kayhan.ir

کد خبر: ۹۵۸۶۴
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۷

اخبار ویژه



اسلحه خالی از فشنگ آمریکا به روایت ترامپ و دموکرات‌ها
سخنان رئیس‌جمهور جدید آمریکا همانند جمع‌بندی دموکرات‌ها در دولت قبل نشان می‌دهد که برخلاف تبلیغات گسترده در داخل ایران، آمریکا قادر به انجام جنگ جدید نیست.
دونالد ترامپ در مراسم آغاز ریاست‌جمهوری‌اش با اشاره به اوضاع اقتصادی نامناسب آمریکا گفت: مردم ما مدارس مناسب برای فرزندان خود می‌خواهند. زمان زیادی، صنایع ما کشورهای دیگر را ثروتمند کرد. ارتش ما به جای دفاع از این سرزمین، به دفاع از کشورهای دیگر پرداخت. سرمایه‌های فراوان در کشورهای دیگر خرج شد. در حالی که ساختارهای اساسی کشور خود ما رو به خرابی گذارده بود. صنایع و کارخانجات ما هر روز از میان می‌رفت. از امروز ما تنها به آینده می‌نگریم. ما امروز اینجا جمع شده‌ایم تا پیامی را به گوش همه در کلیه نقاط جهان و به تمامی پایتخت‌های جهان برسانیم و از امروز به بعد، دیدگاه تازه‌ای بر کشور ما حاکم خواهد شد؛ نخست آمریکا.
وی افزود: از این پس، هر تصمیمی در زمینه‌ تجاری، مالی، دفاعی، مهاجرت و امور خارجه گرفته شود در درجه اول برای حفظ کارگران و خانواده‌های آمریکایی خواهد بود.
پیش از این هم اعضای دولت اوباما بارها از دولت بوش به خاطر دامن زدن به جنگ‌های بی‌سرانجام و پرهزینه برای آمریکا در عراق و افغانستان انتقاد کرده بودند. ترامپ همین چند ماه پیش در جریان تبلیغات انتخاباتی جمله‌ای موثر در افکار عمومی اظهار داشت و گفت «با هزینه‌های جنگ عراق و افغانستان می‌شد 2 بار خرابی‌های اقتصادی آمریکا را بازسازی کرد».
بنا بر گزارش‌های رسمی، بدهی دولت آمریکا در دوره ریاست اوباما 9 هزار میلیارد دلار افزایش پیدا کرد.
تأکید ترامپ بر پرهیز از هزینه‌های جنگ در حالی است که توماس فریدمن تحلیلگر ارشد دموکرات‌ها و مشاور دولت اوباما آبان 91 در مصاحبه با روزنامه ملیت ترکیه تصریح کرده بود: «ما دیگر حتی به اندازه یک بند انگشت توان مداخله نظامی در بحران‌هایی مانند سوریه نداریم. البته می‌توانیم پول و سلاح بدهیم اما مداخله مستقیم نه. از این جهت کشورهایی مانند ترکیه باید به تنهایی اما با حمایت ما عمل کنند. آمریکا وارد دوره‌ای شده که باید کمی هم به مشکلات داخلی خود بپردازد. اکنون بیت لحم پنسیلوانیا برای ما مهمتر از بیت‌لحم خاورمیانه است. مردم آمریکا برای خدمات کمتر بهای بیشتری می‌پردازند و بیش از هر دوره‌ای می‌پرسند که نیروهای ما در فلان منطقه جهان چه می‌کنند؟... ما در عراق ضامن نارنجک را کشیدیم و خودمان را روی آن انداختیم. همه ترکش‌های جنگ به ما اصابت کرد. دیگر هیچ کشوری از ما نمی‌خواهد همان نقش را در سوریه ایفا کنیم. ما از ترکیه خواهیم خواست در حل این بحران ما را کمک کند. این اسمش التماس است و نه استفاده از ترکیه»!
یادآور می‌شود پس از دروغ از آب درآمدن وعده‌های اقتصادی معطوف به برجام، برخی دولتمردان ایرانی و تحلیل‌گران مشورت‌دهنده آنها مدعی شدند برجام، شبح جنگ را که بر سر کشور سایه‌ انداخته بود، دور کرد!! اکنون باید بررسی کرد کدام عناصر نفوذی، مشاوره‌ های دروغین به برخی دولتمردان داده و باعث شدند که به تعبیر همین آقای فریدمن اوباما بتواند با غلاف خالی از اسلحه، از ایران در توافق هسته‌ای امتیاز بگیرد.

مصباحی‌مقدم: بعید است روحانی دوباره انتخاب شود
سخنگوی جامعه روحانیت گفت نشانه‌ها حاکی از عدم انتخاب دوباره روحانی است.
غلامرضا مصباحی‌مقدم در جمع اعضای انجمن اسلامی مهندسان خراسان گفته است: نشانه‌ها حاکی از عدم انتخاب دوباره دکتر روحانی در دور بعدی  انتخابات ریاست‌جمهوری است و نظر‌سنجی‌ها نشان می‌دهد موقعیت وی نسبت به سال گذشته افت کرده است.
مصباحی‌ مقدم با بیان اینکه روحانی در انتخابات قبلی 50 به علاوه هفت دهم درصد‌آراء را به دست آورده بود افزود: این دوره معلوم نیست که رای‌دهندگان قبلی دوباره به ایشان رای بدهند و اینکه آیا رای‌دهنده جدیدی را جذب کرده است نیز محل تردید است.
وی اظهار کرد: در جریان اصولگرایی قدم‌هایی برداشته شده است و جامعه روحانیت مبارز وارد شد و اعلام آمادگی برای مدیریت کار کرده است و تعدادی از احزاب هم به حمایت آمده‌اند.
مصباحی بیان کرد: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اعلام موجودیت کرده و بنای این جبهه این است که از مجموع شهرستانهای کشور افرادی را که دارای سابقه سیاسی و متدین و انقلابی هستند، شناسایی کنند و حداقل سه تن از هر شهرستان انتخاب و در نشستی در تهران، مجمع عمومی تشکیل دهد.
وی ادامه داد: در این مجمع قرار است شاخص‌های مورد نظر نیروهای انقلاب برای انتخابات ریاست جمهوری تحلیل شود و شاخص‌ها به مجموعه 2 هزار نفری برگزیده شده، عرضه شود و بازخورد آن گرفته شود.
مصباحی مقدم با اشاره به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور افزود: در شرایط رکود سنگین به سر می‌بریم و از این جهت مردم رنج بسیار می‌بینند چون رکود،  بیماری به مراتب بدتری از تورم است و دولت نتوانسته آن چنان که شایسته و بایسته است رکود و بیکاری را از بین ببرد.
وی تاکید کرد: کشور ظرفیت‌های زیادی برای عبور از رکود دارد، اما مدیریت اقتصادی نتوانست از این ظرفیت‌ها بهره‌ گیرد و نقدینگی کشور در این دولت به دو برابر رسیده و اگر از رکود هم خارج شویم این حجم عظیم نقدینگی مجددا تورم دو رقمی را تحمیل می‌کند، اما فرصت هم هست زیرا می‌توان از این نقدینگی برای خروج از رکود استفاده کرد.
وی اظهار کرد: مرحوم هاشمی رفسنجانی که دو دوره رئیس‌جمهوری کشور بوده است بر ضرورت استفاده از نقدینگی برای خروج کشور از رکود تاکید داشته است.
مصباحی مقدم با بیان اینکه در سال 74 تورم 49 درصدی در کشور تجربه شد اما بعد از یکسال مهار شد، افزود: هم اکنون حجم نقدینگی کشور معادل یک تریلیون و 250 هزار میلیارد تومان است که بسیار زیاد است و در این دولت شاهد افزایش شدید حجم نقدینگی هستیم.

منطق آتش‌نشان قهرمان در حراست از اموال مردم باید به گفتمان عمومی تبدیل شود
منطق آتش‌نشان قهرمانی که برای حراست از «مال مردم» خود را به خطر انداخت باید تبدیل به یک فرهنگ و جنبش فراگیر عمومی شود.
روزنامه صبح در تحلیلی نوشت: در میان حجم انبوه تصاویر و روایات مربوط به حادثه ساختمان پلاسکو، تصویری منتشر و در گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مجازی دست به دست شد که ما را با یکی از قهرمانان گمنامی که اطرافمان هستند، آشنا کرد. از این قهرمان گمنام فعلاً فقط یک اسم می‌دانیم: علی. در ویدئوی منتشر شده دوست و همکار آتش‌نشان علی تعریف می‌کند که با بالا گرفتن آتش به او گفته که کار از کار گذشته و همچنان که نیمی از ساختمان سوخته باقی آن هم خواهد سوخت، پس خود را به خطر نیانداز. پاسخ کوتاه علی همان چیزی است که او را در قامت یک قهرمان ظاهر می‌کند: «مال مردمه! مال مردمه!»
نیازی نیست که از تکانه شدیدی که این حساسیت خونین و آتشین درباره حفظ «مال مردم» در درون همه ما پدید می‌آورد زیاده‌گویی کنیم. به احتمال فراوان ذهنیت سیاست زده ما از این تکانه سریعاً به نقاطی حساس منتقل می‌شود؛ به مسئولی که از اموال مردم برای خود حقوق نجومی و حق اوقات فراغت فرزندان تعیین می‌کند، به صاحب منصبی که به جهت مقاصد سیاسی و اقتصادی شخصی زمینه تسلط بیگانگان بر مهم‌ترین دارایی‌های عمومی و ملی را فراهم می‌کند و یا به مدیری که دارایی‌های متعلق به عموم مردم را به بهایی کمتر از بهای واقعی به تملک خویش در می‌آورد. این تداعی‌ها نادرست و بی‌وجه هم نیست ولی برای تغییر اوضاع ما به چیزی بیش از این نیازمندیم.
دلاوری مسئولانه «علی» و هم قطارانش می‌تواند بستر خیزش جنبشی فراگیر باشد که ما را در مواجهه با اساسی‌ترین و واقعی‌ترین مسائل امروزمان توانمند و خونی تازه در رگ‌های انقلاب جاری کند. ترکیب آزار دهنده فساد و ناکارآمدی که کام همه ما را با هر سلیقه و ایده‌ای در طول سال‌های اخیر تلخ کرده، جز با «جنبش فراگیر حفظ مال مردم» چاره‌پذیر نیست. اقتضای فراگیری این جنبش آن است که فراتر از نمادها و نمودهای کلان و سطح عالی سیاست و مدیریت، همه ما، پیش از هر کس دیگری خودمان را مخاطب آن بیابیم و در لحظات و آنات زندگی روزمره اجتماعی خود علی و علی‌ها و حساسیت و دغدغه اصیل و واقعی آنان درباره مال مردم را به یاد آوریم. وقتی از همه صحبت می‌کنیم، واقعاً یعنی همه از کارمندی که بخشی از زمان کاری خود را به خواندن آخرین لطیفه‌های فضای مجازی اختصاص می‌دهد و کار ارباب‌رجوع را به تأخیر می‌اندازد، تولید کننده‌ای که برای کاهش هزینه‌ها و افزایش سود از محصولش کم می‌گذارد، کارگر جوشکاری که نقطه اتصال را درست جوش نمی‌دهد، ارزیاب گمرکی که با بی‌مسئولیتی و یا طمع رشوه در ترخیص اجناس تعلل می‌کند، مأمور سد معبری که به بهانه انجام وظیفه بساط مختصر دستفروش را غارت می‌کند، تا پژوهشگری که پروژه تحقیقاتی سفارش داده شده توسط فلان اداره یا نهاد را سر هم‌بندی می‌کند، استاد دانشگاهی که ساعات کاری موظفی خود را که از بیت‌المال در ازایش حقوق می‌گیرد به کارهایی دیگر اختصاص می‌دهد، دانشجویی که با تقلب و جعل علمی به ظاهر موقعیت و مرتبه خود را ارتقا می‌دهد و همه و همه در برابر همان عبارت کوتاهی قرار داریم که قهرمان گمنام این روزهای‌مان گفت: «مال مردمه! مال مردمه!»

نه به آن مضیقه برای آتش‌نشانی نه به این تسویه حساب با شهرداری!
همزمان با فاجعه‌آتش‌سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو، سوء استفاده سیاسی نیز آغاز شده است.
در این زمینه حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور- که در ماجرای دیپورت شدنش از سوی آمریکا وعدم صدور ویزا فقط سکوت اختیار کرد و هیچ نگفت- ضمن توئیتی در توئیتر خواستار استعفای مسئولین امر (شهری) شد. همزمان پروانه مافی عضو فراکسیون امید، شهرداری را مقصر ماجرا دانست و غلامرضا انصاری عضو اصلاح‌طلب شورای شهر نیز به تخطئه شهرداری پرداخت.
پروانه مافی در مصاحبه با سایت «خانه ملت» (وابسته به مجلس و در خدمت دولت) گفت: مسئولان شهری به گزارش‌ها درباره در حال ریزش بودن ساختمان پلاسکو توجه نکردند و بنابراین باید نسبت به وقوع حادثه پاسخگو باشند.
غلامرضا انصاری نیز در تلگرام نوشت: تا وقتی شهرداری تهران دنبال پرش به سکوهای بالاتر اجرایی باشد و سفرهای انتخاباتی را در اولویت برنامه‌ها قرار دهد، این فاجعه‌ها باز تکرار خواهد شد.
وی مدعی شد شهرداری به جای صرف پول مردم تهران برای تجهیزات آتش‌نشانی، آن را برای تبلیغات سیاسی خرج می‌کند.
همچنین حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در توئیتر نوشت: استعفای «شرافتمندانه در فاجعه اخیر راه‌آهن، آغازی بود بر ضرورت مسئولیت‌پذیری اجتماعی در حوادث ناخواسته کشور برای کاهش آلام اجتماعی. دولت برای آغاز و ماندگاری این گام ارزشمند و احترام به ملت بزرگ ایران که دیشب (پلاسکو) تا صبح نخوابید، پیشقدم بود.
این قبیل فرصت‌طلبی‌های سیاسی- که بوی مرده‌خوری می‌دهد- در حالی است که بنابر گزارش‌ها، دولت به جای بودجه 600 میلیارد تومانی آتش‌نشانی تنها 25 میلیارد تومان بودجه اختصاص داد و در همین حال بودجه شهرداری 46 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که دولت بدهی 18 هزار میلیارد تومانی خود به شهرداری تهران را تسویه نمی‌کند. با این اوصاف به نظر می‌رسد اگر بنابر یافتن مقصر در ماجرای آتش‌سوزی و فرو ریختن ساختمان باشد و اگر مسئولی باید استعفا دهد، احتمالاً مسئولان ذی‌ربط در دولت هستند. بنابراین انصاف این است که معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، کوتاهی کنندگان در حمایت از آتش‌نشانی را در درون مدیران ارشد دولت جست‌وجو کند.
یادآور می‌شود برخی روزنامه‌های شبه‌اصلاح‌طلب نیز همین روش مسموم تبلیغاتی را در پیش گرفتند.

طرح کنگره آمریکا برای محدودکردن فروش هواپیما به ایران
مجلس نمایندگان آمریکا درصدد سخت‌تر کردن امکان فروش هواپیما به ایران است.
به گزارش تارنمای هوانوردی بین‌المللی (AINOnline.com)، یکی از نمایندگان طرحی را تقدیم کنگره آمریکا کرده که فروش هواپیماهای بویینگ و ایرباس به ایران را پیچیده می‌کند.
پیتر راسکام، نماینده ایالت ایلی نویز طرحی را به مجلس نمایندگان ارائه کرد که از دولت آمریکا می‌خواهد تا استفاده احتمالی ایران از هواپیماهای غیرنظامی و دیگر خدمات مربوطه در «اهداف  نظامی غیر قانونی یا سایر فعالیت‌ها» را به کنگره گزارش دهد.
برد شرمن نماینده دموکرات کالیفرنیا و لی زیدین نماینده جمهوری‌خواه نیویورک از حامیان این طرح که به کمیسیون امور خارجه مجلس ارجاع شده، هستند.
راسکام در کنگره پیشین طرحی را ارائه کرد که براساس آن بانک صادرات- واردات آمریکا از تأمین مالی معاملات فروش هواپیماهای مسافربری به ایران ممنوع شد.
این طرح که فاینانس چنین معاملاتی را به سود ایران می‌دانست، در نهایت در طرحی دیگر که خزانه‌داری آمریکا را از صدور مجوز فروش هواپیماهای غیر نظامی به ایران ممنوع می‌کرد گنجانده شد.