kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۳۴۷
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
کارشناسان مطرح کردند

اقدامات ترامپ ادامه سیاست‌های ضد ایرانی آمریکاست

کارشناسان معتقدند اقدامات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سیاست‌های ضد ایرانی این کشور قرار دارد.




«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم دارد تا با امضای یک فرمان اجرایی، ورود پناه‌جویان و اتباع کشورهای ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به آمریکا را با محدودیت مواجه کند.
پایگاه تحلیلی اینترسپت با اشاره به این تصمیم ترامپ نوشت، پیش‌نویس متن این دستور برای روزنامه‌های آمریکایی «هافینگتون‌پست» و «لس‌آنجلس تایمز» فاش شد.
این حکم تحت عنوان «محافظت از ملت در مقابل حملات تروریستی اتباع خارجی»، صدور روادید را برای اکثر اتباع هفت کشور نامبرده به مدت دستکم 30 روز لغو می‌کند و در عین حال، دولت آمریکا تغییراتی را در روش بررسی برای صدور روادید ایجاد می‌کند.
در پیش‌نویس این متن آمده است: به منظور محافظت از مردم آمریکا، ما باید اطمینان حاصل کنیم آنهایی که وارد این کشور می‌شوند، رفتار خصمانه‌‌ای با کشور و اصول اساسی این کشور نداشته باشد.
در قانون 2016، عراق و سوریه صریحاً در این لیست قرار گرفتند و ایران و سودان بعنوان کشورهای حامی تروریسم معرفی شدند و لیبی و سومالی و یمن در جزء مناطق نگران‌کننده شناخته شدند.
این پایگاه تحلیلی سپس در پایان با اشاره به تصمیم ترامپ برای ایجاد محدودیت صدور روادید برای شهروندان ایران نوشت و اینگونه نتیجه‌گیری کرد: حال در نظر بگیرید که ایران، القاعده، داعش و دیگر سازمانهای تروریستی هیچ ردپایی در این کشور ندارند، در لیست محدودیت سفر به آمریکا قرار گرفتند حال آنکه عربستان سعودی که 15 نفر از هواپیماربایان حادثه 11 سپتامبر از این کشور بوده‌اند و منبع اصلی تأمین بودجه گروههای افراطی است، در این لیست شامل نشده است.
ترامپ هفته گذشته گفت: ملت بدون مرز، ملت نیست؛ آمریکا از همین امروز کنترل مرزهایش را پس خواهد گرفت.
فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اقدام اخیر ترامپ در خصوص لغو روادید شهروندان ایرانی اظهار داشت: این حرکت دونالد‌ترامپ همان تفکر اسلام ستیزی‌ست که در دولت آمریکا وجود دارد.
ایزدی افزود: دولت اوباما در گام اول اتباع کشورهایی که بدون ویزا به ایران سفر کرده باشند را برای مسافرت به آمریکا با مشکل مواجه ساخت و دولت ترامپ در قدم بعد برای تکمیل اسلام‌ستیزی ویزای اتباع  ایران و چند کشور را تعلیق کرده است.
وی در ادامه با طرح این سؤال که چرا نام عربستان سعودی با وجود دست داشتن در حادثه یازده سپتامبر در لیست سیاه آمریکا نیست، عنوان داشت: اگر مقامات آمریکا ادعای مبارزه با تروریست را دارند باید نام کشورهایی را در لیست قرار دهند که در کارهای تروریستی دست داشته‌اند اما به دلیل حفظ منافع خود این کار را نمی‌کنند.
این کارشناس مسائل آمریکا بیان کرد: حرکت سیاسی ترامپ در ادامه سیاست‌های ضدایرانی آمریکا  است و آنها فقط نام کشورهایی را که با آنها مشکل سیاسی دارند در لیست سیاه قرار داده و می‌دهند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، ایزدی خاطر نشان کرد: دستور ترامپ مبنی بر عدم صدور ویزا برای ایرانیان محدود به یک قشر خاص نیست و همه مردم ایران را شامل می‌شود و در کنار آن باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که مدت این قانون 30 روز است و پس از آن نیز قوانین و دستورات جدیدی در راه خواهد بود.
سندی دیگر بر دروغ بودن شعار دوستی دولت آمریکا با مردم ایران
حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در خصوص دستور «محافظت از ملت در مقابل حملات تروریستی اتباع خارجی» که رئیس‌جمهور جدید آمریکا براساس آن صدور روادید برای اتباع هفت کشور مسلمان عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه، یمن و ایران را به مدت دستکم 30 روز لغو خواهد کرد، اظهار داشت: این امر نشان می‌دهد دشمنی دولتمردان آمریکایی با مردم ایران است و شعارهایی که سر می‌دهند مبنی بر اینکه ایران و مردمش را دوست دارند و این دولت ایران است که برای مردم محدودیت ایجاد می‌کند، پوچ و توخالی است.
آصفی ادامه داد: این موضوع کاملا نشان داد که آقای ترامپ و دولتمردان آمریکا با مردم ایران مسئله دارند، چرا که آنها روادید سیاسی و دیپلماتیک را مستثنی کرده‌، ولی مردم را محروم کرده‌اند و این گونه رفتار شعار‌های پوچ و توخالی آنها را روشن کرده است.
ژست مضحک آلبرایت
 در طرفداری از مسلمانان
«مادلین آلبرایت» وزیر خارجه اسبق آمریکا در واکنش به فرمان اجرایی احتمالی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در منع صدور ویزا برای اتباع ایران و 6 کشور مسلمان جهان و لفاظی‌های انتخاباتی وی برای ثبت رسمی تمامی مسلمانان، اعلام کرد آمادگی دارد بعنوان یک مسلمان نام خود را ثبت کند.
ژست مضحک آلبرایت در طرفداری از مسلمانان در حالی است که در سال 1996 وقتی خبرنگار CBS از او پرسید «آیا مرگ 500 هزار کودک عراقی به خاطر تحریم ارزشش را داشت» آلبرایت گفت: «سؤال سختی است اما بله ارزشش را داشت!».