kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۲۰۲
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۷
حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز:

مدیر ‌اشرافی نمی‌تواند دردهای معیشتی جامعه را درک کند

نماینده مجلس خبرگان رهبری با‌ اشاره به اینکه مسئولان ‌اشرافی درد فقر را درک نمی‌کنند، گفت: هنگامی که مسئولان به این شکل زندگی کنند، مشکلات جامعه را مشاهده نمی‌کنند و برای رفع آنها تلاش نخواهند کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عسکر دیرباز، نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با رسا، با ‌اشاره به اینکه بر اساس روایات، اگر علما و امرای جامعه اصلاح شوند، امت اسلامی نیز اصلاح خواهند شد، گفت: جامعه ما نیز از این مطلب مستثنی نیست، یعنی اگر جامعه ما بخواهد رو به اصلاح حرکت کند، چاره‌اش این است که علما و مسئولان صالح باشند.
وی ادامه داد: اگر علما و مسئولان کشور از راه اصلاح فاصله گرفته و گرفتار فساد شوند، جامعه نیز به تبع دچار آسیب‌های اخلاقی و ایمانی شده و به سوی فساد اخلاقی و فرهنگی خواهد رفت.
حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی ساده زیستی مسئولان بوده است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی از ابتدا به دنبال آن بود که زندگی مسئولان از حالت ‌اشرافی خارج شده و همسان زندگی مردم متوسط و رو به پایین جامعه شود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: به مرور زمان آفت‌هایی مانند مال اندوزی، تجمل‌گرایی، استفاده از کالاهای بسیار باکیفیت خارجی و یا مواردی که از ضروریات طبیعی زندگی نبود، در برخی مسئولان ایجاد و سبب شد تا این دسته از مسئولان از زندگی توده مردم فاصله بگیرند؛ البته ناگفته نماند که بسیاری از مسئولان این گونه نیستند اما این خطر احساس می‌شود که اگر مقوله‌اشرافی‌گری کنترل نشود، ممکن است میان برخی مسئولان ریشه بدواند و در میان دیگر مسئولان نیز تسری پیدا کند.
وی با بیان اینکه در زمان طاغوت اکثر مسئولان گرایش به ‌اشرافیت داشتند، ادامه داد: این موضوع هم اکنون برعکس شده است و اکثر مسئولان زندگی سطح متوسط و قابل قبولی دارند، اما اصل سخن این است که در جامعه اسلامی حتی یک نفر از مسئولان هم نباید گرایش به تجمل و‌اشرافیت داشته باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز با بیان اینکه ‌اشرافی‌گری اعتماد مردم را نسبت به نظام از بین می‌برد، تصریح کرد: مسئولان باید از کارهایی که سبب بی‌اعتمادی مردم می‌شود، پرهیز کنند، زیرا بزرگ‌ترین آفت نظام همین است که مردم نسبت به آن بدبین شده و دیگر از آن پشتیبانی و حمایت نکنند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با‌ اشاره به اینکه مسئولان ‌اشرافی درد فقر را درک نمی‌کنند، مطرح کرد: اگر مسئولی زندگی‌اشرافی داشته باشد، هیچ زمان نمی‌تواند درد مردم سطح پایین جامعه را درک کرده و با آنها ابراز همدردی داشته باشد؛ بدیهی است هنگامی که مسئولان به این شکل زندگی کنند، مشکلات جامعه را مشاهده نمی‌کنند و برای رفع آنها تلاش نخواهند کرد.
وی بیان داشت: اخیراً مشاهده شد که علیرغم وجود مشکلات اقتصادی در جامعه، مسئولی گفته بود «در جامعه مشکلی وجود ندارد و همه چیز خوب است»، کسی می‌تواند اینگونه بگوید که میان خودش و مردم یک دیوار چین کشیده شده باشد؛ این شکاف طبقاتی را همین ‌اشرافی‌گری و تجمل‌گرایی میان مسئولان و مردم ایجاد می‌کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز با ‌اشاره به اینکه یک عده از مسئولانی که از ابتدای انقلاب سرکار بوده‌اند، می‌خواهند با حق مسئولیت بازنشسته شوند، افزود: این موضوع خیانت است، زیرا افراد جوان و کارآمد بسیاری هستند که می‌توان از آنها در اداره امور کشور استفاده کرد و دلیلی وجود ندارد که این دسته از مسئولان با حق مسئولیت بازنشسته شوند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید با انتقادهای دلسوزانه سعی در اصلاح رفتار برخی مسئولان داشته باشیم، یادآور شد: مسئولان نباید به گونه‌ای رفتار کنند که مردم جامعه دچار تعارض شوند؛ ما باید با مطالبات حق، سعی در اصلاح رفتار مسئولان ‌اشرافی داشته باشیم تا ‌اشرافیت در جامعه ریشه ندواند.