یک فعال کارگری:
حقوق کارگران تنها جوابگوی یک هفته زندگی آنهاست
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران میگوید: وقتی حقوقی که کارگران میگیرند با خط فقر و نرخ تورم فاصله بسیار دارد، نمیتوانیم دنبال اجرای مزد منطقهای باشیم و این تغییر شیوه مزد با وضع حقوق فعلی کارگران جور در نمیآید.
هادی ابوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح مباحثی همچون منطقهای شدن دستمزد در شرایطی که جلسات دستمزد 96 را پیشرو داریم، دور شدن از موضوع دستمزد است، چون همین حالاحقوقی که کارگران میگیرند فاصله بسیاری با خط فقر و تورم دارد و جوابگوی تنها یک هفته زندگی آنها است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر زیرساختهای منطقهای شدن دستمزد در کشور مهیا نیست، تاکید کرد: مزد منطقهای زمانی قابلیت اجرا دارد که حقوق کارگر به فرض سه میلیون تومان باشد و بخواهیم به دلیل سخت و زیانآور بودن کار یا شرایط بد آب و هوای منطقهای که کارگر مشغول کار است یا هزینههای بالای زندگی در کلانشهرهایی مثل تهران این رقم را به سه میلیون و 500 هزار تومان افزایش دهیم.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در ادامه پیوستن ایران به مقاوله نامه 144 سازمان جهانی کار را مورد اشاره قرار داد و گفت: متاسفانه در حال حاضر سه جانبهگرایی رعایت نمیشود و ظرفیت تشکلها در بسیاری از موارد از جمله اصلاح قانون کار مورد استفاده قرار نمیگیرد به نحوی که گاهی تشکلهای کارگری در معرض کار انجام شده قرار گرفته و هیچ نقشی در تصویب قانون نداشتند.
به گفته ابوی پیوستن ایران به این مقاوله نامه به لحاظ ارتقای جایگاه ایران در عرصه بینالمللی مطلوب است ولی در حال حاضر سه جانبهگرایی رعایت نمیشود و تشکلهای کارگری در بسیاری از موضوعات اساسی نادیده گرفته میشود.
به گزارش ایسنا، موضوع مقاوله نامه شماره 144 سازمان بینالمللی کار (ILO) با عنوان «مشاوره سهجانبه» در دویست و پنجاه و هشتمین جلسه شورای عالی کار مطرح شد و اعضای شورا پس از بحث و گفتوگو در خصوص آن، الحاق جمهوی اسلامی ایران به این مقاوله نامه را تایید و تصویب کردند.
سازمان جهانی کار این مقاوله نامه را که به بحث سه جانبهگرایی میپردازد پس از مقاوله نامههای حق تشکل و آزادی اجتماعات تصویب کرده است.