kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۰۹۶
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴

سرمايه 16 ميليون توماني‌ یک گوهر تراش طی 4 سال به 4 ميليارد تومان رسید

یک فعال اقتصاد مقاومتي که در عرصه گوهر تراشی کار می‌کند توانسته طی 4 سال سرمايه 16‌ميليون توماني‌اش را به 4 ميليارد تومان برساند.


محمد فراهاني که از برگزيدگان سومين همايش ملي طلايه داران اقتصاد مقاومتي است با تاسيس آموزشگاه گوهر تراشي و كارگاه توليد سنگ‌هاي قيمتي در استان قم توانسته به موفقیتهای چشمگیری در این عرصه دست یابد.
وی درباره ورود به عرصه گوهرتراشي و استخراج سنگ‌هاي با ارزش، مي‌گويد: «من به مدت 10 سال كارشناس سازمان زمين شناسي تهران بودم اما سرانجام تصميم گرفتم از شغل كارمندي استعفا داده و در بخش خصوصي فعال شوم. برهمین اساس به همراه تعدادي از متخصصان اولين شركت مهندسين مشاور در زمين شناسي و معدن را در استان قم تأسيس كرديم كه هدف آن فعاليت روي معادن داخل و خارج از كشور بود. در مالزي روي معادن آهن و طلا كار كرديم و در داخل كشور نيز روي سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي.
او مي‌افزايد: «زماني كه رهبر معظم انقلاب بحث اكتشاف معادن و پرهيز از خام فروشي و لزوم فرآوري مواد معدني را مطرح کردند ، ورود به عرصه فرآوري به يكي از دغدغه هايمان تبديل شد. متاسفانه بيشتر مواد معدني ما به صورت خام و با قيمتي بسيار نازل به خارج از كشور مي‌رود. دست به كار شديم و با تهيه تجهيزات و دستگاه‌هاي گوهرتراشي يك كارگاه تأسيس كرديم. در كنار آن يك مركز پژوهش‌هاي معدني و آموزشگاه فني و حرفه‌اي براي توليد سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي و زيورآلات سنتي داير كرديم. در آن مقطع متأسفانه بيشتر سنگ‌هاي قيمتي و حتي زيورآلات از كشور تايلند وارد مغازه‌هاي استان قم مي‌شد. هدف اصلي ما اين بود كه با خلق ارزش افزوده در كشور اشتغالزايي كنيم. افراد سرپرست‌هاي خانوار و تحت پوشش بهزيستي در كانون توجه ما قرار داشتند».
اين فعال اقتصاد مقاومتي با بیان اینکه شركت ما با بنياد شهيد و بسيج يك تفاهمنامه همكاري امضاء كرده است افزود: بر اساس اين تفاهمنامه اين دو نهاد افراد واجد شرايط را براي آموزش گوهرتراشي به ما معرفي مي‌كنندوما هم به متقاضيان، مهارت گوهرتراشي را مي‌آموزيم، پس از تكميل آموزش، آنها را براي دريافت 5 ميليون تومان وام قرض‌الحسنه به بانك كارآفريني معرفي مي‌كنيم تا دستگاه گوهرتراشي بخرند، خودمان مواد اوليه توليد، مثل سنگ عقيق را در اختيارشان قرار مي‌دهيم و در نهايت محصول را به صورت تضميني از آنها مي‌خريم. يعني هنرجويان را حتي بعد از پايان دوره آموزشي رها نمي‌كنيم.»
محمد فراهاني ادامه مي‌دهد: «به اين ترتيب هر هنرجو در منزل صاحب يك كارگاه گوهرتراشي مي‌شود و ماهانه سه ميليون تومان درآمد دارد. شركت ما پس از خريد محصول از زير مجموعه‌ها، توليدات انبوه را برندسازي مي‌كند، ركاب آنها را آماده مي‌كند و در بازار به فروش مي‌رساند. استان قم صاحب سه معدن سنگ عقيق بسيار عالي و با كيفيت است كه متأسفانه به دليل عدم سرمايه‌گذاري و توجه به امر فرآوري در گذشته، دچار ركود شده است. تحركي كه در حال حاضر در بحث گوهرتراشي در استان قم آغاز شده مي‌تواند منجر به خروج اين معادن از ركود شود.»
او درباره چگونگي آموزش گوهرتراشي، مي‌گويد: «گوهرتراشي كار سختي نيست و همه مي‌توانند طی4 ماه يك گوهر تراش ماهر شوند. البته هرچقدر افراد ذوق و سليقه بيشتري به خرج بدهند ارزش محصول توليدي‌شان بيشتر مي‌شود و درآمد بيشتري كسب مي‌كنند. هزينه ثبت‌نام در آموزشگاه طبق تعرفه سازمان فني و حرفه‌اي يك ميليون و 50 هزار تومان است كه طبق تفاهمنامه امضاء شده با بنياد شهيد و بسيج به افراد معرفي شده توسط اين دو نهاد 25 درصد تخفيف مي‌دهيم. در حال حاضر براي 16 نفر در عرصه گوهرتراشي به صورت مستقيم ايجاد شغل كرده‌ايم كه براي ما بسيار شيرين است.»
محمد فراهاني که با استفاده از وام 30 ميليون توماني بسيج سازندگي دستگاه‌هاي گوهر تراشي آموزشگاه را تهيه كرده است مي‌گويد: «زماني كه از شغل كارمندي استعفا دادم و به همراه دوستانم عزم تأسيس شركت را داشتيم، سرمايه مان روي هم فقط 16 ميليون تومان بود. اما امروز ارزش مجموعه كارگاه‌هاي توليدي، آموزشگاه و موزه بالغ بر 4 ميليارد تومان است. اين رشد سرمايه در عرض كمتر از 4 سال به تنهايي نشان‌دهنده ظرفيت فوق‌العاده زياد اين عرصه براي به دست آوردن ارزش افزوده است.»