kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۴۴۱۹
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۵
وزیر بهداشت در همایش روز پرستار:

مجلس قوانینی را تصویب کند که اعتبار آن تأمین می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از مجلس انتظار است قوانینی تصویب کنند که اعتبار آن را هم تصویب می‌کنند نه اینکه فقط انتظار ایجاد کنیم.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در همایش روز پرستار با بیان اینکه دو مطالبه و مشکل اصلی پرستاران، یکی کمبود نیرو و فشار کاری و دیگری اضافه‌کاری اجباری و مطالبات معوقه است افزود: درباره مطالبات معوقه می‌توانیم این قول را بدهیم که معوقات کارانه و اضافه‌کار تا شهریور امسال را طی یکی دو ماه آینده پرداخت کنیم.
هاشمی افزود: کمبود پرستار باعث شده است بخش زیادی از خدمات مورد نیاز بیماران به دوش مردم بیفتد و یک پرستار مجبور باشد به جای چند نفر کار کند.
وی ادامه داد: در مورد رفع کمبود نیرو و استخدام پرستار، ما در وزارت بهداشت از مجلس و دولت مطالبه داریم که مجوز استخدام صادر کنند نه در حد استاندارد‌های بین‌المللی پرستار و نه حتی استاندارد کشور‌های منطقه، اما حداقل استاندارد داخلی تامین شود به‌خصوص اینکه ۲۴ هزار تخت بیمارستانی جدید ایجاد شده و فعالیت آنها نیازمند تامین پرستار است.
وزیر بهداشت گفت: یکی از مطالبات پرستاران اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است، انتظار این است که سازمان برنامه و بودجه اجرای این قانون را مطالعه کند و از مجلس نیز انتظار است که قوانینی تصویب کنند که اعتبار آن را هم تصویب می‌کنند نه اینکه فقط انتظار ایجاد کنیم و ما را در مقابل هم قرار دهند و البته این وظیفه شورای نگهبان است که نظارت کند و قوانینی که اعتبار ندارد مصوب نشود.
هاشمی گفت: درباره تعرفه‌های خدمات پرستاری، تعرفه‌های مراقبت در منزل یا «هوم‌کر» تصویب شده است که امیدوارم همین تعرفه‌ها سنگ بنایی شود که به تدریج گسترش یابد و بی‌عدالتی در پرداخت‌ها که حاصل ۳۰ سال نظام ظالمانه پرداخت مبتنی بر کارانه و خودگردانی است اصلاح شود.
وی افزود: بی‌عدالتی در پرداخت‌ها در بین گروه‌های مختلف پزشکان بین جراحان و غیر جراحان نیز وجود دارد، ما نظام پرداخت فعلی را که نظام فی فور سرویس است قبول نداریم، اما تغییر آن نیز
ساده نیست.
وزیر بهداشت گفت: دولت بالاخره حقوق پزشک و پرستار را پرداخت می‌کند، اما چرا به موقع پرداخت نمی‌کنند؛ چرا زجرکش می‌کنند؛ اگر بودجه‌های سلامت تجمیع نشود نمی‌توانیم راهنما‌های بالینی را اجرا کنیم.
هاشمی ادامه داد: هم اکنون حدود ۱۴۰ هزار پرستار شاغل در کشور داریم و ۱۹۳ دانشکده پرستاری مشغول تربیت نیرو
هستند.