kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۴۳۲
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲
در هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری

روحانی: اگر کمک ایران نبود تروریست‌ها در عراق و سوریه دولت تشکیل می‌دادند

رئیس‌جمهور کشورمان در سخنانی تاکید کرد که ایران کشوری است که برای دفاع از مردم بی‌دفاع این منطقه از توان و قدرتش استفاده کرده و می‌کند و اگر کمک ایران نبود تروریست‌ها در عراق و سوریه دولت تشکیل می‌دادند.


سرویس سیاسی-

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح دیروز در هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری که در محل اجلاس سران برگزار شد، طی سخنانی گفت: «در این انقلاب بزرگ هیچ کشوری و هیچ قدرتی و ابرقدرتی پشتیبان مردم نبود، بلکه مردم با اتکا به فرهنگ،‌ دین و آرمان‌های بلند خود یک انقلاب مستقل بدون وابستگی به قدرت‌های خارجی و یک انقلابی کاملا مردمی را به ثمر رساندند.»
وی اضافه کرد: «مردم ما هیچ گاه با مسئله‌ای به نام نژادپرستی خوی نداشته‌اند، در کشور ما ادیان و اقوام و فرهنگ‌های مختلف همزیستی مسالمت‌آمیز داشته‌اند، در کشور ما در کنار مسجد کلیسا وجود دارد. همچنین کنیسه وجود دارد و در پارلمان ما نیز در کنار نمایندگان مسلمان نمایندگان ادیان دیگر از جمله نمایندگان مسیحی، یهودی و زرتشتی حضور دارند.»
روحانی تأکید کرد: «ما ملتی هستیم که در این منطقه آثار افراطی‌گری و تجاوز و تروریسم را با همه وجودمان احساس کرده‌ایم، ما کشوری هستیم که در اطراف‌مان آتش‌های افراطی‌گری و تروریسم هنوز شعله می‌کشد، ما درد و رنج مردم عراق را شاهدیم و می‌بینیم، همچنین ما درد و رنج مردم سوریه و افغانستان و پاکستان، یمن و لیبی را می‌بینیم.»
رئیس‌جمهور افزود: «آثار تمدنی و تاریخی در لبنان،‌ فلسطین، سوریه،‌ عراق، ‌افغانستان، پاکستان، آسیای مرکزی، قفقاز و همه جا دیدنی بود و هست، تروریسم فقط جان انسان‌ها را نگرفت بلکه تروریسم تنها رشد حرکت توسعه را کند و کندتر نکرد،‌ تروریسم فقط به اموال مردم و اقتصاد کشورها لطمه نزد، تروریسم آثار تمدنی جهانی و تاریخی را نیز لطمه زد، تروریسم آثار مهم تمدنی را در عراق و سوریه و دیگر کشورها مورد هجمه خود قرار داد، همانطور که جان انسانی اگر گرفته شود قابل جبران نیست، آثار تمدنی گذشتگان را نابود کردن قابل جبران نیست.»
اگر کمک ایران نبود
روحانی تأکید کرد:‌ «ایران کشوری است که برای ثبات این منطقه با همه توان و قدرتش و برای دفاع از مردم بی‌دفاع این منطقه از توان و قدرتش استفاده کرده و می‌کند.»
وی خطاب به میهمانان این جلسه گفت:‌ «اگر کمک ایران به مردم و ارتش عراق و سوریه نبود امروز در دمشق و بغداد تروریست‌ها حاکم بودند و به جای گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه ما امروز شاهد دولت تروریستی در بغداد و دمشق بودیم، این مردم شجاع عراق و سوریه و این حمایت مردم ایران از این ملت‌ها بود که امروز خوشبختانه تروریسم در منطقه ما در حال افول است.»
رئیس‌جمهور افزود: «ایران کشوری است که همواره به امنیت و ثبات منطقه و جهان کمک کرده است. در هر کجای دنیا و هر ملت آزاده در مبارزه با تروریسم اگر از ما کمک بخواهد با همه توان به آن ملت مظلوم در برابر تروریسم کمک خواهیم کرد زیرا امروز تروریسم خطری بزرگ برای جهانیان و منطقه ما و همه انسان‌هاست.»
روحانی ادامه داد: «ما امروز نیاز به نزدیکی، تعامل و وحدت بیشتر داریم، توریسم و گردشگری پلی میان ملت‌ها است. شما راهنمایان پل‌های میان ملت‌ها، فرهنگ‌ها و تمدن‌های جهان هستید، گردشگری آن زمانی به کمال می‌رسد که راهنمایان خوب خوش‌بیان خوش‌اخلاقی از جهانگردی به خوبی حمایت کنند.»
وی تصریح کرد: «ما به عنوان ملت با فرهنگ و با تمدن هفت هزار ساله در این منطقه و در جهان یکی از اهداف بلندمان پیوند ملت‌ها با یکدیگر است، ما با سلاح کشتار جمعی مخالفیم و علی‌رغم اینکه ما قربانی سلاح کشتار جمعی هستیم و متجاوزین صدامی علیه ما از سلاح شیمیایی استفاده کردند اما هرگز به دنبال سلاح کشتار جمعی نرفته‌ایم و نخواهیم رفت و آن را مخالف اخلاق و معیارهای دینی و فرهنگی خودمان می‌دانیم.»
صنعت گردشگری در خدمت توسعه
رئیس‌جمهور در بخشی دیگر از سخنانش تصریح کرد: «در شش ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، میزان حضور جهانگردان از کشورهایی همچون فرانسه 104 درصد، چک 53/4 درصد، هلند 43/3 درصد، سوئیس 38/3 درصد، دانمارک 37/5 درصد، ایتالیا 33/8 درصد، انگلستان 33 درصد، لهستان 33درصد، بلژیک 32/3درصد، اتریش 28درصد، اسپانیا 27/9 درصد، یونان 24/4درصد، فنلاند 19/2درصد، آلمان 16/6درصد،‌ روسیه 13/6 درصد افزایش داشته است این آمار نشان دهنده آن است که با برجام دروازه ایران بازتر از گذشته به روی میهمانان خارجی است.»
روحانی تأکید کرد: «همه تلاش ما این است که صنعت گردشگری را در ایران به سمت توسعه حرکت دهیم. ما برای اینکه ناوگان هواپیمایی کشورمان را اصلاح و نوسازی کنیم همچنین ریل را در سراسر کشور نوسازی کنیم و ساختن اتوبان‌ها و جاده‌ها را اصلاح کنیم یکی از اهداف‌مان در این نوسازی‌ها این است که مسیر جذب جهانگردان را بیشتر و بیشتر کنیم.»وی گفت:‌ «در ایران شما تنها آثار گذشته و تمدن گذشته را نمی‌بینید، بلکه شما در سفر به ایران فرهنگ مردم و میهمان‌دوستی مردم ایران را هم به خوبی مشاهده خواهید کرد.»
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: «همه ما باید تلاش کنیم نه تنها به فکر آن باشیم که از طریق توریسم به اقتصادمان کمک کنیم که البته جهانگردی یک کمک بزرگ برای رشد اقتصادی و اشتغال است اما در کنار اقتصاد از طریق جهانگردی و امنیت منطقه و جهان کمک می‌کنیم. همچنین به فرهنگ جهان کمک می‌کنیم. همچنین به انسجام مردم جهان در کنار یکدیگر کمک می‌کنیم. ما راه را برای تعامل بیشتر بین ملت‌ها آماده می‌کنیم.»
میراث فرهنگی
روحانی گفت: «آثار جهانگردی آثار اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و حتی آثاری برای صلح و ثبات و امنیت برای منطقه و جهان است و خواهد بود، همه ما باید تلاش کنیم دو سرمایه اصلی جهانگردی را حفظ کنیم. سرمایه اول محیط زیست کشورها است زیرا اگر محیط زیست کشورها آسیب ببیند یکی از سرمایه‌های بزرگ جهانگردی لطمه دیده است و برای این کار باید در زمینه جهانگردی سرمایه‌گذاری کنیم زیرا با این کار است که می‌توانیم از محیط زیست به خوبی حراست و حفاظت کنیم.»
وی تأکید کرد: «سرمایه دوم که برای موضوع تروریست باید استفاده کنیم میراث فرهنگی گذشته است. این هم سرمایه بزرگ است و همه ما باید تلاش کنیم از میراث گذشته‌مان به خوبی حراست و حفاظت کنیم نه برای کشور خودمان بلکه میراث گذشتگان در سراسر دنیا سرمایه‌ای برای همه ما خواهد بود. امیدوارم سفر شما به ایران و تهران و حضورتان در ایامی که در ایران خواهید بود زمینه آشنایی بیشتر شما را با کشور و ملت ایران بیشتر فراهم کند.»
آزادی حلب با مقاومت
وقتی آتش فتنه تکفیری‌ها به سرعت بخش‌های وسیعی از عراق و سوریه را به آتش کشید سرکرده گروهک تروریستی داعش خیال خام تشکیل دولت را در سر می‌پروراند. در چنین شرایطی بود که ایران به یاری دو کشور عراق و سوریه شتافت و با کمک‌های مستشاری و نظامی خود خواب خوش تروریست‌ها را به کابوس بدل کرد.
دیروز نیز رئیس‌جمهور محترم کشورمان به درستی به این نکته اشاره کرد که «اگر کمک ایران به مردم و ارتش عراق و سوریه نبود امروز در دمشق و بغداد تروریست‌ها حاکم بودند» و «این مردم شجاع عراق و سوریه و این حمایت مردم ایران از این ملت‌ها بود که امروز خوشبختانه تروریسم در منطقه ما در حال افول است.»
به عبارتی در این گفته‌ها جواب «حسام‌الدین آشنا»، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور نهفته است. چندی پیش، پس از آزادی شهر حلب از دست تروریست‌ها آشنا در توئیتر خود سؤالی را مطرح کرده بود: «آیا میان برجام (رفع تحریم‌های هسته‌ای ایران) و موفقیت ارتش سوریه در آزادسازی حلب از دست تروریست‌ها رابطه‌ای وجود ندارد؟»
برجام ثمره مذاکرات هسته‌ای بود آن هم در زمانی که غرب به سرکردگی آمریکا حقوق مسلم هسته‌ای مردم ایران را نادیده گرفته بودند. امروز هم ما به سبب پایمال شدن حقوقمان توسط آمریکا و متحدانش در مسایل هسته‌ای از برخی حقوق مسلم خویش محروم شده‌ایم، مسایلی مانند غنی‌سازی 20 درصد که مصارف پزشکی و کشاورزی دارد. اما آزاد‌سازی حلب ثمره مقاومت بود. مقاومتی که میوه آن آزادی حلب بود از چنگال تروریست‌ها.
برجام‌های دیگر
فروردین ماه سال جاری بود که وزیر خارجه آمریکا که به بحرین رفته بود، مهار قدرت منطقه‌ای ایران را گام بعدی آمریکا پس از توافق هسته‌ای عنوان کرد.
در همان ایام کارشناسان مسایل سیاسی این موضوع را زمینه چینی آمریکا برای تحمیل برجام‌های دیگر به ایران عنوان کردند. کیهان نیز در گزارش‌ها و یادداشت‌هایی نسبت به این موضوع هشدار داد.
در همین رابطه، جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما، در یادداشت خداحافظی خود با برشمردن برجام به عنوان دستاورد سیاست خارجی دولت متبوعش، از آن به عنوان الگویی برای پیشبرد اهداف آینده آمریکا در قبال ایران یاد کرد.
کری با بیان اینکه کاری کردیم که «ایرانیان خود قلب راکتور اراک را بیرون کشیدند و آن را با سیمان پر کردند تا مطمئن شویم که دیگر قابل استفاده نیست» اظهار کرد: «در مورد دولت ایران، ما به آنها با صراحت گفته‌ایم که برای (ایجاد) آینده‌ای متفاوت آماده‌ایم به شرطی که بسیاری از سیاست‌های مخالفت‌برانگیز خود را تغییر دهد.»
وی در سخنانی که حاکی از پیشنهاد دولت اوباما به ترامپ برای پیگیری سیاست‌های این کشور علیه ایران است، گفت:‌ «روابطمان با ایران بسیار مناقشه‌برانگیز خواهد ماند و ما باید اعمال فشار را بر ایران حفظ کنیم تا بتوانیم برنامه موشکی ایران را عقب بنشانیم.»
در واقع جان کری با این سخنان خیال خام تحقق برجام‌های دیگر را برای توقف برنامه دفاعی ایران به ترامپ سپرد.
خوابی که ترامپ دیده تعبیر نمی‌شود
ترامپ که در دوران مبارزات انتخاباتی‌اش از پاره کردن برجام سخن گفته بود پس از انتخابات و رسیدن به پست ریاست جمهوری آمریکا با تغییر موضع از بازگشایی دوباره پرونده برجام و مذاکراتی دیگر سخن گفت اما این موضوع با واکنش قاطع مقام‌های ایرانی روبرو شد.
اعضای ارشد مذاکره‌کننده محمدجواد ظریف، عراقچی و تخت روانچی و دیگر مقام‌های ایرانی بازگشایی دوباره پرونده برجام را مردود خواندند. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه نیز در 4بهمن تاکید کرد: «به هیچ دلیل و منطقی اجازه نخواهیم داد که پرونده مذاکرات هسته‌ای در خصوص برجام از نو گشوده شود.»
رهبر معظم انقلاب در آغازین روز سال 1395 در حرم رضوی پیرامون این موضوع فرمودند: «طرف مقابل از اصول خود و ارزش‌های خود تنازل نمی‌کند لکن اگر لازم شد، ما باید تنازل کنیم تا مشکلات را برطرف کنیم؛ تا در نتیجه کشور بتواند از ظرفیت‌های خود استفاده کند و مثلاً به یک اقتصاد برجسته‌ای مبدّل بشود. حرفشان این است. بنابراین در قضیه‌ هسته‌ای توافق شد و اسم این را گذاشتیم «برجام»؛ برجام دیگری در قضایای منطقه، برجام دیگری در قضایای قانون اساسی کشور؛ برجام ۲ و ۳ و ۴ و الی‌غیرذلک بایستی به‌وجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم. این منطقی است که سعی می‌کنند این منطق را در بین نخبگان جامعه و از سوی نخبگان جامعه به افکار عمومی جامعه منتقل کنند. معنای این حرف چیست؟ معنای این حرف این است که جمهوری اسلامی از مسائل اساسی‌ای که به حکم اسلام و به حکم برجستگی‌های نظام جمهوری اسلامی پایبند به آنها است،
صرفِ‌نظر کند.»