kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۵۲۵
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۳
سخنگوی وزارت خارجه:

روابط تهران و بغداد تحت تاثیر سفرها قرار نمی‌گیرد

بهرام قاسمی ضمن اشاره به سفر اخیر وزیر خارجه عربستان به عراق تاکید کرد که عمق روابط ایران و عراق بیش از این حرف‌هاست که سفر کسی آن را تحت تاثیر قرار دهد.



بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی دیروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران به سؤالات آنها در خصوص موضوعات مختلف در حوزه سیاست خارجی پاسخ داد.
قاسمی در مورد بیانیه‌ای که پس از سفر پادشاه عربستان به مالزی صادر شد و در بندی از آن به ایران نیز اشاره شده است، به دولتمردان سعودی توصیه کرد که کمتر هزینه کنند و نیازی نیست که خیلی خزانه خود را خالی کنند و به دنبال این چند بند و چند خط و مواضعی باشند که از نظر ایران ارزشی ندارد.
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر جبیر وزیر خارجه عربستان به عراق و تاثیر آن بر روابط تهران و بغداد تاکید کرد که عمق روابط ایران و عراق بیش از این حرف‌هاست که سفر کسی آن را تحت تاثیر قرار دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی مواضع ضدایرانی اتحادیه اروپا نسبت به ایران و توصیه‌ آنها به دولت جدید آمریکا برای سخت‌گیری به ایران اظهار داشت: «تا جایی که من اطلاع دارم مواضع اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی نسبت به برجام و جمهوری اسلامی ایران مواضع روشنی است و آنها حامی بخشی از برجام هستند.»
وی در مورد مذاکرات صورت گرفته برای حج گفت: وزارت خارجه مسئولیتی در این خصوص ندارد و نقشی را ایفا نمی‌کند. اما تا جایی که من اطلاع دارم مذاکرات روند مثبتی داشته و در خصوص برقراری یک ساز و کار و مکانیسمی برای داشتن امکانات و سازوکارهای کنسولی در ایام حج مورد مذاکره قرار گرفته است.
قاسمی در پاسخ به سؤالی درباره روند آستانه در خصوص سوریه و پیوستن چین به این روند با بیان اینکه مواضع چین نسبت به سوریه روشن است، عنوان کرد: با این استدلال که اگر در نقطه آغازین تعداد کشورها با توجه به پیچیدگی موضوع افزایش یابد، تفاهمات حاصل شده کمتر خواهد بود اجلاس آستانه بر سه محور ایران، روسیه و ترکیه باقی ماند. البته این بدان معنا نیست که چین و سایر کشورها می‌توانند در آینده در این حوزه حضور داشته باشند و نقش مؤثری ایفا کنند.
وی در خصوص موضوع ریزگردها و گفت‌وگوها با عراق در این خصوص با بیان اینکه عراق یکی از مبادی و مکان‌های ریشه این مشکل در ایران است، گفت: این کشور با مشکلات عدیده‌ای از جمله تروریسم، ناامنی و مشکلات اقتصادی مواجه است. در شرایط عادی توقع ما این بود که با همکاری مشترک کمک شایانی انجام شود تا این مشکل در نواحی جنوبی و سایر نقاط کشور ما حل شود، ولی با توجه به شرایط کنونی عراق و وضعیت داخلی این کشور این مسئله به سرعت پیش نمی‌رود و این هم قابل پیش‌بینی بود.
یکی از خبرنگاران درباره اینکه به نظر می‌رسد ایران در قبال وضعیت مسلمانان در میانمار شدت عمل زیادی را صورت نداده سؤال کرد که سخنگوی وزارت خارجه در این باره، گفت: ما علی‌رغم داشتن اصولمان، نمی‌توانیم در مسائل داخلی سایر کشورها دخالت کنیم. البته در این زمینه شاهد نگارش نامه وزیر خارجه کشورمان به دبیرکل سازمان ملل و همچنین حضور فعال و سازنده وزیر خارجه در نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در مالزی و در خصوص میانمار بودیم و مواضع خود را نسبت به مسلمانان جهان و تضییقاتی که در قبال آنها اعمال می‌شود، مطرح کردیم.
یکی از خبرنگاران درباره تصمیم دولت آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به قدس سؤال کرد که قاسمی با بیان اینکه این اتفاق از نظر ما محکوم و غیرقابل پذیرش است، اظهار داشت: در حال حاضر با سفر چند نفر از کنگره نمی‌توانیم بگوییم که این موضوع اتفاق افتاده است. مسائل پیچیده است، صبر می‌کنیم که ببینیم روند این حرکت به چه سمتی خواهد رفت.
خبرنگاری هم درباره خرید هواپیمای سوخو از روسیه سؤال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی روابط تهران و مسکو را در وضعیت بسیار خوبی برشمرد و افزود: ما همکاری‌های خوبی با هم داشته و خواهیم داشت و در هیچ حوزه‌ای برای همکاری با روسیه محدودیتی نداریم.
خبرنگاری درباره اظهارات مقامات اماراتی درباره جزایر سه‌گانه ایرانی سؤال کرد که قاسمی تصریح کرد: کشورهایی همچون امارات توان و قدرت توهین نخواهند داشت و پاسخ خود را به طور مناسب و در خور خودشان دریافت می‌کنند.
 یکی از خبرنگاران درباره بیانیه وزارت خارجه مبنی بر اعمال محدودیت‌های قانونی برای تعدادی از افراد و شرکت‌های آمریکایی که در ایجاد و کمک به گروه‌های افراطی تروریستی در منطقه نقش داشته و یا به کشتار و سرکوب مردم بی دفاع در منطقه کمک می‌کنند سؤال کرد که قاسمی اظهار داشت: چه در حوزه برجام، چه در حوزه ارتباط دوجانبه با آمریکا، چه در خصوص فرمان مهاجرتی رئیس جمهور آمریکا و چه در بحث تحریم‌های نابحقی که جدیدا اعمال کرده‌اند، ایران سازوکارهایی برای مقابله و احقاق حقوق داشته و آنها را تعریف کرده‌ایم.