kayhan.ir

کد خبر: ۹۱۹۲۴
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۸
رئیس‌ قوه قضاییه:

مسئولان بگویند از برجام چه فایده‌ای باقی مانده است؟

رئیس‌ قوه قضاییه تمدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی کنگره و سنای آمریکا را نقض صریح برجام دانست و گفت: امروز باید ببینیم چه فایده‌ای از برجام برایمان باقی مانده است.



به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به اقدام اخیر آمریکا مبنی بر تمدید تحریم‌های داماتو علیه ایران از سوی سنا، تصریح کرد: این اقدام بی‌تردید نقض برجام است و این ادعا که این تحریم‌ها، همان تحریم‌های سابق است و تحریم جدیدی اعمال نشده یک ادعای واهی به شمار می‌آید.
آملی لاریجانی افزود: تمدید تحریم‌ها نه تنها با روح برجام بلکه با مدلول مستقیم آن نیز در تعارض است. البته آمریکا پیش از این نقض صریح، مانع‌تراشی‌های فراوانی در مسیر اجرای برجام کرده بود و به این ترتیب در بحث روابط بانکی و سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی یا غیر آمریکایی در ایران، خلل ایجاد می‌کردند.
وی با بیان اینکه در خصوص تمدید تحریم‌ها بحمدالله اجماع مناسبی در میان مسئولان مبنی بر نقض برجام توسط آمریکا وجود دارد، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده ارائه پاسخ مناسب در قبال این بدعهدی است.
رئیس‌ قوه قضاییه تصریح کرد: ما معتقدیم که اگر برجام اجرا می‌شد منافعی برای کشور داشت و جمهوری اسلامی با در نظر داشتن این منافع از طریق نهادهای مسئول و ذی‌ربط چنین تصمیمی را اتخاذ کرد؛ منتهی شرط توفیق در برجام این است که طرفین به آن وفا کنند نه اینکه فقط جمهوری اسلامی به مفاد آن پایبند باشد و سایر طرف‌ها به بهانه‌های واهی اقدام به نقض آن کنند.
آملی لاریجانی گفت: امروز پس از گذشت ماه‌ها از اجرای برجام، مسئولان جمهوری اسلامی باید در مقام ارزیابی به پاسخ این سؤال برسند که از برجام چه فوایدی برای ایران باقی مانده است؟
وی با بیان اینکه قطعاً پاسخ ایران به چنین اقدامی یک پاسخ صحیح، منطقی و قاطع است، ضمن تأکید بر پرهیز از شتاب‌زدگی در این زمینه گفت: مهم‌ترین انتظار مسئولان در مورد برجام طبق فرمایش مقام معظم رهبری، لغو تحریم‌ها بود. این سخن که بگوییم تحریم جدیدی اعمال نشده یا تحریم‌ها تحت عناوین دیگری است، سخن کاملاً نادرستی است و بر همین اساس، جمهوری اسلامی باید منافع خود را ببیند و بر مبنای آن پاسخ مناسب دهد.
آیت‌الله آملی لاریجانی خاطر‌نشان کرد: نباید اجازه داد که آمریکا به خیال واهی هم از منافع برجام بهره ببرد و هم از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. اجماعی که در حال حاضر درباره این موضوع در کشور وجود دارد قطعاً کمک کار و پشتیبان دولت در دادن پاسخ مناسب خواهد بود.
رئیس ‌قوه قضاییه با اشاره به پیش‌بینی‌های مقام معظم رهبری مبنی بر عدم پایبندی آمریکایی‌ها و بد عهدی این کشور، اظهار داشت: امروز می‌بینیم که دقیقا پیش‌بینی‌های رهبر معظم انقلاب محقق شده است. غرب و به ویژه آمریکا به دنبال حل مسئله هسته‌ای ایران نبود. آنها به خوبی می‌دانستند که با توجه به فتوای مقام معظم رهبری درباره ساخت سلاح هسته‌ای، ایران به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست. به هر حال با پذیرش برجام، این بهانه از دست آنها گرفته شد اما امروز می‌بینیم که به عناوین مختلف از ایفای تعهدات خود سر باز می‌زنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت روز دانشجو، حضور دانشجویان انقلابی، متدین و با‌بصیرت در عرصه‌های گوناگون را از ضروری‌ترین مسائل امروز کشور دانست و تصریح کرد: جنبش‌های دانشجویی در طول دوران پیروزی انقلاب اسلامی با ارشادات امام راحل(ره) نقشی موثر در بیداری بدنه جامعه داشتند و امروز نیز تشکل‌های دانشجویی با بهره‌گیری از فرمایش‌های مقام معظم رهبری می‌توانند نقش بسیار مهمی در آگاهی جامعه و رفع برخی کاستی‌ها داشته باشند.
آیت‌الله آملی لاریجانی تحصیل علم، تهذیب نفس و بصیرت را سه عنصر اساسی برای دانشجویان دانست و افزود: تحصیل علم و ارتقای سطح علمی کشور از مهمترین مولفه‌های اقتدار نظام جمهوری اسلامی است و ما بدون داشتن مدارج عالی علمی، حرفی برای گفتن نخواهیم داشت. بر همین اساس جدا از نورانیت و فضلیت علم باید به تعلیم و تعلم به چشم یک وظیفه در جهت پیشبرد اهداف دین مبین اسلام و وظیفه‌ای همگانی نگاه کنیم.
رئیس‌ قوه قضاییه با تاکید بر لزوم بصیرت‌افزایی در میان قشر دانشجو اظهار داشت: بصیرت همواره لازم است اما در برخی برهه‌های تاریخی به سبب افزایش دشمنی‌ها، این نیاز بیشتر احساس می‌شود. بصیرت به زبان ساده یعنی اینکه بدانیم در کجای جغرافیای عالم ایستاده‌ایم، هویت ما چیست و دشمن ما چه راهی را دنبال می‌کند. دانشجو نباید فراموش کند که امروز ایران به سبب اقتدار علمی، نظامی و تاثیرگذاری خود، حرف اول را در منطقه می‌زند و همین امر موجب هجمه دشمنان با تمام توان است.
آملی لاریجانی افزود: همه موظفیم خط دشمن را بشناسیم. دشمنان به دنبال ایجاد تغییر در کشور هستند و امروز در تلاشند که دانشگاه ما را سکولار کنند تا دانشجویان از مسیر انقلابی بودن منحرف شوند. نباید فراموش کنیم که روزی در همین کشور جریانات اصلاح‌طلب با چه شعارهایی شروع کردند و با چه شعارهایی راه خود را ادامه دادند.
وی تصریح کرد: براساس گزارش‌های رسمی، آمریکا سالانه میلیون‌ها دلار تحت عنوان ارتقای دموکراسی در منطقه به ویژه در مورد ایران هزینه می‌کند که تمام این تلاش‌ها برای استحاله ارزش‌ها در کشور است. جنگ نرم نیز همین مفهوم را دارد یعنی کاری می‌کنند که به تدریج جامعه از ارزش‌های خود فاصله بگیرد و مسئولان نیز تصمیماتی بگیرند که باب میل آنها است.
رئیس‌ قوه قضاییه با تاکید بر لزوم هوشیاری دانشجویان در جبهه جنگ نرم، گفت: تردید نکنید که غرب به دنبال گرفتن هویت ما است. در زمان طاغوت می‌خواستند حتی زبان نوشتاری ما را تغییر دهند. ارزش دادن کاذب به فراگیری زبان دوم دقیقا ریشه در همین دیدگاه دارد. البته هیچ عقل سلیمی مخالف آموختن زبان دیگر نیست اما نه اینکه برای آن به شکلی ارزش‌گذاری کنند که وجهه‌ای برای تغییر هویت جامعه شود.
آملی لاریجانی با بیان اینکه ترویج رمان‌های بیگانه و همچنین آثار فرهنگی غرب، بسیاری از ارزش‌های مورد نظر غرب را بر جامعه تحمیل خواهد کرد، افزود: در چنین شرایطی دلسوزان انقلاب و ملت و دانشجویان جوان، انقلابی، خوش‌فکر و با عزم از هر قشر دیگری برای حفظ اقتدار و هویت دینی و ملی کشور موثرتر هستند.
وی با اشاره به رسیدگی‌های دستگاه قضایی به پرونده‌های موسوم به «حقوق‌های نجومی» و «شهرداری تهران» گفت: نقدهایی به دستگاه قضایی وارد می‌کنند که شاید برخی از آنها نیز به حق باشد اما توقع ما این بود که دولت محترم که این حقوق‌ها عمدتا در آنجا وجود داشت، خودش اقدام موثری انجام می‌داد. این در حالی است که متاسفانه با وجود تاکید اولیه‌شان بر لزوم برخورد با این موضوع، عملاً شاهد اتفاق خاصی نبودیم و حتی در برخی موارد از بعضی افراد که حقوق‌های نجومی دریافت می‌کردند، تمجید شد!
آملی لاریجانی افزود: شاید بتوان گفت که لزوماً تمام این دریافت‌ها مجرمانه نبوده است اما به هر حال به عقیده بنده وقتی یک شخص در هیئت مدیره یک صندوق وقت محدودی می‌گذارد و از قبال آن وام چند صد میلیونی و حقوق چند ده میلیونی دریافت می‌کند، عمل او مصداق بارز «اکل مال به باطل» است و برای مردمی که با مشکلات اقتصادی مواجه هستند به هیچ عنوان پذیرفته نیست لذا توقع داشتیم که دولت محترم این موارد را منعکس کند اما تاکنون حتی یک مورد گزارش در این زمینه از دولت به دست ما نرسیده است.
رئیس ‌قوه قضاییه با بیان اینکه علی رغم این امر، دادستانی از طریق گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور و برخی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در حال انجام بررسی‌های قضایی است، تصریح کرد: تا امروز چندین مورد احضار داشته‌ایم و بنده به مردم این اطمینان را می‌دهم که قوه قضاییه در حد امکانات و اطلاعاتی که در اختیار دارد، قاطعانه به این موضوع رسیدگی خواهد کرد تا برخی حقوق‌های غیر حق بازگردانده شود.
وی خاطرنشان کرد: در مورد پرونده شهرداری نیز همین طور است و گرچه افتراهایی هم در این زمینه به قوه قضاییه می‌زنند اما بنای ما این است که بدون جنجال و سر و صدا و در فضایی حقوقی و قضایی به موضوع رسیدگی کنیم که در همین راستا تاکنون بیش از 15 نفر احضار شده‌اند و رسیدگی‌ها نیز ادامه دارد.
در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی گزارش حادثه قطار مشهد- تبریز و همچنین حادثه انفجار حله عراق از سوی رئیس‌ سازمان بازرسی و رئیس ‌سازمان پزشکی قانونی کشور ارائه و در هر مورد دستور لازم از سوی رئیس ‌قوه قضاییه صادر شد.