kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۴۴۰
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵
پس از 9 روز رسیدگی

بودجه 96 در مجلس تصویب و برای تایید نهایی به شورای نگهبان رفت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از 9 روز بررسی، در جلسه علنی صبح و عصر دیروز رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه 96 را به پایان رسانده و بدین ترتیب بودجه برای گرفتن تایید نهایی به شورای نگهبان رفت.



نمایندگان در جلسه صبح دیروز رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ بخش‌های هزینه‌ای لایحه را به پایان رسانده و پیشنهادات الحاقی و مواد مراعا مانده کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ را بررسی و تصویب کردند.
به گزارش ایسنا با پایان یافتن جلسه نوبت بعدازظهر مجلس به لایحه بودجه نیز پرونده بودجه سال آینده در قوه مقننه تا رسیدگی نهایی در شورای نگهبان بسته شد.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس در لایحه بودجه 96 به دولت اجازه دادند به منظور تسهیل تأمین مالی پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام نسبت به جلب و انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری و مشارکت با بخش خصوصی اقدام کند.
مجلسی‌ها از سوی دیگر وزارتخانه بهداشت و درمان را موظف کردند سال آینده تا 10 درصد از فعالیت‌های خود را که در بخش دولتی انجام می‌شود به بخش خصوصی واگذار کند.
نمایندگان همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور را مکلف کردند ظرف مدت یک‌ماه از تصویب بودجه «بازار الکترونیک طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری زیرساختی» را ایجاد کند.
خبر دیگر این که بهارستان‌نشین‌ها مهلت اجرای آزمایشی قانون مدیریت خدمات کشوری را تا پایان سال 1396 تمدید کردند.
کارت معافیت
 فرزندان ایثارگران
نمایندگان همچنین مقرر کردند فرزندان ایثارگران با پرداخت 5 میلیون تومان مشمول دریافت کارت معافیت نظام وظیفه شوند.
مجلسی‌ها از سوی دیگر بانک‌های عامل را مجاز به پرداخت 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات به برخی دستگاه‌ها برای خرید تجهیزات و بروزرسانی آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌های دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی کردند.
خبر دیگر این که نمایندگان مقرر کردند 300 میلیارد تومان برای بهسازی روستاها در سال 96 اختصاص یابد.
تدبیر نمایندگان برای پرداخت حقوق بازنشستگان صنعت فولاد
نمایندگان مجلس در لایحه بودجه 96 تدابیری را برای پرداخت حقوق بازنشستگان صندوق فولاد در نظر گرفته و تصویب کردند.
به موجب مصوبه مجلس، به منظور ردّ دیون دولت به صندوق بازنشستگی فولاد، دولت مکلف شد نسبت به تأدیه بخشی از بدهی خود از محل اعتبارات پیش‌بینی شده در جدول شماره (18) ردیف 19 و همچنین ردیف‌های 151-530000 و 98-530000 جدول شماره (9) این قانون بابت پرداخت حقوق بازنشستگان صندوق مذکور اقدام نماید.
بر اساس این مصوبه، در صورت عدم تکافو و یا عدم تحقق منابع اعتبارات پیش‌بینی شده در ردیف‌های فوق‌الذکر دولت می‌تواند از محل فروش اموال مازاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا از محل ردیف‌های هزینه‌ای جدول شماره (9) این قانون نسبت به پرداخت اعتبار موردنیاز اقدام نماید. رقم مزبور در حساب‌های فی‌مابین دولت و صندوق یادشده منظور می‌گردد.
نامه نمایندگان به رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه
جمعی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به محمدباقر نوبخت رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه خواستار تأمین بودجه لازم در تبصره (14) بند (5) برنامه بودجه سال 96 شدند.
در این نامه آمده است: به استحضار می‌رساند با توجه به ضرورت امر رسیدگی به موضوع زنان سرپرست خانوار در کشور و تصویب طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در برنامه ششم توسعه و نیاز به تأمین مالی طرح برای شروع در سال 96،  از جنابعالی تقاضای تأمین بودجه لازم را در تبصره (14) بند (5) برنامه بودجه سال 96 یا منابع دیگر مالی را در سال 96 می‌نماییم.
نمایندگان همچنین پیش از آغاز آخرین نشست علنی بررسی لایحه بودجه سال 1396 کل‌کشور، در نشستی غیرعلنی به بررسی سرجمع درآمدها و هزینه‌های بودجه 96 پرداختند.
نامه به لاریجانی؛ به تخلفات
 هیئت ‌رئیسه رسیدگی شود
نماینده مشهد طی نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس ‌مجلس شورای اسلامی از وی خواست از شأن مجلس و حیثیت نمایندگان صیانت و حفاظت کرده و در قبال دیدار دو تن از اعضای هیئت رئیسه مجلس با یکی از سران فتنه 88 اقدام عملی صورت دهد.
جواد کریمی قدوسی همچنین طی نامه‌ای به عزت‌الله یوسفیان ملا رئیس‌کمیسیون آئین‌نامه مجلس، از وی خواست که براساس ماده 26 این آئین‌نامه، در واکنش به دیدار دو عضو هیئت رئیسه مجلس با یکی از سران فتنه 88 سریعاً هیئت رسیدگی به تخلفات هیئت رئیسه را تشکیل و نتیجه را برای اخذ تصویب به صحن علنی مجلس ارائه دهد.
گفتنی است 7 اسفند سال جاری جمعی از نمایندگان لیست امید که دو تن از آنان اعضای هیئت ‌رئیسه مجلس بودند، به دیدار یکی از سران فتنه 88 (رئیس ‌دولت اصلاحات) رفته‌ بودند.
تذکرات شفاهی نمایندگان
 و پاسخ لاریجانی
واکنش‌ها به مصوبه لغو شده چهارشنبه گذشته مجلس شورای اسلامی همچنان ادامه دارد، حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی‌لارگانی نماینده فلاورجان در جلسه علنی دیروز طی تذکر شفاهی خطاب به علی لاریجانی رئیس‌ مجلس شورای اسلامی گفت: شما زحمت کشیدید و دیروز از اعتبار مجلس دفاع کردید اما بعضی هزینه‌ها را خود به دست خود برای مجلس ایجاد می‌کنیم.
وی اظهار داشت: آن زمان که ماده 38 لایحه برنامه ششم درباره تعیین سقف حقوق برای مدیران در دست بررسی بود چند نماینده تذکر و اخطار دادند اما به آن توجه نشد.
موسوی لارگانی با یادآوری اینکه رهبر انقلاب حقوق‌های نجومی را ناعادلانه خوانده بودند، گفت: کاری که دیروز در اصرار بر مصوبه اول مجلس کردید را اگر همان روز چهارشنبه انجام می‌دادید این هزینه برای مجلس به وجود نمی‌آمد.
به گزارش فارس علی لاریجانی رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در پاسخ خطاب به موسوی لارگانی گفت: تذکر شما در حقیقت خطاب به کمیسیون تلفیق برنامه است و ما متن پیشنهاد کمیسیون را جهت رفع ایراد شورای نگهبان به رأی گذاشتیم و کمیسیون هم به ما گفته بود که از شورا درباره نحوه رفع ایراد سؤال کرده‌ است.
وی در ادامه تصریح کرد: هیاهویی که علیه مجلس در قبال اصلاح این مصوبه انجام شد خلاف واقع بود چرا که مجلس برای مقامات و مدیران سقف دو برابر حقوق را قرار داده بود و برای موارد استثنایی سقف را بالاتر برده بود.
محمدرضا صباغیان نماینده یزد نیز با اشاره به اینکه هنوز به عنوان نماینده مردم درباره حقوق‌ها سردرگم است، گفت: اگر این حقوق‌ها قانونی بوده باید از دریافت‌کنندگان اعاده حیثیت شود و اگر غیرقانونی بوده پرداخت 14 میلیون تومان هم غیرقانونی است.
لاریجانی نیز در توضیح خاطرنشان کرد: اگر متن را دقیق بخوانید برای شما موضوع روشن می‌شود؛ مجلس برای مدیران سقف دریافتی گذاشته و در تبصره‌ای افزایش 30 درصدی را برای کسانی که در مناطق محروم خدمت می‌کنند یا کار ویژه‌ای انجام می‌دهند آن هم با نظر رئیس‌جمهور، معاون اول یا وزرای دولت در نظر گرفته است.
وی کار نمایندگان مجلس را خیرخواهانه عنوان کرد و گفت: وقتی مشخص شد در قانون مدیریت خدمات کشوری وقفه‌ای درباره پرداخت‌های فوق‌العاده مدیران ایجاد شده است مجلس ورود کرد و سقف دو برابر حداقل حقوق را گذاشت.
لاریجانی همچنین در پاسخ به تذکرات دیگر نمایندگان گفت: آئین‌نامه داخلی مجلس رعایت شده است، وقتی طرحی بین ما و شورای نگهبان هست، یعنی همچنان در دستور کار مجلس قرار دارد، بر اساس تبصره ماده 187 آئین‌نامه داخلی مجلس نیز این موضوع کاملاً روشن است، زیرا اگر مطالب فوری و فوتی اعم از طرح‌ها، لوایح و... مشکلی به وجود بیاورد که به تشخیص مجلس تأخیر آن موجب زیان جبران‌ناپذیر باشد، امکان اصلاح مجدد وجود دارد.