kayhan.ir

کد خبر: ۹۴۹۹۰
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۸
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف:

رشد اقتصادی با اشتغال همراه نیست

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف تاکید کرد: 75 درصد ظرفیت تولید و اشتغالزایی تعاونی‌های فرش دستباف از سال 90 به بعد خالی شده است.



عبدالله بهرامی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه رشد اقتصادی سال‌های گذشته همراه با ایجاد اشتغال نبوده است، تصریح کرد: این مسئله به دلیل سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های غیرمولد و بخش‌هایی است که دارای توان اشتغالزایی پایین رخ داده است، چرا که ارتباطات عمودی و افقی این بخش‌ها با سایر فعالیت‌ها بسیار کمرنگ است.
بهرامی با بیان اینکه ایجاد اشتغال نیازمند تقویت بخش‌هایی است که پیوندهای بسیاری با سایر بخش‌های مولد دارند، گفت: تجربه سال‌های گذشته در زمینه طرح‌های اشتغالزایی نشان می‌دهد که تسهیلات باید به گروه‌هایی ارائه شود که در آنها مزیت نسبی در  ایجاد اشتغال دارند.
وی گفت: صنعت فرش ایران که از قدیمی‌ترین فعالیت‌های اقتصادی کشور است همراه با برند جهانی دارای ارتباطات و پیوندهای مختلف با سایر بخش‌های اقتصادی است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف خاطرنشان کرد: صنعت فرش ایران پیوندهای مختلفی با سایر بخش‌‌های مولد اقتصاد دارد و دهک‌های پایین درآمدی را درگیر خود کرده است.
وی پیشنهاد داد تا در قالب‌های حقوقی تعاونی و همچنین اتحادیه‌های سراسری فراگیر، در فرآیند تصویب تخصیص اعتبار به موضوع اشتغالزایی و استفاده از ظرفیت‌های صنعت فرش و تشکل‌های تعاونی موجود در این بخش توجه شود.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به توان صادراتی صنعت فرش رشد این بخش موجب تقویت برونگرایی و در نهایت افزایش درآمدهای ارزی کشور می‌شود.
وی درباره وضعیت کنونی صنعت فرش و میزان تولیدات آن در سال‌های گذشته گفت: سال 90 و پس از آن سیر نزولی تولیدات آغاز شد و اکنون در نقطه اوج مشکلات در این بخش مولد اقتصادی قرار داریم، در حالی که این صنعت با بیش از 90 درصد ظرفیت در دهه 80 مشغول به کار بود.
این فعال تعاونی با ارائه راهکارهایی از وضعیت تولید و اشتغال در تعاونی‌های فرش دستباف کشور گفت: بیش از 75 درصد ظرفیت‌های این بخش همچنان خالی است و در صورت حمایت جدی می‌توان سالانه بیش از 100 هزار شغل در این صنعت ایجاد کرد.