kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۶۴۲
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۷
ادامه اعتراضات جهانی به تصمیم ترامپ علیه مسلمانان

پارلمان عراق ورود اتباع آمریکایی را ممنوع کرد


سرویس سیاسی-
دستور اجرایی دونالد ترامپ در باره محدودیت‌های مهاجرت به آمریکا با اعتراض مردم آمریکا، اروپا و دیگر نقاط جهان همراه بود و پارلمان عراق ورود اتباع آمریکایی را ممنوع کرد اما در این میان رژیم آل سعود و رژیم حاکم بر بحرین از این اقدام ترامپ حمایت کردند!
دونالد ترامپ در بیانیه‌ای به برخی انتقادات درباره دستور اجرایی جدید درباره محدودیت مهاجرت واکنش نشان داد. به گزارش فارس به نقل از راشا تودی، دونالد ترامپ با انتشار بیانیه‌ای درباره قانون جدید محدودیت مهاجرت شفاف‌سازی کرد و به نوعی پاسخ برخی از انتقادات را داد.
وی ضمن دفاع از فرمان اجرایی که باعث محدویت دسترسی شهروندان  هفت کشور به خاک آمریکا می‌شود گفت که این محدودیت‌ها تنها تا زمان اصلاح قوانین و اجرای سیاست‌های امنیتی جدید برقرار است و بعد از 90 روز حذف خواهد شد.
ترامپ در این بیانیه مدعی شد: اگرچه برخی رسانه‌ها به اشتباه گزارش دادند اما واضح است که این قانون درباره مذهب نیست و ارتباطی به مذهب ندارد بلکه مربوط به تروریسم و امنیت است. وی تاکید که بیش از 40 کشور دیگر مسلمان در جهان هستند که شامل این قانون نمی‌شوند.
در این بیانیه آمده است: بعد از 90 روز که سیاست‌های مهاجرتی مورد بازنگری دقیق قرار گرفت، آمریکا صدور ویزا را برای همه کشورها از سر خواهد گرفت.
پدر‌خوانده تروریست‌های تکفیری
در حالی که ترامپ مدعی شده هدف او از قانون محدودیت مهاجران به منظور مقابله با تروریسم است که نه تنها نام عربستان در این لیست نیست بلکه دیروز رئیس جمهور آمریکا مکالمه‌ای یک ساعته با پادشاه آل سعود داشته است.
«سعود عبدالخبیر» استاد دانشگاه مطالعات آمریکا-آفریقا در پردو، از دانشگاه‌های باسابقه و معتبر ایالت ایندیانای آمریکا، در مقاله‌ای که به تازگی منتشر ساخته است، اقدام‌های جدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در اعمال محدودیت شدید بر مسلمانان هفت کشور برای ورود به آمریکا را  در جهت «فریب اذهان عمومی نسبت به عدم تحقق وعده‌هایش» دانست.
به باور نویسنده مورد عجیب این فهرست این است که در پیش‌نویس دستور اجرایی با «ماجرای یازده سپتامبر» به عنوان شکست صدور روند اخذ ویزا آغاز می‌شود و در آن وزارت خارجه به خاطر ممانعت مامورانش در بررسی دقیق و موشکافانه درخواست‌های دریافت روادید عبور  19 تبعه خارجی که موجب قتل سه هزار آمریکایی شد، سرزنش می‌شود و در حالی‌که اکثریت این افراد عربستانی بودند، اما نامی از «عربستان» در این فهرست دیده نمی‌شود.
«برایان داونینگ» مفسر و تحلیلگر سیاسی آمریکایی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم، ضمن تقبیح مشارکت آمریکا و بریتانیا در جنگ عربستان سعودی علیه یمن، تأکید کرد: «فروش تسلیحات به عربستان سعودی، موجب سرزنش بین‌المللی شده و مایه شرمندگی و خجالت حقوق بشری برای واشنگتن و لندن است.»
خودزنی به سبک ترامپ!
جان مک‌کین و لیندسی گراهام  دو سناتور ارشد آمریکایی ضمن صدور بیانیه‌ای با انتقاد از فرمان اجرایی ترامپ درباره مهاجرت تاکید کردند که این قانون به جای تامین امنیت آمریکا به تروریست‌ها برای جذب نیرو کمک می‌کند.
رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه (بامداد شنبه به وقت تهران) فرمان اجرایی بررسی سخت‌گیرانه سوابق مهاجران به آمریکا را امضا کرد. براساس متن نهایی این فرمان، صدور روادید برای اتباع کشورهای «مضر برای منافع ایالات متحده» به مدت 90 روز تعلیق شده است. این بازه زمانی در پیش‌نویس فرمان 30 روز بود.
بر اساس ارجاعات متن به نظر می‌رسد این فرمان شامل حال اتباع دست‌کم هفت کشور ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی باشد.
به دنبال امضای این دستور، اعتراضات گسترده‌ای در کشورهای مختلف از جمله در خود آمریکا علیه این قانون به راه افتاده است. همچنین مقامات سیاسی کشورهای مختلف واکنش‌های تندی نسبت به سیاست جدید دولت آمریکا ابراز داشته‌اند.
اعتراض‌ها در آمریکا
فضای نا آرام و انتقادی نسبت به فرمان اجرایی دونالد ترامپ در زمینه اعمال محدودیت ورود به خاک این کشور که به ویژه متوجه شهروندان هفت کشور مسلمان شده است روزهای گذشته نیز با برگزاری اعتراض‌های برنامه‌ریزی شده در آمریکا ادامه داشت.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «ان‌بی‌سی نیوز» معترضان در فرودگاه‌های سراسر کشور آمریکا شب دوشنبه با شادی به خبری مبنی بر اینکه یک دادگاه فدرال بروکلین حکم اضطراری در مخالفت با فرمان ریاست جمهوری آمریکا صادر کرده، واکنش نشان دادند.
روز یکشنبه نیز در نیویورک، واشنگتن، بوستون، آتلانتا، فیلادلفیا، سیاتل، شیکاگو و دیگر شهرها معترضان به تظاهرات پرداختند.
روزنامه «گلوب‌اند میل» در همین زمینه نوشت: «اعتراض به ممنوعیت مهاجرتی دولت ترامپ به سراسر آمریکا کشیده شده است.»
به گزارش فارس، این روزنامه نوشت: «هزاران آمریکایی در فرودگاه‌های مهم کشور و در اعتراض به ممنوعیت پذیرش پناهجویان سوری و مسافران 6 کشور دیگر مسلمان به آمریکا دست به تظاهرات زدند.»
جوزف نای، نظریه‌پرداز آمریکایی در انتقاد به سیاست‌های ترامپ در توئیترش نوشت: «ترامپ برای قدرت نرم آمریکا فاجعه بوده است. او هدیه‌ای برای داعش است.»
سوزان رایس مشاور امنیت ملی دولت اوباما نیز تغییرات اخیر دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید در شورای امنیت ملی را «دیوانگی محض» توصیف کرد.
حمایت خواهرخوانده آل‌سعود
 از بیانیه ترامپ!
15دادستان از دادستانان کل دموکرات در سراسر آمریکا دستور جدید رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر اعمال محدودیت بر ورود شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا را محکوم و اعلام کرده در حال بررسی به چالش کشیدن این دولت در دادگاه هستند.
در حالی که دادستان‌های دموکرات آمریکا این بیانیه را محکوم کرده‌اند خواهرخوانده آل سعود از این بیانیه حمایت کرده است. وزیر خارجه بحرین حمایت کشورش را از فرمان جنجال‌آمیز رئیس‌جمهور آمریکا درباره ورود مهاجران و پناهندگان به این کشور اعلام کرد. به گزارش سایت «مرآهًْ البحرین»، خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین که کشورش از جمله حامیان تروریست‌های تکفیری است در دیدار با سفیر آمریکا در منامه گفت: «آمریکا به خوبی! قادر است مکانیسم‌های مقابله با تروریست‌ها و راه‌های لازم برای حفظ امنیت شهروندانش را مشخص کند.»
اقدام متقابل مجلس عراق
به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از شبکه تلویزیونی السومریه نیوز، پارلمان عراق با اکثریت آرا اقدام متقابل علیه طرح ترامپ برای ممانعت از ورود اتباع عراقی به آمریکا را تصویب کرد.
پارلمان عراق با تصویب این قانون از سازمان ملل و اتحادیه عرب خواست تا موضعی قاطع را در برابر این اقدام آمریکا اتخاذ کنند.
از طرفی دیگر دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در عراق به روسای خود در واشنگتن نامه نوشته و نسبت به تبعات ممنوع شدن ورود عراقی‌ها به آمریکا برای وجهه کشورشان و امنیت آمریکایی‌های مستقر در عراق، ابراز نگرانی کرده‌اند.
سازمان ملل نیز اعلام کرد که طرح ترامپ برای ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا غیرقانونی است.
«فرانسیس بویل»، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه ایلینوی  در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم در واکنش به اقدام اخیر ترامپ برای ممانعت از ورود مسلمانان  هفت کشور به آمریکا گفت: «این اقدام نقض شدید قوانین بین‌المللی حقوق بشر است. همان‌طور که می‌دانید معاهده‌ای بین‌المللی برای حقوق سیاسی و مدنی و همچنین کنوانسیون منع تبعیض نژادی وجود دارد که آمریکا نیز عضوی از آن به شمار می‌رود.»
اعتراض گسترده مردم انگلستان
بیش از یک میلیون تن از مردم انگلیس با امضای طومار اعتراضی از دولت این کشور خواستند که مانع سفر دونالد ترامپ به انگلیس شود.
شبکه خبری «آی‌تی‌وی» گزارش داد که  طومار اعتراضی یک میلیونی مردم انگلیس برای ممنوعیت ورود رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور فشار زیادی بر دولت وارد کرده که سفر دونالد ترامپ به لندن را لغو کند.
براساس این گزارش، نگرانی‌ها در میان مردم انگلیس درباره قانون جدید آمریکا مبنی بر ممنوعیت مهاجرت شهروندان برخی از کشورهای مسلمان به حدی افزایش یافته است که به احتمال زیاد این مسئله در مجلس این کشور بررسی شود. پیش از این نیز لندن شاهد تظاهرات گسترده علیه ترامپ بوده است.
ترامپ؛ روان‌پریشِ خودشیفته
دکتر «جان گارتنر»، روان‌درمانگر آمریکایی هشدار داده که ترامپ از اختلال روانی «خودشیفتگی بدخیم» رنج می‌برد؛ اختلالی درمان‌ناپذیر که با توجه به قدرت جایگاه او می‌تواند منشأ تهدیدهای جدی برای آمریکا و جهان باشد.
به گزارش «یو اس نیوز»، جان گارتنر معتقد است: «دونالد ترامپ به‌طور خطرناکی روان‌پریش است و دمدمی‌مزاجی‌اش او را در انجام وظایف ریاست‌جمهوری ناتوان می‌سازد.» این روان‌درمانگر برجسته که پیش‌تر بیوگرافی روان‌کاوانه بیل کلینتون را در قالب کتابی منتشر کرده، گفته است: «ترامپ به اختلال درمان‌ناپذیر خودشیفتگی بدخیم مبتلاست که نشانه‌های آن رفتارهای تهاجمی و ضد اجتماعی، دیگرآزاری (سادیسم)، پارانویا و خودبزرگ‌بینی حاد است.»
توهین به ملت ایران
آیت‌الله «محسن حیدری» عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به تصمیم دولت ترامپ برای منع ورود اتباع ایرانی به آمریکا اظهار داشت: «این موضع ترامپ نشان‌دهنده بربریت و وحشی‌گری سردمداران آمریکایی است.»
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه توهین دولت ترامپ متوجه ملت ایران است، گفت: «در هر جایی که عزت هر شهروند ایرانی ولو یک نفر پایمال شود دولت باید با اقتدار ورود کرده و باعزت موضع‌گیری کند و به‌هیچ ‌عنوان کوتاه نیاید.»
واکنش متقابل دولت
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ظهر دیروز در حاشیه بازدید از مجموعه مسکونی 214 واحدی محله سیروس تهران در جمع خبرنگاران گفت: «واکنش رسمی دولت ایران همانی بود که وزارت خارجه اعلام کرد، در واقع ما حتماً عمل متقابل انجام خواهیم داد در رابطه با صدور ویزا برای اتباع آمریکایی که می‌خواهند به ایران بیایند.»
حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت وگویی تصریح کرد: «دولت ما در رابطه با مذاکراتی که با آمریکا داشت امیدوار بود مشکلات اقتصادی و مسائل دیگر حل شود و ازاین‌رو وعده‌هایی نیز به مردم داده بود. در حال حاضر نه‌تنها تحریم‌ها برداشته نشده، بلکه مشکلات جدیدی نیز به وجود آمده و فرمان ترامپ آرمان همه‌کسانی که به آمریکا اعتماد داشتند را زیر سؤال برده است.»
وی تأکید کرد: رهبر انقلاب پیش ‌از این فرموده بودند «هرکسی به آمریکا اعتماد کند سیلی می‌خورد» و امروز ثابت شد که آمریکا به‌هیچ‌عنوان قابل‌اعتماد نیست.