kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۸۹۰
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۷
طعنه سنگین بشار اسد به غربی‌ها:

دریافت جایزه اسکار را به تروریست‌های النصره تبریک می‌گویم!

رئیس جمهور سوریه در واکنش به اقدام رسوای «انجمن اسکار» که اخیراً به گروه تروریستی و بدنام «جبهه النصره» جایزه داد، طعنه تند و سنگینی زد و به این گروه تروریستی به خاطر دریافت این جایزه با کنایه تبریک گفت.



«بشار اسد» که با شبکه چینی «فونیکس» گفت‌وگو می‌کرد، در بخشی از این مصاحبه، به اعطای جایزه اسکار به فیلم مستند «کلاه سفیدها» اشاره کرد و گفت: «ما ابتدا باید به جبهه النصره به دلیل دستیابی به اولین جایزه اسکار تبریک بگوئیم. این یک حادثه بی‌سابقه در غرب محسوب می‌شود. اینکه به القاعده جایزه اسکار داده شود باور نکردنی است. این دلیل دیگری بر این مسئله است که جوایز اسکار، نوبل و دیگر جوایز، جوایزی سیاسی هستند.»
بشار اسد افزود: «داستان کلاه سفیدها بسیار ساده است. داستان زیباسازی جبهه النصره در سوریه و تغییر چهره قبیح این گروه به چهره‌ای انسانی‌تر است. در این داستان یک نفر کلاه خودی را (بر سر) گذاشته و اطراف اجساد سربازان سوری می‌رقصد.»
وی در ارتباط با هدف این فیلم مستند نیز به «فونیکس» گفت: «هدف از این فیلم مستند، تلاش برای ممانعت از اعمال فشار و حمله ارتش سوریه برای آزادسازی مناطق حلب بوده است.»
گروه «کلاه سفید» که به ظاهر در جنگ حضور ندارد و به کار امدادرسانی مشغول است؛ بخشی از جبهه تروریستی و وحشی النصره محسوب می‌شود و مأموریت اصلی آن، جنگ روانی علیه دولت و ارتش سوریه است. این گروه به ابتکار یک افسر بازنشسته دستگاه جاسوسی انگلیس موسوم به «ام.آی-6» ایجاد شده است. شبکه‌های غربی نیز در چارچوب سیاست‌های غرب، از این گروه تروریستی حمایت تمام قد می‌کنند.
البته، بشار اسد در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فونیکس، به مسائل دیگری نیز اشاره کرده، که مهمترین آنها، غیرقانونی بودن حضور نیروهای ترکیه و آمریکا در خاک سوریه بوده است.
وی گفت: «نیروهای خارجی از جمله ترکیه و آمریکا که بدون دعوت و اجازه ما به خاک سوریه وارد می‌شوند، نیروهای مهاجم هستند.»
بشار اسد درباره «طرف‌هایی که بر سر میز مذاکرات می‌نشینند» نیز گفت: «طرف‌های زیادی هستند که برخی از آن‌ها ملی‌گرا بوده و نماینده کسی نیستند بلکه نماینده خودشان هستند اما برخی دیگر نماینده تروریست‌ها بوده و در واقع تروریست‌هایی بر سر میز مذاکرات هستند و برخی دیگر نیز نماینده کشورهای خارجی مثل عربستان، ترکیه، فرانسه، انگلیس و شاید آمریکا هستند. اگر بخواهیم مذاکرات مفید باشد باید مذاکرات سوری- سوری باشد. ما ساختار مذاکرات را ایجاد نکرده‌ایم بلکه این ساختار از سوی «استفان دی‌میستورا»، فرستاده سازمان ملل به سوریه و با نفوذ کشورهایی که می‌خواهند از مذاکرات به عنوان اهرم فشار بر سوریه استفاده کنند، ایجاد شده است. همانطور که گفتم هر فردی نماینده دستور کارهای مختلفی است. مخالفان هیئتی واحد ندارند در نتیجه ما باید با چه طرفی مذاکره کنیم؟ این بار مذاکراتی در ژنو وجود نداشت و این همان دلیل نتیجه ندادن این مذاکرات بود. تنها مسئله‌ای که در ژنو مورد بررسی قرار گرفت دستور کار، عنوان‌ها، مسائلی که بعداً درباره آن صحبت می‌کنیم و از این قبیل بود. انتظار نداشتیم ژنو به بار بنشیند اما آن گامی در مسیری طولانی است.»
وی افزود: «روش ممکن برای رسیدن به راهکار بحران به دو صورت است که یکی جنگ با تروریست‌هاست که این وظیفه دولت است و دوم برگزاری مذاکرات. این مذاکرات ابعاد مختلف دارد که یکی از آن‌ها بعد سیاسی است که به آینده سوریه و نوع نظام سیاسی مرتبط است.
برای همین این مسئله به خود سوری‌ها و برگزاری همه‌پرسی مرتبط است. بعد دوم ترغیب افراد مسلح و کسانی که مرتبط با گروه‌های تروریستی هستند به کنار گذاشتن سلاحشان در مقابل عفو است. ما در این راستا تلاش زیادی کرده‌ایم. از آغاز بحران تاکنون تنها راهکار، آشتی ملی میان دولت و افراد مسلح بوده است.»
بشار اسد درباره «امید هیئت مخالفان سوریه به سیاست‌های آتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا» نیز گفت: «زمانی که بخواهی به یک کشور خارجی امید ببندی این یعنی شما ملی‌گرا نیستی. آنها باید بر حمایت مردم سوریه نه کشور دیگر حساب باز کنند. اظهارات ترامپ در دوره تبلیغات برای ریاست جمهوری‌اش درباره اولویت شکست داعش بود اما ما هیچ گونه اقدام چشمگیری در این زمینه شاهد نبودیم.»