kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۶۴۴۸
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰
مشاور وزیر جهاد:

۲۰ درصد اراضی کشاورزی کشور تحت پوشش آبیاری‌ نوین قرار گرفته ‌است

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد گفت: امسال ٣١١٧ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری پیش‌بینی شده که تاکنون ٤١ درصد آن تخصیص یافته است.

 به گزارش مهر عباس زارع در نشستی خبری با بیان اینکه برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، در سال جاری ٣١١٧ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده است، گفت: ٢٢٧٥ میلیارد تومان از این اعتبارات از محل بودجه سنواتی و حدود ٨٤٠ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی است.
وی گفت: تاکنون از محل صندوق توسعه ملی حدود ٩٠ درصد و از محل بودجه سنواتی حدود ٢٣ درصد اعتبارات تخصیص داده شده؛ بنابراین در مجموع حدود ٤١ درصد اعتبارات پیش‌بینی شده تخصیص داده شده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وزارت جهاد در راستای افزایش بهره‌وری آب و خاک و تولید پایدار محصولات کشاورزی برنامه‌های راهبردی را در طول دولت‌های یازدهم و دوازدهم اجرا کرده است، ادامه داد: یکی از این اقدامات توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است.
زارع تصریح کرد: در این راستا برنامه توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، سالانه به میزان ٢٥٠ هزارهکتار در برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی
قرار دارد.
وی اضافه کرد: در سال جاری برنامه تجهیز ٢٨٥ هزار هکتار از اراضی آبی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری در دستور کار بوده که ١٤٠ هزار هکتار آن تجهیز و تحویل داده شده است.
زارع گفت: با این اقدام؛ یک میلیارد و ٢٥٠ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود ضمن اینکه این کار باعث افزایش ٣٠ درصدی تولید محصولات کشاورزی و کاهش ٣٠ درصدی کود و سموم شیمیایی می‌شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از ابتدای اجرای طرح(سال ۶۹) تاکنون، یک میلیون و ۷۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده است، گفت: این اقدام صرفه‌جویی در مصرف 7/5 میلیارد مترمکعب آب را به همراه دارد.
زارع در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 8/7 میلیون هکتار از اراضی کشور باید تحت سامانه‌های نوین آبیاری قرار گیرد، گفت: تا به امروز ۲۰ درصد از اراضی کشور تحت آبیاری‌های نوین قرار گرفته‌اند که این رقم بدون در نظر گرفتن مناطق گرمسیری و خوزستان (طرح احیای اراضی خوزستان) است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در استان هرمزگان ۶۲ درصد، چهارمحال‌وبختیاری ۴۴ درصد و نیم، همدان ۴۳ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۴۰ درصد و کردستان ۳۹ درصد از سال ۶۹ تا به امروز اراضی آن به سامانه‌های نوین آبیاری تبدیل شدند.
وی با ‌اشاره به اینکه با وجود اینکه در برنامه پیش‌بینی شده ۴ هزار هکتار اجرای نوین آبیاری شده است، اظهار داشت: با وجود اینکه ظرفیت‌های فنی را در ارتباط داریم اما باید در نظر داشت تحقق این امر با تقاضای کشاورزان است.
زارع در ادامه با بیان اینکه در راستای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، قرار است آگاهی مردم را افزایش دهیم تا بهره‌برداران از مزایای این طرح بیشتر اطلاع داشته باشند، گفت: دومین نمایشگاه بین‌المللی سیستم‌های نوین آبیاری ۵ تا ۸ اسفندماه در تهران برگزار می‌شود.