kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۵۴۵۶
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۴
سردار جلالی:

تلگرام از وزارت ارتباطات سوء‌استفاده کرد

رئیس ‌‌سازمان پدافند غیرعامل گفت: ارز دیجیتالی و رمزگذاری شده در تلگرام که با عنوان گرام معرفی شده است به گفته خود این شبکه قرار است در اواسط اسفند ماه سهام این ارز با قیمت بالای ده میلیون دلار برای یک سهم، فروخته شود. این مبلغ هزینه بسیار بالایی است که اگر مردم ایران این سهام را بخرند باعث خروج ارز بسیاری از کشور خواهد شد.


 سردار غلامرضا جلالی، رئیس‌‌سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ظرفیت‌های خوبی در پیام رسان‌های داخلی داریم و متاسفانه در گذشته حمایت‌های لازم نشد؛ پهنای باند مناسب به آنها داده نشد و سیاست‌های تشویقی ابلاغ نشد. در حوادث اخیر مشخص شد تلگرام دو سوم حجم پهنای باند ایران را در اختیار دارد. وقتی تلگرام قطع شد مشخص شد از 11 هزار گیگابایت حجم استفاده شده در تلگرام رسیدیم به 300 گیگابایت؛ این یعنی اتوبان یک طرفه‌ای که توسط زیر ساخت کشور در اختیار این پیام‌رسان قرار داده شده است.
وی اظهار داشت: اگر یک سری سیاست‌های تشویقی ارائه شود، پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند پاسخ نیاز مردم را بدهند. حمایت‌های مختصری از پیام‌رسان‌های داخلی توسط شورای عالی فضای مجازی شروع شده است. سردار جلالی خاطرنشان کرد: در نشستی که با وزیر ارتباطات داشتیم، گفتند که وام را به 4 پیام‌رسان منتخب داده‌ایم. البته بنده از پیام‌رسان‌ها پیگیری نکرده‌ام که وام اعطا شده است یا نه.
رئیس‌ سازمان پدافند غیرعامل کشور در پاسخ به این سؤال که مدیریت تلگرام در زمان اغتشاشات (فیلترینگ) نمی‌توانست زودتر برنامه‌ریزی شود؟ گفت: برداشت‌های مسئولان ما در موضوعات مختلف، متفاوت بود. با توجه به نگاه متفاوت مسئولان، رسیدن به  اجماع زمان طولانی لازم داشت. روز اول و دوم شاید انگشت‌ها به سمت جریانات داخلی بود که بعد مشخص شد موضوع چیز دیگری است. البته من نیز با نظر شما موافقم؛ اگر زودتر جلوی اتفاقات گرفته می‌شد آسیب‌ها کمتر می‌شد. سردار جلالی اظهار داشت:95 درصد از سهم شبکه‌های اجتماعی کشور را در دست شبکه‌های اجتماعی خارجی گذاشتیم؛ نگاه‌های سیاسی در این موضوع موثر بوده است، برخی‌ها احساس می‌کردند یک رسانه مستقل نسبت به رسانه ملی در اختیار برخی از جناح‌ها قرار می‌گیرد و می‌توانند از آن استفاده کنند. همین نگاه به اندازه‌ای کمک کرد تا این پیام رسان تقویت شود. البته قابلیت‌هایی که خود شبکه ایجاد کرده است و مساعدت‌هایی که وزارت ارتباطات در ارائه پهنای مناسب به آن شبکه داد نیز تا حدی باعث شد که یکه‌تاز میدان شوند. به نظر من تلگرام از وزارت ارتباطات و مقامات امنیتی سوءاستفاده کرد. با نقشی که در آشوب‌های اخیر این شبکه بازی کرد، بایستی رفتار ما نسبت به گذشته با تلگرام به طور جدی تغییر کند. وی با‌اشاره به اینکه پول اینترنتی یک مفهوم است و یک واقعیت که در حال تعریف در فضای سایبر است، گفت: ارز دیجیتالی و رمزگذاری شده در تلگرام که با عنوان گرام معرفی شده است به گفته خود این شبکه قرار است در اواسط اسفند ماه سهام این ارز با قیمت بالای ده میلیون دلار برای یک سهم، فروخته شود. این مبلغ هزینه بسیار بالایی است که اگر مردم ایران این سهام را بخرند باعث خروج ارز بسیاری از کشور خواهد شد. رئیس ‌سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان داشت: تعریف پول دیجیتال در تلگرام، باعث ایجاد یک نظام بانکی جدا از بانک مرکزی خواهد شد؛ وقتی پیام رسانی همه این امکانات را داشته باشد در واقع در داخل کشور دولتی ایجاد و مردم را اداره می‌کند. بر اساس مطالبی که توسط خود تلگرام منتشر شده، خطرات و آسیب‌های تلگرام در حوزه اقتصاد برای کشور افزایش خواهد یافت. هیچ کشوری، چه آمریکایی و اروپایی اجازه تسلط این چنینی به پیام رسان‌های خارجی نداده است. سردار جلالی خاطرنشان کرد: تمامی کشورها برای کنترل نظام پولی، بانکی و ارزی، بانک مرکزی دارند که نظام ارزش پول و برابری با پول خارجی را کنترل می‌کند. وقتی این شبکه خارج از کنترل بانک مرکزی ما ایجاد شود می‌تواند تهدیدات جدی برای ثروت ملی و پول مردم به نحو خودش داشته باشد. وقتی پول ملی کاهش پیدا کند یعنی ثروت مردم که طبق ارزش پولی کشور سنجیده می‌شود، از دست می‌رود. بنابراین وظیفه بانک مرکزی هر کشوری حفظ منافع مردم آن کشور در برابر تهاجم سایر پول‌هاست. پول اینترنتی می‌تواند کنترل بانک مرکزی نسبت به پول خودش را از بین ببرد. وی گفت: کانال‌هایی که ترویج بی‌حجابی می‌کنند قراردادی با یکی از مراکز وابسته به سی‌آی‌ای دارند و مبلغ 230 میلیون دلار دریافت کرده‌اند تا بی‌حجابی را ترویج دهند. سردار جلالی افزود: نگاه ما به این کانال به عنوان یک جاسوس است؛ سایت مزدوری که از خارج پول می‌گیرد و علیه مردم و امنیت کشور اقدام می‌کند. ما نیز باید  با همین نگاه باید برخورد کنیم.