kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۴۷۴
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
با تایید شنود مکالمات تلفنی ترامپ از سوی دادستان کل سابق

جنگ اطلاعاتی رهبران سیاسی آمریکا با یکدیگر بالا گرفت

به دنبال اظهارات ترامپ مبنی بر شنود مکالمات وی از سوی دولت اوباما و تایید آن از سوی دادستان کل سابق آمریکا جنگ اطلاعاتی بین رهبران سیاسی آمریکا شدت گرفته است.

 
 سرویس خارجی -

دیروز مخالفین و موافقین ترامپ در خیابان‌ها به جان هم افتاده بودند و امروز جنجال تازه‌ای به پا شده است و رهبران سیاسی این کشور را شدیدتر از قبل به جان هم انداخته است.
ترامپ با یک توئیت چند کلمه‌ای همه را به جان هم انداخته است: «اوباما تلفن‌های من را شنود می‌کرده است». با درخواست ترامپ از کنگره برای ورود به موضوع شنود تلفنی وی و ستاد انتخاباتی اش در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ازسوی دولت باراک اوباما، این جنجال وارد مرحله تازه‌ای شده است. «شان‌اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید نیز در این باره تاکید کرده ترامپ و مقام‌های دولت آمریکا درباره این مسئله دیگر صحبتی نخواهند کرد تا زمانی که کنگره تحقیقاتش را کامل کند.
ترامپ روز شنبه در توئیتی که به نوعی تهدید به شکایت هم از آن برداشت می‌شد، نوشت: «شرط می‌بندم که یک وکیل ماهر می‌توانست پرونده خوبی از شنود تلفن من از سوی اوباما در ماه اکتبر (درست پیش از انتخابات) تشکیل دهد». ترامپ در توئیت دیگری این ماجرا را با رسوایی «واترگیت» مقایسه کرد که در آن کارگذاری دستگاه‌های شنود به کناره‌گیری اجباری رئیس‌جمهوری وقت، ریچارد نیکسون منجر شد. ترامپ در یکی از پیام‌های خود پرسیده است: «اوباما باید به چه سطحی سقوط کرده باشد که در دوران پرتقدس مبارزات انتخاباتی بگذارد تلفن‌های من را شنود کنند.» او در پایان  اوباما را «آدم خبیث یا مریض» خوانده و پیام خود را اینگونه به پایان برد.
توییت‌های تند و تیز ترامپ علیه باراک اوباما که از روز (شنبه) شدت بیشتری پیدا کرده به گفته کارشناسان نشان از فشار زیادی دارد که بر تیم ترامپ به سبب اتهامات درمورد ارتباط با روسیه وارد می‌شود.
با اینکه مقام‌های مختلف آمریکایی از جمله «جیمز کامی» رئیس‌فعلی و ابقا شده اف بی‌آی و رئیس‌سابق اطلاعات ملی «جیمز کلپر» ماجرای شنود را از بنیان تکذیب کرده‌اند، ترامپ همچنان بر موضع خود اصرار می‌ورزد و بر نقص دستگاه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا تاکید دارد. شبکه ان‌بی‌سی نیز اعلام کرده «مقام‌های ارشد آمریکا گفته‌اند پس از آنکه روز شنبه دونالد ترامپ ادعای شنود تلفن‌هایش را به حساب توئیتری‌اش کشاند و در آنجا مطرح کرد، رئیس‌اف‌بی‌آی از وزارت دادگستری آمریکا خواست ادعای آقای ترامپ را رد کند، چرا که به گفته او شواهدی که تایید‌کننده ادعای قانون‌شکنی از سوی اف‌بی‌آی باشد وجود ندارد.» «کوین لوئیس» سخنگوی اوباما نیز  در واکنش به این اتهامات گفته «نه شخص اوباما و نه هیچ یک از مقام‌های کاخ سفید دستور جاسوسی از هیچ یک از شهروندان آمریکایی را صادر نکرده‌اند».
تائید شنود مکالمات
در حالی که «جیمز کامی» رئیس‌فعلی و ابقا شده اف بی‌آی و رئیس‌سابق اطلاعات ملی «جیمز کلپر» ماجرای شنود را از بنیان تکذیب کرده‌اند، اما «مایکل موکاسی» دادستان کل سابق آمریکا بر این باور است که رئیس‌جمهور آمریکا حق دارد که معتقد باشد مکالمات برج ترامپ هدف شنود قرار گرفته است.
دادستان کل سابق آمریکا که با شبکه ‌ای بی‌سی نیوز مصاحبه می‌کرد، گفته «تصور می‌کنم ترامپ درباره مسئله شنود درست می‌گوید و این مسئله توسط دادستان کل و وزارت دادگستری انجام شده است.
شنود شاید به این معنا بوده که مقام‌های آمریکایی به فرد یا افرادی در تیم ترامپ مظنون هستند که به عنوان مامور روس‌ها فعالیت می‌کنند.
ترامپ فرافکنی می‌کند
 اما دموکرات‌های آمریکا می‌گویند ترامپ قصد دارد با طرح ادعای شنود و درخواست کنگره برای رسیدگی به آن، توجهات را از جنجال ارتباط‌های احتمالی تیم‌اش با روسیه منحرف کند. «نانسی پلوسی»، رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه ادعای شنود مکالمات رئیس‌جمهوری این کشور را «انحراف توجهات از مسئله تحقیقات در مورد تماس‌های احتمالی دولت جدید واشنگتن با روسیه» دانسته و گفته: «ترامپ فرافکنی می‌کند». آدام شیف، نماینده حزب دموکرات آمریکا در کمیسیون امور مخفی مجلس نمایندگان آمریکا هم در‌باره اتهام‌های ترامپ به اوباما گفته «بخش بیمارگونه این موضوع تمایل رئیس‌جمهوری است که «ادعاهای عجیب و غریب خود را بدون ارائه کوچک‌ترین مدرکی» بیان می‌کند.»
نابودی هویت ملی آمریکا
در گرماگرم درگیری‌های شدید جناجی در بین سیاستمداران آمریکایی نتایج تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد ۷۱ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند هویت ملی کشورشان در حال نابودی است. درحالی‌که در طول انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، جمهوریخواهان نگرانی اساسی داشتند و معتقد بودند که دیگر آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسند، اکنون بیشتر مردم آمریکا در این حس با جمهوریخواهان مشترک شده‌اند به طوری که نتایج نظرسنجی‌های جدید انجام شده توسط خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نشان می‌دهد که 71 درصد از مردم آمریکا معتقدند کشورشان در حال از دست دادن هویت ملی و ارزش‌ها و باورهای خود است. بر این اساس، از هر 10 آمریکایی، 7 نفر بر این باورند که آمریکا در حال از دست دادن هویت ملی اش است و در مقابل تنها 3 نفر از هر 10 آمریکایی همچنان هویت کشورش را امن و مصون از خطر می‌دانند.