kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۱۰۴
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
رئیس سازمان بورس:

اختلاف بانک‌ها با بانک مرکزی مانع بازگشایی نمادشان در بورس است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این سازمان خواستار اطلاعات قطعی و پایانی از بانک‌هاست و نماد بانک‌ها در صورتی در بورس بازگشایی می‌شود که اختلاف‌ میان بانک‌ها و بانک مرکزی پابرجا نباشد.


شاپور محمدی در گفت و گو با تسنیم با اشاره به اختلاف بانک‌ها و بانک مرکزی بر سر نحوه محاسبه سودهایی که شرکتهای بانکی از دولت طلب دارند، گفت: بر این اساس بانک مرکزی برخی از اقلام را قبول ندارد و در مقابل بانکها معتقدند برخی از حقوق و موارد باید برای آنها 0پایدار باشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: به همین خاطر هر چه قدر بتوانیم این ابهامات را برطرف کنیم می‌توان به بازگشت نماد بانکی‌ها به بورس امیدوار بود و ما نیز در سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر اگر به این جمع بندی برسیم که این ابهامات رفع شده‌اند حتما با بازگشایی نماد بانکی در بورس اقدام می‌کنیم.
وی همچنین در خصوص برگزاری مجامع بانکها با وجود اختلاف با بانک مرکزی، اذعان داشت: مجامع این شرکتها در شرایطی در حال برگزاری است که در نهایت باید دید در صورتهای مالی بانکها، تا چه اندازه خواسته مورد اشاره در نامه بانک مرکزی لحاظ خواهد شد و چقدر اختلاف نظر میان بانکها و بانک مرکزی وجود دارد.
محمدی اضافه کرد: سازمان بورس خواستار اطلاعات قطعی و پایانی از بانکهاست و حرف ما این است که اگر اطلاعاتی داده می‌شود باید این اطلاعات قطعیت داشته باشد و نماد بانکها در صورتی در بورس بازگشایی می‌شود که اختلاف‌ میان بانکها و بانک مرکزی پابرجا نباشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص جلسه هفته گذشته سازمان بورس با مدیران عامل بانکها، در مورد تاثیر بازگشایی بانکها بر شاخص گفت: ما به تحلیل سهامداران احترام می‌گذاریم و در بازار سرمایه نیز هر سرمایه گذاری با تشخیص خود دادوستد می‌کند. با این وجود حداکثر تلاش خود را در راستای حفاظت از حقوق سهامداران انجام می‌دهیم.
گفتنی است، ماه‌هاست نمادهای بانکی از سوی سازمان بورس مسدود شده است و بانک‌ها و بانک مرکزی نیز هر یک روی حرف خود پافشاری می‌کنند و انگشت اتهام را به سمت یکدیگر نشانه می‌روند.
در همین رابطه مدیرکل نظارت بر بانک‌های بانک مرکزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری تلویزیون، گفت: بانک مرکزی فقط وظایف قانونی خود را انجام داده و در بسته شدن نماد بانک‌ها در بورس مقصر نبوده است.
عباس کمره‌ای با تاکید بر اینکه اقدامات بانک مرکزی موجب بسته شدن نمادهای بانکی نشده است، افزود: در سه سال گذشته بحث شفافیت را در راستای قانون برنامه پنجم توسعه و قانون پولی و بانک مطرح و صورت‌های مالی جدید را هم از بهمن پارسال به بانک‌ها ابلاغ کردیم و هماهنگی‌های لازم هم شده بنابراین مشخص بود مبنای گزارش دهی بانک‌ها به چه صورت است.
حسین زمانی کارشناس بورس هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه حدود 15 میلیارد تومان از پول‌های بلوکه شده در نمادها، بانکی است، گفت: حدود 80 نماد در بورس متوقف است که از این تعداد 71 نماد، بورس و بقیه فرابورس هستند.
وی ادامه داد: حدود 15 نماد بانکی به صورت کامل متوقف شده است.
زمانی افزود: طبق قانون سازمان بورس، نمادها حداکثر باید 3 روز بسته باشد اما اکنون برخی از نمادها بیش از یکسال بسته است.
شایان ذکر است در این میان بسیاری از مردم که سرمایه‌های خود را به بورس آورده‌اند در پی مسدود شدن نمادهای برخی شرکت‌ها، قادر به انجام معامله حتی با زیان هم نیستند! و به این ترتیب ماه‌هاست به سرمایه خود دسترسی ندارند.