kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۴۵۱
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶
در اولین روز رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص) 4 انجام شد

عملیات اطلاعاتی پهپادهای ارتش و به‌کارگیری سامانه‌های دفاعی جدید

عملیات اطلاعاتی پهپادهای ارتش و به‌کارگیری سامانه‌های دفاعی جدید، در اولین روز رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص) 4 انجام شد.


صبح یکشنبه(دیروز) رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص) 4 نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با رمز «یا محمد(ص)» توسط امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش آغاز شد.
امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه آغاز اولین مرحله از رزمایش نزاجا، گفت: رزمایش محمد رسول‌الله(ص) 4 در محدوده جنوب شرق کشور و در وسعتی بیش از 200 هزار کیلومتر مربع آغاز شده و در سه مرحله انجام خواهد شد.
وی افزود: در این رزمایش در هر مرحله تاکتیک‌هایی را که پیش از این نیروها در دانشکده‌ها مورد بحث و اجرای تئوریک قرار داده بودند، در صحنه عمل اجرا می‌کنند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: در این رزمایش تمام رسته‌های نزاجا اعم از 23 رسته پای کار آمدند تا بخش‌هایی از کارآمدی و توان نیروی زمینی ارتش به منصه ظهور برسد.
امیر حیدری هدف اصلی از اجرای رزمایش بزرگ نزاجا را تمرین و ارتقای یگان‌های رزمی به منظور بدست آوردن رکوردهای جدید عنوان کرد و گفت: منطقه‌ای که در آن رزمایش در حال برگزاری است، از شرایط به خصوصی برخوردار بوده و برای ما اهمیت زیادی دارد، البته نیروهای ارتش تمرینات خود را می‌توانند در هر نقطه‌ای از کشور انجام دهند، ولی امروز تصمیم گرفته‌ایم که در این منطقه خاص تمرین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش تمرینات خود را در این منطقه انجام داده و ما هم برای هم‌افزایی طرح‌های خود را در این منطقه اجرا می‌کنیم.
 عملیات‌های چتربازی و هلی‌برن
امیر هوشنگ یاری فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری رزمایش نزاجا، گفت: در رزمایش نیروی زمینی ارتش علاوه بر حضور بالگردها، عملیات‌های مختلف چتربازی، هلی‌برن، حمل مجروح و امداد هوایی نیز انجام خواهد شد.
فرمانده هوانیروز ارتش تصریح کرد: توانمندی‌های هوانیروز در این رزمایش مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و هوانیروز در مواقع لزوم آماده است تا عملیات‌های استقرار و سایر عملیات‌ها را نیز انجام دهد و همان‌طور که در 8 سال دفاع مقدس هم شاهد بودیم، ما تاکتیک‌ها را مطابق با طرح‌های عملیاتی اجرا می‌کنیم.
امیر یاری اظهار داشت: هوانیروز ارتش امروز از این توان برخوردار است که تمامی تعمیرات بالگردی و همچنین آموزش‌های لازم را خودش انجام دهد.
وی در پایان از مشارکت بالگردهای 206، 214 و کبری در این رزمایش خبر داد و گفت که در صورت نیاز بالگردهای دیگر نیز اعزام خواهند شد.
 اعزام یگان‌های واکنش سریع
در اولین مرحله از رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص) 4 نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، یگان‌های واکنش سریع از سایر مناطق جغرافیایی کشور به مناطق عملیاتی منتقل شدند.
امیر سید کمال پیمبری سخنگوی رزمایش نزاجا در این باره گفت: نمایش تحرک، کارآمدی و ارتقای آمادگی یگان‌ها در پاسخ به نیازهای عملیاتی و هر نوع تهدید و همچنین تمرین طرح و آموزش‌های تخصصی در مناطق مختلف رزمایش به اجرا گذاشته شد.
امیر پیمبری تصریح کرد: ارزیابی آمادگی یگان‌های عمل‌کننده در حوزه تحرک تاکتیکی و جابه‌جایی سریع، انتقال تجربه و توانایی‌های مدیریت رزم نوین به فرماندهان جوان در رده‌های فرماندهی و ستادی، کاهش زمان عکس‌العمل نیروها به تهدیدات و به‌کارگیری سامانه‌های دفاعی جدید از جمله اهداف این رزمایش است.
وی تأکید کرد: رزمایش محمد رسول‌الله(ص) 4 در منطقه راهبردی جنوب شرق کشور و در وسعتی بیش از 220 هزار کیلومترمربع و به مدت 3 روز با شرکت یگان‌های مختلف نیروی زمینی و پشتیبانی نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی ارتش با محوریت قرارگاه ولایت نیروی زمینی ارتش در حال برگزاری است.
 اجرای عملیات مقابله با تروریسم
در ادامه مرحله نخست از رزمایش محمد رسول‌الله(ص)4، با توجه به نفوذ یک گروه ویژه دشمن فرضی در منطقه، عملیات اطلاعاتی شامل اشراف اطلاعاتی با استفاده از پهپادها، جنگال و نیروهای بومی و همچنین تیم‌های ویژه انجام گرفت.
در این مرحله از رزمایش، طرح‌های مقابله و مبارزه با تروریسم نیز توسط یگان‌هایی از نزاجا به اجرا گذاشته شد.
امیر سرتیپ پیمبری درباره این مرحله از رزمایش به خبرنگاران گفت: در راستای اجرای عملیات مردم یاری، اداره بهداشت و درمان نزاجا با استقرار بیمارستان صحرایی در منطقه عمومی رزمایش، خدمات رایگان بهداشتی و درمانی مورد نیاز مردم منطقه را ارائه کرد.
حضور یگان‌های جنگ الکترونیک
به گزارش تسنیم، بنابر دستورات صادره از قرارگاه ولایت نزاجا، یگان‌های هوابرد، واکنش سریع, تکاور، زرهی، مهندسی، توپخانه، جنگ الکترونیک و... نیز در مناطق از پیش تعیین شده، مستقر شدند.
تیپ 55 هوابرد نیروی زمینی ارتش برای ایجاد عملیات مانع شونده، در مدت زمان تقریبی دو ساعت که با توجه به بعد مسافت، زمان بسیار خوبی است، با استفاده از چترهای تولید داخل و در ارتفاع پایین‌تر از 750 فوت که یک رکورد برای فرود یگان‌های هوابرد می‌باشد، در محورهای تهدید با هماهنگی کامل قرارگاه منطقه‌ای، مستقر و در مجموع عملکرد مناسبی را ارائه کرد.
امیر پیمبری گفت: ما قدرت تحلیل و پیش‌بینی سناریوهای دشمن را داریم و منطبق با تهدیدات، آموزش‌ها را به صورت تئوری و عملی به کار بسته‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: از مردم عزیز منطقه در همراهی با رزمندگان نیروی زمینی ارتش صمیمانه تشکر می‌کنیم و یقین داریم این همدلی و هم‌افزایی در توان دفاعی و ارتقای ضریب امنیتی این منطقه را به دنبال خواهد داشت.