محرومیت استقلال و خلأ سیستم نظارتی در ورزش(نکته ورزشی)
سرویس ورزشی-
هفته قبل بود که باشگاه استقلال به دلیل تعلل در پرداخت مطالبات عادل شیحی، از سوی فیفا با محرومیت در نقل و انتقالات روبهرو شد. طبق اعلام فیفا تا زمان برطرف نشدن مشکل مذکور، این باشگاه بزرگ و مردمی نمیتواند از خریدهای تازه خود در رقابتهای لیگ برتر و پلیآف لیگ قهرمانان آسیا استفاده کند.
عادل شیحی هافبک آلمانی مراکشی فصل گذشته استقلال که بازدهی خاصی هم برای این تیم نداشت بعد از پایان فصل از جمع آبیها جدا شد. طلب این بازیکن ۸ دی سال جاری پرداخت شد ولی ظاهرا باید سه چهار روز زودتر این اتفاق رخ میداد. همین تعلل در پرداخت مطالبات یک بازیکن خارجی که به دلیل مشکلات مالی بود، باعث محرومیت تیم استقلال شد.
پس از رسانهای شدن خبر محرومیت استقلال، مدیران این باشگاه خبر از ارایه فرجام خواهی خود دادند. آنها امیدوار بودند با فرجام خواهی این مشکل برطرف شود تا آبیپوشان بتوانند از خریدهای میلیاردی خود یعنی جباروف، تیموریان و چشمی در بازیهای لیگ و لیگ قهرمانان آسیا استفاده کنند.
فرجام خواهی باشگاه استقلال تهران خیلی زود از سوی فیفا رد شد و آنها جمعه هشتم بهمن ماه اعلام کردند: «اعتراض وارد نیست و استقلال نمیتواند در نقل و انتقالات زمستانی بازیكنی را جذب كند.»
بدین ترتیب محرومیت استقلال از سوی فیفا رسما تایید شد تا یک نمره منفی دیگر در کارنامه فوتبال یا بهتر بگوییم ورزش ایران در عرصه بینالمللی به ثبت برسد.
جالب اینکه پس از وقوع این اتفاق تلخ هیچ کس مسئولیتش را برعهده نگرفت. منصوریان سرمربی تیم میگوید فتحاللهزاده مقصر است، فتحاللهزاده میگوید افشارزاده، افشارزاده هم میگوید ...
احتمال میرود این فضای ملتهب چند روز ادامه داشته باشد و سپس مثل آب خوردن همه چیز فراموش شود، درست مثل اتفاق چند سال قبل. آن زمان هم قرار بود مسببان ارسال نشدن لیست تیم فوتبال استقلال به آسیا، برای همیشه از ورزش محو شوند اما نه تنها اینگونه نشد بلکه مدیرعامل وقت بعدها رئیسهیئت مدیره هم شد!
زمان وقوع این اتفاقات تلخ است که خلأ سیستم نظارتی در ورزش احساس میشود، یعنی در این چند ساله حتی یک نفر از سوی وزارت ورزش مأمور نشده تا عملکرد مدیران باشگاه استقلال را بررسی کند.
زمانی که واعظی آشتیانی مدیریت استقلال را در سال 89 به فتحاللهزاده واگذار کرد، بدهی استقلال 3 میلیارد تومان بود. این بدهی بعد از سه سال مدیریت فتحاللهزاده به 24 میلیارد تومان رسید. بعد از رفتن فتحاللهزاده افشارزاده آمد و پس از رفتن این مدیر مشخص شد بدهی استقلال بیش از 70 میلیارد تومان است.
همین افزایش عجیب بدهیهای استقلال از سال 89 تا به امروز، سندی برای نبود نظارت در ورزش ایران است که اگر بود بعد از رفتن فتحاللهزاده و افشارزاده یک نفر از آنها میپرسید که بر چه اساسی و روی چه حسابی چنین بدهی سنگینی از خود به یادگار گذاشته اید؟!