رئیس اتحادیه میوه:
پرتقال جنوب 10 هزار تومان شد
رئیس اتحادیه میوه گفت: قیمت پرتقال جنوب به 10 هزار تومان رسیده است، اگر دولت میخواهد پرتقال وارد کنداین کار را کنترل شده انجام دهد.
سید حسین مهاجران در گفتوگو با مهر از افزایش قیمت پرتقال جنوب در بازار خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم پرتقال جنوب بین چهار تا 10 هزار تومان، نارنگی بندرعباس هشت تا 12 هزار تومان، گریپ فروت بین 2500 تا سه هزار تومان، لیمو شیرین بین سه تا چهار هزار تومان، پرتقال تامسون شمال آبدار سه هزار تومان، کم آب 500 تومان، سیب درختی سفید شش هزار تومان و نوع قرمز آن پنجهزار تومان است.
وی ادامه داد: نرخ هر کیلوگرم سیب درختی درجه دو بین 2500 تا سه هزار تومان، موز بین 3800 تا 4200 تومان، کیوی 3500 تا 4500 تومان، خیار 2500 تا 3500 تومان، توت فرنگی گلخانه 15 هزار تومان، خیار بوتهای بین 1500 تا 2500 تومان، پیاز و سیبزمینی 800 تا 1200 تومان، سبزی خوردن دو هزار تا 2500 تومان و سبزی جور (پلو، کوکو، آش و قورمه) 1200 تا دو هزار تومان است.
مهاجران درباره عرضه میوههای ممنوعه نیز افزود: میوههای خارجی در میزان بسیار اندک همچنان در بازار توزیع میشوند.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره واردات پرتقال به کشور نیز گفت: اگر مردم برای مصرف شب عید خود، میوههایی مانند سیب درختی، خیار و موز را در اولویت قرار میدادند و مصرف پرتقال کاهش پیدا میکرد نیازی به واردات این محصول نبود که این به نفع کشور هم بود چون ارز خارج نمیشد.
مهاجران تصریح کرد: انتظار ما این است که در صورت واردات، این امر کنترل شده باشد تا به تولید داخل آسیب وارد نشود؛ محصولات وارداتی در سردخانهها ذخیره شود و اگر شب عید با کمبود این محصول و بحران در بازار مواجه شدیم به بازار تزریق شوند.
از سوی دیگر سید رضا نورانی رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه به خبرنگار فارس گفته بود، در صورت ورود پرتقالهای مصری به کشور قیمت آن تا کیلویی پنج هزار تومان خواهد بود. چهارم بهمن ماه ستاد تنظیم بازار طی مصوبهای برای تنظیم بازار مرکبات برای شب عید به وزارت جهاد کشاورزی دستور خرید و واردات 100 هزار تن پرتقال را داده بود که در مرحله اول 20 هزار تن از مصر وارد کشور شده است و گفته میشود که رقمی حدود 60 هزار تن پرتقال نیز از ترکیه خریداری شده است، اما همچنان مسئولان دولتی در این زمینه سکوت اختیار کردهاند و حتی اعلام میکنند که نیازی به واردات مرکبات نداریم!
واردات میوه و مرکبات ممکن است با خطر ورود آفت جدید همراه باشد و همچنین زیان اقتصادی و هجوم آفت متوجه باغهای مرکبات کشور است.