گوشی هوشمند و تحریک میگرن!
گوشیهای هوشمند و تبلتها از محبوبترین ابزارهای جهان محسوب میشوند و افراد بسیاری روزانه مدت زمان زیادی را صرف کار با آن میکنند اما شاید کمتر کسی متوجه آسیبهای استفاده از این گوشیها شده باشد. آسیبهای چشمی و تحریک میگرن یکی از آنهاست.
به گزارش «وری ول»، گوشیهای هوشمند بهرغم تمام مزایای که برای انسان دارند و امورات زندگی را تسهیل کردهاند، دارای مضراتی نیز هستند. مدت زمانی که پیش روی یک نمایشگر صرف میکنید میتواند در شکلگیری میگرن و سردرد نقش داشته باشد.
ارتباط میگرن با مدت زمان استفاده از نمایشگر
بنا بر نتیجه مطالعه منتشر شده در نشریه Cephalalgia صرف زمان بیش از اندازه مقابل نمایشگر دستگاههایی مانند گوشی هوشمند و تبلت یکی از عوامل بروز سردردهای میگرنی است. در این مطالعه که با حضور پنج هزار فرد بزرگسال جوان (میانگین سنی 20 سال) انجام شد، مدت زمانی که هر فرد مقابل نمایشگر سپری میکرد، شامل کار با رایانه، تبلت، گوشی هوشمند و تلویزیون و این که آیا میگرن یا نشانههای سردرد غیرمیگرنی را تجربه کرده بود، بررسی شد.
مدت زمان استفاده از نمایشگر با استفاده از یک مقیاس شش نمرهای اندازهگیری شد که شامل:
عدم استفاده از نمایشگر = 0
کمتر از 30 دقیقه = 1
30 دقیقه تا دو ساعت = 2
دو تا چهار ساعت = 3
چهار تا هشت ساعت = 4
بیشتر از هشت ساعت = 5
نتایج نشان داد که هر چه مدت زمان استفاده از یک نمایشگر افزایش داشته، خطر ابتلا به حمله میگرنی نیز افزایش یافته است. هیچ ارتباطی نیز بین مدت زمان استفاده از یک نمایشگر و سردردهای غیرمیگرنی مشاهده نشد.
چرا افزایش مدت زمان استفاده از یک نمایشگر با میگرن بیشتر در ارتباط است؟
بیان این که چه پیوند بیولوژیکی بین مدت زمان استفاده از یک نمایشگر و ابتلا به میگرن وجود دارد، دشوار است زیرا به احتمال زیاد از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
برای برخی، این میتواند یک رابطه مستقیم باشد. به عنوان مثال، نور آبی ساطع شده از نمایشگر یک تلویزیون یا تلفن همراه یا درخشش نور نمایشگرمیتواند زمینهساز شکلگیری میگرن شود. در مقابل، برای برخی دیگر پیوند میتواند حالتی پیچیدهتر داشته باشد. به عنوان مثال، مدت زمان استفاده از یک نمایشگر ممکن است آستانه میگرن کلی یک فرد را کاهش دهد. از این رو، مواجهه با محرکهای میگرن دیگر احتمالا زمینه ساز یک حمله میگرنی میشود.
به بیان دیگر، مدت زمان سپری شده مقابل یک نمایشگر یک فرد را نسبت به ابتلا به میگرن آسیبپذیر میکند اگر مستعد ابتلا به آن بوده باشد.
همچنین، این امکان وجود دارد که مدت زمان زیاد استفاده از یک نمایشگر احتمال وقوع میگرن را افزایش دهد. به بیان دیگر، فردی که بیش از اندازه تلویزیون نگاه میکند، ممکن است وعدههای غذایی روزانه را نادیده بگیرد که این شرایط میتواند محرک شکلگیری میگرن باشد. به همین ترتیب، فردی که تا دیر وقت بیدار میماند و به انجام بازیهای ویدئویی میپردازد، ممکن است با یک الگوی خواب نامنظم مواجه شود. از آن جایی که غذا نخوردن و کم خوابی از جمله محرکهای شایع میگرن هستند، استفاده بیش از اندازه از گوشی هوشمند یا دیگر اشکال مواجهه با یک نمایشگر میتواند به صورت غیرمستقیم به حملات میگرنی بیشتر منجر شود.
از دیگر محرکهای بالقوه میگرن که ممکن است در نتیجه صرف زمان بیش از اندازه مقابل یک نمایشگر رخ دهند میتوان به وضع اندامی نامناسب، خستگی چشم، یا خوردن هر چه بیشتر مواد غذایی محرک میگرن اشاره کرد.
استرس بیش از حد نیز یکی دیگر از محرکهای شناخته شده میگرن است. هنگامی که دچار استرس میشوید، احتمال این که وقت بیشتری را صرف کار با گوشی هوشمند یا تماشای تلویزیون کنید میتواند افزایش یابد.
چگونه میتوانم تلفن همراه یا تبلت خود را کنار بگذارم؟
در شرایطی که پژوهشها هنوز این مسئله را ثابت نکردهاند که کاهش مدت زمان استفاده از یک نمایشگر میتواند حملات میگرنی را کاهش دهد، اما احتیاط حکم میکند که این کار را انجام دهید. البته این میتواند وظیفهای چالش برانگیز باشد، اما بهترین تلاش خود را انجام دهید. راهبردهای زیر میتوانند کمک حال شما در کاهش مدت زمان استفاده از یک نمایشگر باشند:
برنامهریزی اوقات بدون فناوری در خانه، به ویژه هنگام صرف غذا و دورهمیهای خانوادگی.
تنظیم یک تایمر روی رایانه یا تلویزیون برای خاموشی خودکار دستگاه.
رها کردن تلفن همراه در خودرو به مدت یک شب.
مد نظر قرار دادن سرگرمیهایی که شما را از فناوری دور میکنند مانند شنا، طبیعتگردی، نقاشی، یا رفتن به کتابخانه.
مشورت با یک پزشک برای کاهش مدت زمان استفاده از یک نمایشگر به ویژه اگر بسیار زیاد است.
اگر متوجه شدید مدت زمان استفاده از یک نمایشگر زمینهساز شکلگیری میگرن میشود، بررسی عمیقتری برای یافتن علت انجام داده و روی برطرف کردن آن متمرکز شوید. آیا کار زیاد زمینهساز میگرن است؟ آیا به یک آزمایش بینایی سنجی نیاز دارید؟ آیا استراحتهای کوتاه و انجام حرکات کششی گردن و پشت میتوانند کمک کنند؟
در پایان، باید به این نکته اشاره داشت که کاهش مدت زمان استفاده از یک نمایشگر احتمالا دارای فواید سلامت بیشتری افزون بر کاهش احتمال ابتلا به میگرن است. به عنوان مثال، پژوهشها نشان دادهاند که مدت زمان زیاد استفاده از یک نمایشگر با چاقی، مشکلات بینایی، سطوح پایین فعالیت جسمانی، مشکلات توجه، و بیش فعالی مرتبط است.
در نتیجه، کاهش مدت زمان وبگردی و انجام بازیهای ویدئویی نه تنها میتواند به سر شما کمک کند، بلکه بخشهای دیگر بدن مانند کمر و چشمها نیز از فواید آن بهرهمند میشوند.