kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۶۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) مطرح کرد

تدابیر رهبری در ستاد اشتغال‌زایی محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی است



محمد مخبر در مراسم افتتاح 14 طرح اقتصادی و زیربنایی بنیاد برکت در استان قم با اعتبار 120 میلیارد ریال اهدایی رهبر معظم انقلاب که با حضور دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در تالار مرکزی شهر قم برگزار شد، اظهار کرد: با تدابیر رهبری در سال‌های اخیر جهت‌گیری جدی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اتفاق افتاد و امروز در ستاد هیچ کاری که از سه ضلع محرومیت‌زدایی، اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌زایی خارج باشد، نداریم. باید مردم را بسیج کنیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های آنها مشکلات کشور را رفع کرده و شاهد بهبود شرایط شهرها باشیم.
وی با تاکید بر پرداخت هزینه درمان بیش از 45 هزار بیمار سرطانی اظهار کرد: محور فعالیت ستاد در کشور اشتغال‌زایی است که طی این سال‌ها بیش از 300 کارخانه و بنگاه کوچک بر محور ظرفیت‌های بومی ایجاد و ظرف چهار سال گذشته بیش از 360 هزار فرصت شغلی در کشور مهیا کرده‌ایم که این مشاغل در مناطق محروم بوده و به جامعه تحصیل‌کرده اختصاص داشته است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) استفاده از ظرفیت‌های دانش‌آموختگان کشور را در اشتغال‌زایی مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: هر جا ورود کردیم نخستین محور فعالیت‌مان، اشتغالزایی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: نزدیک به هزار مدرسه در کشور در حال ساخت داریم که حدود 800 باب از این مدارس تحویل وزارت آموزش و پرورش شده است، حدود 50 هزار وام قرض‌الحسنه به مردم مناطق محروم کشور پرداخت شده، حدود 200 هزار نفر در مناطق محروم کشور بیمه تکمیلی شده‌اند، 21 هزار خانه در مناطق محروم کشور ساخته‌ایم و 11 بیمارستان نیمه‌کاره را در حال تکمیل داریم که چهار مورد از آنان اتمام یافته است.
محمد مخبر بیان کرد: همچنین در بنیاد برکت 300  شرکت مدیریت می‌شود که 25 نوع خدمت را ارایه می‌کنند که تمام این خدمات با 40 نیرو انجام می‌شود و اتکای ما بر مردم است و ما تاکید داریم از ظرفیت‌های داخلی کشور به طور کامل استفاده شود. کشور ما از نظر امکانات بالقوه بسیار غنی است.
وی با تاکید بر اینکه کشور ما ظرفیت‌های فراوانی دارد تصریح کرد: کشوری نیستیم که زیر بار بیکاری 5 میلیون نفر گرفتار شود ما نیازمند نهضت فقرزدایی و اشتغال‌زایی جدای از مباحث سیاسی هستیم. نهضتی نیاز داریم که مسئولان با تقوای سیاسی تنها خودشان را نبینند؛ در انقلاب و جنگ، خواص و سیاسیون خود را ندیدند و به مردم اتکا کردند و آن اتفاقات عظیم افتاد. آنجا دیدیم که تا مردم نیامده بودند، تانک‌ها در کشور جولان می‌دادند و زمانی که مردم آمدند با حداقل امکانات پیشرفت‌های بسیاری داشتیم. امروز هم با ندیدن مردم و ظرفیت‌های داخلی، امکان حل مشکلات نیست؛ ما در کشور خلاقیت، امکانات و انگیزه داریم اما باید به مردم اتکا کنیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تصریح کرد: امروز می‌شود کارهای بزرگی بدون توجه به محدودیت‌های بین‌المللی که وجود دارد انجام داد؛ امروز جوانان باانگیزه و فعالی در کشور داریم که باید از ظرفیت آنها استفاده شود. وی ادامه داد: ما تا امروز نزدیک به 200 میلیارد تومان در قم سرمایه‌گذاری کردیم که بخشی از آن در اشتغال‌زایی و بخشی در زیربنایی بوده است. تا جایی که در اختیار و ظرفیت ستاد بوده در قم اقدامات جدی انجام دادیم ولی نیاز است کارگروهی تشکیل شود و نزدیک به 200 میلیارد تومان دیگر در این شهر در حوزه اشتغال‌زایی سرمایه‌گذاری شود.
وی با بیان اینکه می‌توانیم بیکاری قم را در سه سال آینده به زیر میانگین کشور برسانیم خاطرنشان کرد: میانگین بیکاری حدود 11 درصد است که اگر همه مشارکت کنیم به زیر پنج درصد می‌رسد. باید مردم را بسیج کنیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های آنها مشکلات کشور را رفع کنیم و شاهد بهبود شرایط شهرها باشیم. همچنین علی لاریجانی در این مراسم گفت: یکی از روش‌های هوشمندانه و مدبرانه‌ای که رهبری در روش کار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در سال‌های اخیر دنبال کردند همین پایه‌گذاری بود که از طریق منابعی که در امور روشنی در زمینه محرومین مصرف نمی‌شد متمرکز شود و بنیاد محور خدمات‌رسانی به محرومان باشد.
وی گفت: اقداماتی که بنیاد انجام می‌دهد اموری است که به صورت روتین در برنامه ستاد اجرایی است و آنها بسیار باثمر فعالیت می‌کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما به دنبال ایجاد اشتغال و کارآفرینی باشیم بسیاری از آبادانی‌هایی که نیاز است دولت بسترسازی کند خود مردم انجام می‌دهند.وی تصریح کرد: در بسیاری از روستاهای ما امکانات مختلف وجود دارد و به دلیل نبود چرخه اقتصادی شاهد مهاجرت مردم هستیم و اگر این چرخه را وارونه کنیم و اقتصاد را محور قرار دهیم شرایط بهتر خواهد شد.
لاریجانی ضمن تقدیر از بنیاد برکت برای اشتغال‌زایی در قم گفت: گردشگری مذهبی در قم قطب ویژه‌ای است و در زمینه کشاورزی و دامپروری نیز توان خوبی دارد که نیاز است کار جدی شود.
وی با اشاره به تشکیل ستادی برای رفع مشکلات اقتصادی استان در استانداری گفت: آنچنان که باید این ستاد کارآمد نبوده و باید از ظرفیت‌های بنیاد برکت در راستای توسعه اقتصادی و افزایش ماندگاری مردم در روستاها استفاده شود.
وی گفت: اگر بنیاد برکت بخشی از کار در حوزه صنعت باشد سرمایه‌گذاران جرات می‌کنند که وارد شوند و با مشارکت برنامه‌ها را جلو ببرند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بنیاد برکت چتر خود را برای آبادانی قم گسترده کند تصریح کرد: کارگروهی که پیشنهاد داده شده برای رفع مشکل اشتغال بسیار ضروری است و حتما باید پیگیری شود تا کارگروه تشکیل شود.وی با تاکید بر اینکه روحیه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) روحیه کارآفرینی در کشور است افزود: ما آماده‌ایم هرگونه همکاری در راستای رفع مشکلات قم و اشتغالزایی در این شهر را انجام دهیم. دکتر لاریجانی با تقدیر از خدمات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بنیاد برکت در کشور گفت: این مجموعه در کشور خدمات بسیار زیادی را به مردم ارائه کرده‌اند.
برنامه امروز:
افتتاح 10 طرح زیربنایی
(شامل 6 طرح پل و راهسازی، 3 طرح آبرسانی و یک باب مسجد)
با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان
1. کوه‌بری و اصلاح پیچ‌های مسیر وشنوه در سه نقطه
2. کوه‌بری، انجام انفجارات برای اصلاح جاده روستای امام‌زاده اسماعیل به طول یک کیلومتر
3. اصلاح دو پیچ در مسیر قاهان-نویس
4. اصلاح پیچ مابین روستای آغلک تا سه‌راهی چاهک در محور قاهان
5. بهسازی مسیر روستای فردو
6. احداث ابنیه راه قم-جعفریه
7. آب‌رسانی به روستاهای ساریه خاتون، دولت‌آباد، گلستانه، نصرتیه، فریدون‌آباد و حسین‌آباد
8. آبرسانی به روستای ونارج بخش کهک
9. آبرسانی به روستاهای قلعه چم، چاله گنبد و علی‌آباد نیزار بخش سلفچگان
10. تامین هزینه توسعه مسجد حضرت اباالفضل قم- جعفریه
چهار مدرسه از مجموعه این اعتبارات، زودتر از موعد مقرر آماده و جهت بهره‌برداری از اول سال تحصیلی جاری تحویل آموزش و پرورش گردید.
خلاصه اقدامات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان قم
1- طرح‌های اقتصادی: مشارکت در 16 طرح اقتصادی در استان - حجم کل سرمایه‌گذاری: 164/1 میلیارد تومان - ایجاد ظرفیت اشتغال: 8/355 نفر - واگذاری 11 مشارکت اقتصادی به کارآفرینان بومی. در حال حاضر، 5 طرح از طرحهای قبلی دارای تداوم مشارکت می‌باشند.
2- طرح‌های زیربنایی: اجرای 20 طرح عمرانی - با حجم سرمایه‌گذاری 14/1 میلیارد تومان شامل: 10 مدرسه، 1 مسجد و 9 پروژه  زیر‌بنایی دیگر شامل: 3 پروژه آبرسانی و 6 پروژه بهسازی و اصلاح راه روستایی، به شرح زیر:
2-1- ساخت مدارس: تعداد 10 مدرسه با 50 کلاس درس و حجم سرمایه‌گذاری 4/2 میلیارد تومان در سطح استان به انجام رسیده که تمامی آنها تکمیل و برای بهره‌مندی دانش‌آموزان استان تحویل آموزش و پرورش گردیده و پوشش تحصیلی برای 1/250 دانش‌آموز ایجاد کرده است.
2-2- سایر طرح‌های زیربنایی: تعداد 11 پروژه زیربنایی شامل: 3 پروژه آبرسانی برای روستاهای بخش کهک و سلفچگان با اعتباری بالغ بر 7/5 میلیارد تومان و 6 پروژه بهسازی و اصلاح راه روستایی برای بخش‌های قاهان، نویس، فردو، وشنوه، آغلک، جعفریه، امامزاده اسماعیل(ع) و یک باب مسجد جمعا با حجم سرمایه‌گذاری 2/3 میلیارد تومان.
3- خدمات سلامت الکترونیک: 5 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری - جهت ارایه 20 نوع خدمت سلامت الکترونیک برای پوشش 20/000 نفر از طلاب و خانواده‌های ایشان.
4- خدمات قرض‌الحسنه: اعطای 6/3 میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به 1/244 نفر متقاضی نیازمند مناطق محروم.
5- حمایت مالی و بیمه‌ای ایتام: تحت پوشش قرار دادن 374 نفر از ایتام استان با 1 میلیارد تومان اعتبار.
6- پروژه‌های گروه اقتصادی تدبیر: اجرای پروژه ساختمانی باجک با اعتباری بالغ بر 19/5 میلیارد تومان.
جمعا اجرای 40 پروژه با 210 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در یک شهرستان، 5 بخش، 19 روستا و پوشش جمعیتی بالغ بر 11/168 نفر
در پایان این مراسم نیز از خانواده شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون تقدیر و تشکر به عمل آمد. همچنین رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با حضور در منزل شهیدان (مهدی و مجید زین‌الدین) یاد و خاطره این شهدای عزیز را گرامی داشتند.