حادثه قطار تبریزـ مشهد و حادثه پلاسکو(نگاه)
با حکم رئيسجمهور محترم، 10 شخصیت علمی و خبره جهت بررسی حادثه پلاسکو ماموریت یافتند که گزارش ملی تهیه و به اطلاع مردم برسد.
این کار فی حد نفسه کاری ارزشمند است که آثار و برکات خوبی دارد و باید در همه موارد مشابه انجام گیرد و یکی از آثارش جلوگیری از تکرار چنین حوادث ناگوار و افزایش امنیت جانی و مالی شهروندان جامعه است.لکن سؤالی که به محض شنیدن این خبر در اذهان شکل میگیرد این است که چرا دولتمردان دچار دوگانگی در رفتار شدهاند؟ چه عاملی باعث شده است که در بعضی از موارد بلافاصله صحبت از بررسی و اعمال مجازات و اقداماتی از این قبیل است ولی در بعضی از مسائل دیگر چنین رفتار نمیشود؟ حادثه تلخ و مرگبار تصادف قطار تبریز - مشهد که بیش از 40 نفر از شهروندان عزیز و زائران امام رضا(ع) در آتش سوختند، کماهمیتتر از حادثه تلخ پلاسکو نبود.
چرا در حادثه قطار، حکم تشکیل هیئت ویژه و تهیه گزارش ملی صادر نگردید؟ چرا هیئتی هم که مأمور شد در حد تهیه گزارش داخلی و مصاحبه خبری بود اقدام دیگری نشد و یا به اطلاع مردم رسانده نشد؟
آیا وزارت راه در حادثه سنگین قطار، مسئولیت خود را پذیرفت؟ چرا به مردم توضیح داده نشد که برای جلوگیری از تکرار چنان حوادثی چه اقداماتی اندیشیدهاند؟مشکل اصلی این است که متاسفانه مسائل را از عینک جناحی نگاه میکنیم آیا اگر حادثه پلاسکو در حوزه شهرداری تهران نبود باز هم، تشکیل هیئت ویژه و دستور تهیه گزارش ملی صادر میشد؟امیدوارم آنجا که مصالح جامعه و مردم در میان است بدون حب و بغضها و بدون نگاههای بخشی و جناحی و با همه توان عمل کنیم طبعا در این صورت کارها هم برکت خواهد داشت و رضایت جامعه را به همراه خواهد داشت آنچنان که در حادثه پلاسکو شاهد چنین اقدام و فعالیت چشمگیر توأم با وحدت و یکدلی میان همه مسئولان اعم از دولت و شهرداری و صدا و سیما و مردم عزیز به وجود آمد و این یک نمونه برای اثربخشی وحدت میان مسئولین است و بیشک پیام الهامبخش رهبر معظم انقلاب در اولین روز حادثه در شکلگیری این وحدت تاثیر بسزایی داشت آنجا که هشدار دادند که همگی قبل از هرگونه پرداختن به حاشیهها به نجات حادثهدیدگان و اصل موضوع متمرکز شوند و بدینسان همدلی و همکاری کمنظیری به وجود آمد. امید آن است در حل سایر مشکلات جامعه نیز همواره چنین وحدت، همدلی و همکاری وجود داشته باشد.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی
نماینده ادوار مجلس