اعتراف آمریکا به تواناییهای سایبری ایران(اخبار ادبی و هنری)
انتشار کتابی در آمریکا تحت عنوان «آیوار: جنگ و صلح در عصر اطلاعات» درباره جنگهای تکنولوژی اطلاعات میان آمریکا و دشمنان خارجیاش باعث شد تا یکبار دیگر جامعه رسانهای غرب به تواناییهای سایبری ایران در حوزه فضای مجازی اعتراف کرده و آن را خطری جدی برای ایالات متحده آمریکا و غرب به شمار آورد.
بیل گرتز (نویسنده کتاب) که ستوننویس با سابقه در حوزه امنیت ملی برای روزنامههای «واشنگتن پست» و «واشنگتن فری بیکن» نیز هست در گفتوگویی با صدای آمریکا به مقامات این کشور هشدار داده که قدرت سایبری ایران را درک کرده و برای مقابله با آن برنامهای جدی بیاندیشند.
او گفت: «ما در چندین جبهه هدف حمله قرار گرفتهایم. ایران یکی از مهمترین جبهههای استراتژیک است. یک فصل کامل کتاب درباره جنگ اطلاعاتی ایران و دلیل این که چرا دولت اوباما این حمله اطلاعاتی را نادیده گرفت، توضیح میدهد.»
گرتز ادامه داد: «من تهدید پیکار اطلاعاتی را به دو گروه تقسیم میکنم. یکی فنی و سایبری و دیگری جنگ نفوذ سیاسی، جنگ قانونی و جنگ رسانهای است و ایران در هر دو بخش در حال تقویت توانایی خویش است. ایرانیها به شکلی واضح از حملات سطح پایین به هک پیشرفته ارتقا یافتهاند و نشان دادهاند که چطور برخی از قابلیتهای استراتژیک را برای نفوذ به سیستمها بهکار برند و بعد از اطلاعاتی که به دست آوردهاند، استفاده کنند.»
همه این اعترافات در شرایطی است که سالهاست ایران و به خصوص مراکز و نهادهای علمی و تکنولوژیک آن به خصوص بخش فنآوریهای دیجیتالی و سایبری با تحریمهای به قول غربیها فلجکننده روبروست اما دانشمندان و متخصصان جوان و نخبه این مرز و بوم به حول و قوه الهی توانستهاند آنچنان در پیشرفتهترین فنآوریهای روز ارتقا یابند که مدعیان قدرت جهانی را به وحشت و هراس بیاندازند.