kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۹۹۴
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۴

واکنش متفاوت وزیر صنعت و یک نماینده مجلس به تخلف 650 میلیون یورویی

در حالی‌که وزیر صنعت مدعی است موضوع 650 میلیون یورویی به هیچ‌عنوان رانت نیست یک نماینده مجلس تاکید کرد این موضوع برای فرد متخلف رانت ایجاد کرده است.
به گزارش فارس، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری با رسانه‌های جمعی در پاسخ به این سؤال که بحث رانت 650 میلیون یورویی سرانجام چه شد، اظهار داشت: وزارت صنعت از طریق روابط عمومی در خصوص این موضوع اطلاع‌رسانی کرد و سعی داشتیم که این مسئله به کوچه و بازار نرسد.
وی ادامه داد: در مصاحبه‌های مختلف درباره این موضوع جوسازی‌های بسیاری شد و مجدداً مراحل مختلف آن از طریق روابط عمومی وزارتخانه اطلاع‌رسانی شد.
نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان در انتظار تامین خاص این مقوله نیازمند تامین ارز هستند، گفت: این به نفع کشور است که واردکننده بدون تخصیص ارز کالا را با مسئولیت خودش در اختیار مصرف‌کننده قرار دهد.
نعمت‌زاده با بیان اینکه تخصیص ارز در بانک مرکزی بررسی می‌شود، گفت: نهاده کشاورزی و کالاهای اساسی  در بنادر جمهوری اسلامی ایران روی کشتی‌ها منتظر تخصیص اعتبار و یا حواله بودند که در این مورد پس از ارسال موضوع به معاون اول رئيس جمهور در بانک مرکزی مورد بررسی و موافقت قرار گرفت.
وی تأکید کرد: واردکننده درخواست تامین ارز داشت که از طریق معاون اول رئيس جمهور به بانک مرکزی ابلاغ شد و بانک مرکزی طبق صلاحدید و قوانین نسبت به گشایش اعتبار اقدام کرده و چنین چیزی وجود ندارد که رانتی در جریان باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اختصاص ارز به واردکنندگان تبعیض هم نیست و در صورت تقاضا به همه آنان طبق شرایط تخصیص داده خواهد شد و به نظر من اشتباه فهم بوده که رانتی در کار بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: واردکننده مسئولیت نوسان ارز را بر عهده گرفته و در صورت افت قیمت سود خواهد کرد و در صورت افزایش قیمت زیان سنگینی را متقبل خواهد شد و در صورت تاخیری در بازپرداخت تعهدات دریافت شده، پس از مدتی اجرایی خواهد شد.وی با بیان اینکه ورود نهاده‌های دامی به کشور به نفع تولید داخل بود، گفت: بحث 650 میلیون یورویی که مطرح شده، به هیچ عنوان رانت نیست.
نعمت‌زاده با بیان اینکه سنگ‌آهن خام‌ترین محصول آهنی است، گفت: متاسفانه در سال گذشته 22 میلیون تن از آن صادر شد که باید در بخش‌های بعدی آن به ارزش افزوده بیشتری می‌رسید.
وی با بیان اینکه تمام قوای خود را برای اتمام پروژه‌های فولادی و سنگ‌آهنی به کار گرفته‌ایم، گفت:‌ در صورت اتمام این پروژه‌ها از خام‌فروشی نیز جلوگیری خواهد شد.
نعمت‌زاده با بیان اینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه شورای اقتصاد اجازه می‌دهد، تا عوارض بر صادرات مواد خام گذاشته شود، گفت: فعلاً فرصت نکرده‌ایم که صادرات سنگ‌آهن را با عوارض همراه کنیم اما این موضوع در حال بررسی است.
وی در خصوص قیمت سیمان نیز تاکید کرد: عوامل تشکیل‌دهنده سیمان تغییر پیدا کرده است و کارخانجات تقاضای افزایش قیمت دارند بنابراین سازمان حمایت گزارشاتی را تهیه می‌کند تا تولید هم به صرفه باشد.
نعمت‌زاده افزود: ثبت سفارش هم همچنان در جای خود باقی است البته نظراتی را برای اصلاح آن گفته می‌شود ولی برداشتن سریع آن نیاز به مصوبه دولت دارد.
ثروتی: تخلف
 650 میلیون یورویی
 رانت ایجاد کرده است
در همین حال عضو کمیسیون برنامه ‌و بودجه مجلس با اشاره به رانت 650 میلیون یورویی یک واردکننده گفت: همین فرد هزارمیلیون تومان بدهی به نظام بانکی دارد.
موسی‌الرضا ثروتی افزود: در بحث تخلف 650 میلیون یورویی رانت برای فرد متخلف ایجاد شده زیرا به دیگران در راستای این درخواست جواب منفی داده‌اند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه مبارزه با فساد اجرای دقیق قانون را می‌طلبد، یادآور شد: در یکی از کشورهای اروپایی به دلیل تخلف مالیاتی نخست‌وزیر این کشور مجرم شناخته و جریمه تحقیرآمیز برایش در نظر گرفته شد.
ثروتی افزود: همه سؤالات از وزرا مربوط به فساد و نحوه اجرای قانون در مقطع مختلف بوده و باید فرهنگ قانون‌گرایی احیا و اجرایی شود و وظیفه مجلس، مطبوعات، رسانه‌ها، مطالبه‌گری در جامعه است.