kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۷۹۱
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱
وجود آنفلوانزای پرندگان در بیش از 15 استان کشور

وزارت بهداشت: از مصرف مرغ و تخم مرغ‌های محلی خودداری کنید

رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با هشدار نسبت به وجود آنفلوانزای پرندگان در بیش از 15 استان کشور، گفت: مرغ، تخم مرغ و هر گونه پرنده سنتی تا اطلاع ثانوی از نظر وزارت بهداشت مورد تایید نیست.



محمود سروش به ایرنا گفت: بیماری آنفلوانزای پرندگان با نوع ویروس غالب H5N8 در بسیاری از کشورهای دنیا به خصوص در منطقه سیبری تا شاخ‌آ‌فریقا موجب ریزش زیادی از پرندگان شده است و در بیش از 15 استان کشور نیز این پدیده مشاهده شده و افزایش یافته است.
سروش با بیان اینکه ریزش پرندگان در بسیاری از مناطق کشور حتی در مناطق شهری و به خصوص در نزدیکی تالاب‌ها وجود دارد، تصریح کرد: در تمام مناطقی که ریزش پرندگان مهاجر دیده شده و ابتلای پرندگان به آنفلوانزا تایید شده است و به طور کلی در سراسر کشور از مردم می‌خواهیم که در صورت مشاهده ریزش پرندگان بدون فوت وقت و به سرعت موضوع را به بهورزان در شبکه بهداشت، کارشناسان بهداشت، دهیاری‌ها، سازمان دامپزشکی یا ماموران سازمان محیط زیست خبر دهند.
وی افزود: به طور جدی از مردم می‌خواهیم که از دست زدن و تماس با پرندگان مرده یا حتی پرندگان مهاجر زنده خودداری کنند. توصیه اکید وزارت بهداشت این است که والدین مراقبت کنند و به کودکان خود آموزش دهند که تا اطلاع ثانوی بچه‌ها به هیچ‌وجه به پرندگان مهاجر چه زنده و چه مرده دست نزنند.
محدودیت‌های مصرف خوراکی پرندگان
رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در مورد مصرف مرغ و تخم مرغ، توصیه وزارت بهداشت این است که فقط از مرغ و تخم مرغ‌هایی که مهر و تاییدیه سازمان دامپزشکی یا وزارت جهاد کشاورزی را دارند، استفاده شود، مصرف این اقلام مجاز است اما از مردم می‌خواهیم تا اطلاع ثانوی از مصرف پرندگان سنتی به خصوص خرید در مراکز زنده‌فروشی خودداری کنند. سروش تاکید کرد: مرغ، تخم مرغ و هر گونه پرنده سنتی تا اطلاع ثانوی از نظر وزارت بهداشت مورد تایید نیست.
وی افزود: برای مصرف مرغ‌های مجاز نیز بهتر است افراد هنگام شست و شوی آن، از دستکش استفاده کنند. انتقال ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات بدن آن صورت می‌گیرد و ممکن است آلودگی دست موجب انتقال این ویروس شود. البته برخی افراد احتیاط بیشتری دارند و هنگام شست و شوی مرغ از ماسک هم استفاده می‌کنند که از نظر وزارت بهداشت خیلی ضرورت ندارد اما استفاده از آن نیز منعی ندارد.
سروش گفت: افرادی که در معرض مرغ و پرندگان سنتی هستند باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و داروی پروفلاکسی را دریافت و به مدت پنج روز مصرف کنند. این افراد مصرف این دارو را جدی بگیرند و آن را دور نریزند، ضمن اینکه همه این افراد حتما باید واکسن آنفلوانزای انسانی تزریق کنند.
رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: ویروس H5N8 آنفلوانزای پرندگان واکسن ندارد اما آنفلوانزای فصلی انسانی واکسن دارد. تزریق این واکسن به خاطر این است که مبادا ویروس آنفلوانزای انسانی با آنفلوانزای پرندگان ترکیب شود و یک ویروس جدید ایجاد شود که می‌تواند بسیار واگیر باشد و حتی پاندمی جهانی ایجاد کند. سروش افزود: افرادی که به هر طریق با پرندگان تماس داشته‌اند اگر دچار تب شدند، وقت را تلف نکنند و به سرعت به یکی از مراکز بهداشتی مراجعه کنند تا برای آنها آزمایش انجام شود، ماموران وزارت بهداشت منتظر ارجاع به بیمارستان نمی‌شود و همان جا از فرد آزمایش می‌گیرند.
هیچ مورد انسانی
 از آنفلوانزای پرندگان در ایران نداشته‌ایم
وی اظهار داشت: تاکنون حتی یک مورد انسانی مبتلا به آنفلوانزای پرندگان یا شبه آنفلوانزای پرندگان در کشور نداشته‌ایم اما اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، توزیع دارو و نمونه‌گیری بین افراد در معرض خطر ادامه دارد.
ورود افراد بیمار به مرغداری‌ها ممنوع
رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: توصیه اکید وزارت بهداشت این است که در مرغداری‌ها فقط کارگران و افرادی را به کار بگیرند که کاملا سالم باشند و فعالیت افرادی که هر نوع بیماری مانند بیماری‌های تنفسی، آسم یا بیماری قلبی، سابقه جراحی قلب یا هر نوع پیوند عضو دارند یا به هر علت از جمله شیمی درمانی یا مصرف دارو یا بیماری، ضعف ایمنی بدن دارند یا افراد بالای 65 سال در مرغداری‌ها ممنوع است.
سروش گفت: افراد سالمی که در مرغداری‌ها کار می‌کنند نیز حتما باید از امکانات و وسایل حفاظت فردی استفاده کنند و لباس کامل بپوشند. در صورت مشاهده پرندگان مشکوک به بیماری نیز باید بلافاصله با حضور ماموران دامپزشکی و وزارت بهداشت کل محدوده مرغداری، پاکسازی و مصون‌سازی شود و پرندگان مشکوک به آلودگی به ویروس آنفلوانزا باید معدوم شوند.