kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۲۳۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۴
نگاهی به دیروز‌نامه‌های زنجیره‌ای

آمارهای دولتی عالی است فقط سفره مردم خالی است!


سرویس سیاسی ـ
آرمان در شماره دیروز گفت‌وگویی را با عیسی کلانتری، وزیر اسبق کشاورزی منتشر کرده است. وی در این گفت‌وگو مدعی شد: «منابع مالی دولت در زمانی که آقای روحانی سکان مدیریت کشور را به دست گرفتند، تنها تا مردادماه سال۹۲ کفایت می‌کرد و پس از آن دولت هیچ‌گونه منابع مالی برای تامین مایحتاج خود در اختیار نداشت».
البته دقیقا به خاطر همین کمبود منابع مالی بود که دولت به مدیرانش حقوق‌های نجومی و به نزدیکان حسین فریدون وام‌های چند هزار میلیاردی داده است!
اگر برجام نبود
 به سرنوشت ونزوئلا دچار می‌شدیم!
کلانتری در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «حل همه مشکلات کشور با برجام امکان پذیر نیست و نیازمند تدابیر جدیدتری است... نمی‌توان فکر کرد با برجام کشور بهشت می‌شود. این در حالی است که برجام جلوی جهنم شدن را گرفت... اگر برجام نبود به سرنوشت ونزوئلا دچار می‌شدیم».
حامیان برجام پیش از توافق هسته‌ای، آب  خوردن مردم را هم به برجام گره می‌زدند و پس از امضای برجام آن را «فتح‌الفتوح»!، «معجزه بزرگ قرن»!، «آفتاب تابان»!، «بزرگترین دستاورد تاریخ انقلاب»!، «پیروزی بزرگتر از آزادسازی خرمشهر»! و «تسلیم قدرت‌های بزرگ جهان در مقابل ایران»! نامیدند اما اکنون که با گذشت بیش از یکسال از آغاز اجرای برجام با نقض مکرر برجام مواجهیم و دهها تحریم دیگر نیز به تحریم‌های قبلی اضافه شده است، کاهش سطح انتظارات از برجام را در دستورکار قرار داده‌ و می‌گویند اگر برجام نبود به سرنوشت ونزوئلا دچار می‌شدیم!
اصلاح طلبان همچنان مشغول
 ماهیگیری سیاسی از پلاسکو
فاز تخریب و کوبیدن بر طبل استعفای شهردار تهران همچنان در روزنامه‌های زنجیره‌ای دنبال می‌شود.
در این زمینه، روزنامه شرق تیتر یک شماره دیروز خود را به استعفای شهردار تهران اختصاص داد و نوشت: «همانطور كه انتظار مي‌رفت جلسه روز سه‌شنبه شورا با محوريت حادثه پلاسكو بود. در اين جلسه سرخو، رئیس کمیته حمل‌ونقل شورای شهر تهران، در سخنانی خواستار استعفای قالیباف در پی حادثه پلاسکو شد».
نوع برخورد روزنامه‌های زنجیره‌ای با دو حادثه برخورد قطارها و همچنین حادثه ساختمان پلاسکو، به وضوح از رویکرد متناقض و سیاسی آنها در مواجهه با رویدادها حکایت دارد. چنانکه در حادثه برخورد دو قطار درخواست استعفای هیچ مقامی را مطرح نکرده بودند، اما این روزها در شرایطی که حادثه دلخراش و دردناک پلاسکو قلوب مردم را جریحه‌دار کرده، به جای ایفای نقش و انجام رسالت رسانه در التیام بخشی به حادثه دیدگان و ارائه راهکار برای پیشگیری از وقوع این دست حوادث، آن را به فرصت مناسبی برای هجمه به شهرداری و شهردار تهران می‌دانند.
این خط تخریب و کوبیدن بر طبل استعفا، طی چند روز گذشته همزمان در دیگر روزنامه‌های اصلاح‌طلب هم دنبال می‌شود، بطوری‌که آرمان نیز دیروز، در گفت‌وگویی با غلامرضا انصاری، عضو شورای شهر تهران، نوشت: «مسئول مستقیم فاجعه پلاسکو شخص آقای قالیباف است و حداقل کاری که وی می‌تواند انجام دهد استعفاست ... چرا با وجود تذکر به هیات‌مدیره ساختمان پلاسکو، شهردار تهران از اختیارات خود استفاده نکردند و از وقوع حادثه پلاسکو جلوگیری نکردند؟ ... وقتی در همین خیابان جمهوری، چند ماه پیش، دو زن زحمتکش دچار مشکلاتی شدند و فوت کردند آقای قالیباف درس عبرت از حادثه قبلی نگرفت».
با وجود اینکه اقدام برای پلمب در حیطه مسئولیتی وزارت کار است و این مطلب بارها در رسانه‌ها مطرح شده، اما روزنامه‌های زنجیره‌ای به دلیل تقدم داشتن اغراض سیاسی بر رسالت کاری‌شان، با بستن چشم خود بر واقعیت، شهرداری را برای عدم پلمپ پلاسکو شماتت و سرزنش می‌کنند. عضو شورای شهر در حالی شهردار تهران را در حادثه آتش‌سوزی پارسال ساختمانی در خیابان جمهوری، نکوهش می‌کند که وزارت کار نسبت به پلمب این ساختمان علی‌رغم اخطارهای آتش نشانی اقدام نکرد.
اما چرا این روزنامه‌ها به جای سرکوفت زدن به شهرداری نسبت به تصمیم فرماندار تهران مبنی بر عدم تخریب طبقه هفتم ساختمان علاءالدین علی رغم هشدار  و آمادگی شهرداری در این زمینه ابراز نگرانی نمی‌کنند؟ چرا که سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری این هفته، با بیان اینکه مدتی قبل بود که گفته شد یکی از طبقات پاساژ علاءالدین ایمنی کافی ندارد، گفت: در همین راستا بود که شورای تامین تشکیل شد که در آن شورا فرماندار رسما اعلام کرد که تخریب طبقه مورد نظر علاء الدین صورت نگیرد.
اعتراف آرمان به ملموس نبودن ادعای بهبود اقتصاد کشور در سفره‌های خانوار
آرمان در مطلب دیگری نوشت: «بانک مرکزی ایران نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به دی‌ماه ۱۳۹۵ نسبت به دوازده ماه منتهی به دی‌ماه ۱۳۹۴ را معادل 6/8 درصد اعلام کرده است. شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در دی‌ماه ۱۳۹۵ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 9/6 درصد افزایش داشته است. این در حالی است که در چند روز گذشته مرکز آمار ایران نرخ تورم را 6/9 درصد اعلام کرده بود. نکته مهم در این آمارها، ملموس نبودن بهبود اقتصاد کشور در سفره‌های خانوار است. وزیر اقتصاد نیز ششم دی‌ماه امسال در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی عنوان کرد: از وضعیت معاش مردم راضی نیستم. به اعتقاد برخی کارشناسان درحالی‌که تیم اقتصادی دولت کوشیده است با نگاهی مهندسی روند کاهش تورم را در اقتصاد دنبال کند، بافت‌های اجتماعی را در این کاهش تورم نادیده گرفته است. به این ‌ترتیب در حالی که کاهش تورم تا سطح تک‌رقمی حاصل شد و همچنان استمرار یافت اما این کاهش تورم، با افزایش رفاه خانوار شهری همراه نبود. در شرایطی که دولت توانسته است انضباط مالی خوبی برقرار کند و روند کاهشی تورم را استمرار بخشد، این کاهش تورم با افزایش کیفیت سبد خانوار شهری همراه نشده است».
ضرورت  تشکیل گروه حقیقت یاب مستقل
شهروند در یادداشتی با عنوان «در ضرورت گروه حقیقت یاب مستقل»، با اشاره به حادثه تلخ ساختمان پلاسکو، نوشت: «براي جلوگيري از تكرار اين حوادث و نيز جلوگيري از تهيه گزارش‌هاي فرمايشي و رسمي كه هدف آن لاپوشاني است، پيشنهاد مي‌شود كه در اين مورد خاص يك گروه حقيقت‌ياب با هدف تهیه و ارائه گزارشي از علل و عوامل به‌وجود آمدن ماجرا و تأثير عوامل گوناگون ازجمله تأثیر فساد اداری، نقص قانونی، مديريت ناکارآمد و مديران پشت گوش انداز در هر يك از نهادهاي مرتبط با مسئله تشكيل شود.
گروهي كه افراد آن شامل انواع و اقسام تخصص‌هاي مربوط و نيز مورد اعتماد مردم باشند. ضمن آنكه تحت تأثير ملاحظات نهادهاي رسمي و قدرتمند قرار نگيرند. در اين گروه مي‌توان از معتمدان و كسبه و تجار، وكلا و حقوقدانان، مهندسان، استادان دانشگاه، متخصصان ايمني، روزنامه‌نگاران و كارشناسان رسمي و... دعوت كرد تا گزارش باارزش و آموزنده‌اي را به جامعه بدهند؛ به طوري كه اين گزارش بناي داوري مردم و سياست‌گذاري و حتي اصلاحات قانوني قرار گيرد».
حمایت تمام قد از متهم اقتصادی
روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «حمله به فریدون برای فرار از آتش پلاسکو»، نوشت: «اصولگرایان فارغ از تذکرات قوه قضائیه یک طرفه به قاضی رفته و تیترهای اصلی خود را از پلاسکو به سمت فریدون برده و به دور از قاضی و شاکی، وی را گناهکار شناخته‌اند... متهم کردن فریدون و مطرح کردن دوباره او در چنین برهه‌ای بیان‌کننده استراتژی خاص جناح راست است، اینکه این جناح برای رهایی شهردار تهران از گناه پلاسکو، برادر رئیس جمهور را مجرم قلمداد می‌کند تا موجب تغییر جو رسانه‌ای در کشور شود، اقدامی‌است که مطمئنا از ادعای قانونمداری اصولگرایان به دور است».
آفتاب یزد با پیش کشیدن حادثه پلاسکو، مقصر دانستن شهرداری در آن و ادعای حمله به فریدون برای فرار از آتش پلاسکو، به دنبال کمرنگ جلوه دادن اتهامات وارده به برادر رئیس جمهور است در حالی‌که چند روز پیش 46 نفر از نمایندگان مجلس در تذکری به رئیس جمهور، خواستار روشن شدن ارتباط فریدون با دانیال زاده ابربدهکار بانکی و معرفی وی به قوه قضاییه برای رسیدگی به اتهامات وارده شدند. چندی قبل رستگار سرخه‌ای، مدیرعامل بانک ملت و معاون بین‌الملل وی به دلیل فعالیت گسترده در یک باند سازمان یافته فساد بانکی دستگیر شد که این مدیرعامل با فشار فریدون منصوب شده بود.
تلاش برای فرار از پاسخگویی حتی به قیمت سوء استفاده از عنوان «مردم»
این روزنامه همچنین در سرمقاله دیروز با عنوان «لطفا مردم به دلیل حادثه پلاسکو عذرخواهی کنند» با این توضیح که «چگونه در اموری که اختلال ایجاد می‌شود و مدیریت آن مربوط به اصولگرایان است، مردم مقصر اصلی هستند اما اموری که مربوط به مدیریت نیروهای تحول خواه]![ است قطعا و رسما مدیران باید مواخذه و پاسخگو باشند»، به دفاع ناشیانه از اقدام اشتباه دولت یازدهم در توزیع سبد کالا پرداخت و نوشت: «فی المثل در توزیع سبد کالا وقتی آن ازدحام عجیب و غریب رخ داد و برخی بی‌احترامی‌ها صورت گرفت، دولت روحانی مقصر اعلام شد در صورتیکه اصل ماجرا برمی‌گشت به بی‌نظمی خود مردم»!
اهانت به مردم در ماجرای توزیع سبد کالا در حالی است که سایت خبرآنلاین - وابسته به یکی از مدیران دولت یازدهم- سال 92 درباره پشت پرده این افتتاح در تحلیلی وقیحانه نوشته بود: «در توزیع سبد کالا،‌ حرف و حدیث‌های بسیاری گفته شد. روحانی نه یک رئیس‌جمهور فرهنگی است و نه دغدغه بسیاری از مسائل دیگر را دارد. او رئیس‌جمهور دیپلمات است که باید اجازه داد مهم‌ترین دغدغه دولت را به انجام برساند. توزیع سبد کالا به مردم - با شیوه‌ای انجام شد- نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیش‌بینی باشد. او دقیقاً همین اتفاق- ازدحام، دعوا و مرافعه و احیاناً له شدن در زیر دست و پا- را پیش‌بینی می‌کرد و اصلاً آن را برای پیشبرد استراتژی خود لازم داشت [!!]... نگاه کنیم به اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته است «شما در اخبار دیدید که ایران اخیراً بطور قابل مشاهده‌ای، غذا بین مردم فقیر جامعه‌اش توزیع کرده تا نشان دهد کاهش هدفمند و محدود تحریم‌ها، تأثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است. به هر حال این دقیقاً همان نتیجه‌ای بود که روحانی از توزیع سبد کالا در میان مردم داشته است؛ اینکه تحریم‌ها بر روی مردم ایران تأثیر مستقیم و انکارناپذیر داشته. اینکه اوضاع اقتصادی مردم ایران نه تنها رو به راه نیست بلکه حاضرند برای چند عدد تخم‌مرغ و چند کیلو برنج با یکدیگر درگیر شوند[!!]... درست است که روش توزیع کالا چندان مناسب نبود اما اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزه‌ای که بازیگران آن شدند، می‌ارزید».
زنجیره‌ای‌ها در تلاش برای ایجاد شکاف
 در جریان اصولگرایی
روزنامه زنجیره‌ای شرق دیروز در مطلب دیگری نوشت: «مهم‌ترین معضل اصولگرایان برای رسیدن به ائتلاف و نامزد واحد حتی با تشکیل جبهه نوظهور مردمی نیروهای انقلاب هم حل نشد. «جبهه پایداری» که سال ٩٢ با شعار انتخاب اصلح به سعید جلیلی رسید و راه خود را از اصولگرایان جدا کرد، هنوز به جبهه نوظهور نپیوسته است. سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در آخرین اظهارنظر خود گفته بود مذاکرات جدی‌ای با جبهه پایداری در جریان است. معلوم است اصولگرایان همه توان خود را برای راضی‌کردن پایداری‌ها گذاشته‌اند اما همچنان نتیجه‌ای حاصل نشده است.
این روزها، طیف اصلاح طلبان رویش‌های مبارک در جبهه انقلاب را مورد هدف قرار داده و با طرح موضوعات این چنینی به دنبال ایجاد شکاف و اختلاف بین این جریان‌ هستند.
روزنامه بهار نیز در یادداشتی با عنوان اسم رمز؛ «حسین فریدون»، نوشت: «اصولگرایان تندرو به هر دری می‌زنند که بلکه فرجی را در انتخابات آتی عاید خویش سازند با ناکامی مواجه می‌شوند و دوباره به همان روش قدیمی برگشته و با صحنه‌سازی نمایش دیو و فرشته سعی می‌کنند افکار عمومی را از واقعیت‌های موجود منحرف سازند»
این روزنامه در ادامه در رویکردی کاملاً متناقض در مواجه با مفاسد اقتصادی نوشت: «معمولاً فسادهای مالی و اقتصادی کل سرنوشت یک ملت را زیر و رو نمی‌کند. در مورد حسین فریدون نیز حتی اگر انتقادهایی نیز وارد باشد باید در نظر بگیریم که شخص آقای روحانی و حامیان فکری و معنوی‌اش دارای قاطبه اعتدال‌گرا و عقلایی می‌باشند و با همه نارسایی‌های موجود و البته سدهای نامرئی این دولت به صورت نسبی کارنامه قابل دفاعی داشته است.»
این روزنامه از افشای اتهامات برادر رئیس جمهور تا آنجا آشفته شده است که پرداختن رسانه‌ها به این موضوع را صحنه‌سازی معرفی می‌کند. جالب است که روزنامه به اصطلاح اصلاح‌طلب بهار با ادعای اینکه دولت به صورت نسبی کارنامه قابل دفاعی داشته است، سعی در نادیده گرفتن و کمرنگ جلوه دادن اتهامات فریدون دارد.