افراد می‌توانند، راجع به تمام مسائل اقتصادی، سیاست، اخلاق، حجاب، عفاف، دانشگاه، سیاست خارجی صحبت کنند.
وی درباره این سوال که «عده‌ای از عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف از جمله حجاب و عفاف ناراضی هستند و برای استدلال خود به بعضی از عملکردهای دولت اشاره می‌کنند. شما این نقد را به دولت وارد می‌دانید؟» اظهار داشت: ما در جامعه‌مان اگر می‌خواهیم قانونی بحث کنیم؛ یک مصوبه‌ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام حجاب و عفاف داریم. در سال 84 آقای خاتمی به وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی برای عملیاتی کردن آن دستور داده بود. در سال 85 آقای احمدی‌نژاد  این قانون را به وزارت کشور ارجاع داد و گفت بروید این را اجرا کنید که هنوز هم اجرا نشده است. در قانون عفاف و حجاب بیش از 20 دستگاه باید قانون را در زیرمجموعه خودشان عملیاتی کنند که متاسفانه دستگاه‌ها آن طوری که باید و شاید تمکین نکردند و آن را عملیاتی نکردند.
وی درباره قانون ماهواره نیز می‌گوید: بله در این مورد هم قانون وجود دارد. بالاخره در قصه ماهواره قانون می‌گوید، که افراد عادی نباید از ماهواره استفاده کنند و در نقطه مقابل رادیو،  تلویزیون باید از ماهواره‌های بین‌المللی استفاده کنند و آنچه مفید، موثر و سودمند است را بگیرند و در رادیو و تلویزیون منعکس کنند که از مزایای آن بهره‌مند شویم ولی از مفاسد آن برکنار بمانیم. بالاخره دولت این را اجرا نکرده‌اند. دستگاه‌ها نسبت به قانون التزام عملی ندارند.
«آقای روحانی چندی پیش در مورد ماهواره گفت «اگر خدایی نکرده تلویزیونی بتواند با یک دیش مخفی یا آشکار شبکه دیگری را بگیرد و جوانان آن شبکه را ببینند چگونه ایرانیت و اسلامیت می‌ماند؟! دیدیم که ماهواره آمد و مبارزه در پشت بام و بالکن تاثیرگذار نبود و نه ایمان مردم پر زد و رفت و نه هویت مردم از دست رفت.» نظر شما دقیقا با حرف آقای رئیس‌جمهور در تضاد است؟» اکرمی در پاسخ این پرسش تصریح کرد: من این اظهارات را از آقای رئیس‌جمهور نمی‌پسندم. برای اینکه قانون عملی نشد. اگر قانون عملی می‌شد که این طور نمی‌شد. بالاخره ما باید به قانون احترام بگذاریم یا قانون را تغییر بدهیم. ولی وقتی قانون وجود دارد نباید قانون را تمکین نکنیم. اگر قانون اصلاح می‌خواهد آن را اصلاح کنیم و نه اینکه بگویم چون مثلا تمکین نکردند، بنابراین فایده‌ای ندارد و بی‌خود بوده است. من این اظهارات را نمی‌پسندم.
حجت‌الاسلام اکرمی همچنین درباره بحث بهشت بردن مردم از سوی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: استدعای ما از آقای رئیس‌جمهور این است که به مسائل مهم کشور بپردازد. مسائل مهم کشور اقتصاد، اشتغال، اعتیاد، سرمایه‌گذاری و رونق تولید و کار است. الان بیکاری و اعتیاد است که ام‌الفساد است. الان اعتیاد به مدرسه‌ها هم نفوذ کرده است. باید به گونه‌ای به مسائل بپردازیم که مسائل غیر مهم باعث فراموشی مسائل مهم نشود.
اکرمی اضافه کرد: به نظرم می‌آید همه دستگاه‌های فرهنگی باید در این مسائل کمک بکنند. ما هم نگاه نکنیم یک اظهاراتی آقای روحانی انجام داده است. چهار تا امام جمعه انتقاد کرده‌اند بگوییم همه چیز تمام شده است.  750 نماز جمعه در کشور برگزار می‌شود حالا 4 تای آنها تذکر داده‌اند باید به حرف آنها گوش دهیم. اگر حرف آنها درست است  رفتارمان را اصلاح کنیم، اگر درست نیست تساهل نشان دهیم.