واکنش اداره کل حفاظت محيط زيست اصفهان به يک خبر
اداره کل حفاظت محيط زيست استان اصفهان در پاسخ به خبري تحت عنوان ورود فاضلاب انساني زرينشهر به زايندهرود که در صفحه 11 روزنامه کيهان مورخ 92/9/13 به چاپ رسيد، طي نامهاي اعلام کرد:
اداره کل حفاظت محيط زيست استان اصفهان در پاسخ به خبري تحت عنوان ورود فاضلاب انساني زرينشهر به زايندهرود که در صفحه 11 روزنامه کيهان مورخ 92/9/13 به چاپ رسيد، طي نامهاي اعلام کرد:
«1- آنچه از سوي، نماينده شهرستان مبارکه در مجلس شوراي اسلامي درباره ورود فاضلاب زرينشهر به زايندهرود بيان شده اتفاقي جديد نبوده و کاملاً مسبوق به سابقه است و موضوع مربوط به ورود پساب تصفيه شده در حد استاندارد زرينشهر به انضمام زهکش احداث شده توسط شرکت آب منطقهاي اصفهان است. که براساس مصوبات شوراي حفاظت کيفي زايندهرود مقرر شده توسط شرکت سهامي ذوبآهن اصفهان در خط توليد صنعتي و فضاي سبز غيرمثمر شرکت مذکور استفاده شود.
2- روغن آسکارل که در ترانسهاي قديمي وجود دارد در هيچ يک از واحدهاي صنعتي استان به کار نميرود.
3- در شهرستان مبارکه صرفاً يک واحد نيروگاه برق فعاليت دارد که سوخت آن گاز و در مواقع اضطراري گازوئيل است.
4- کارخانه سيمان سپاهان در سال جاري فيلترهاي خود را اصلاح کرد و پس از تأييد اين اداره کل، در آبان ماه امسال از فهرست صنايع آلوده کننده محيط زيست خارج شد.
5- موضوع حذف واحد فولاد مبارکه از فهرست صنايع آلاينده کشور مربوط به سال 1387 است که پس از اقدامات کنترل آلايندهها صورت گرفته و هم اکنون نيز واحد مذکور در محدوده استانداردهاي زيست محيطي در بخشهاي آب و هوا فعاليت دارد و ايجاد دانشکده فناوريهاي نوين زيست محيطي در سال 1391 هيچ ارتباطي به خروج واحد فولاد مبارکه از فهرست صنايع آلاينده کشور ندارد.
6- پساب تصفيهخانه فاضلاب کارخانه فولاد مبارکه براساس آزمايشهاي انجام شده مطابق با استانداردهاي سازمان حفاظت محيط زيست بوده و تخليه آن در محيط مجاز است.
7- ادعاي خشک شدن 4 هزار هکتار از باغهاي شهرستان مبارکه به علت آلودگي هم از نظر مساحت و هم از نظر علل، قابل بررسي و مطالعه کارشناسي و علمي است.
8- برخلاف ادعاي جناب آقاي ايرانپور واحد توليدي فولاد مبارکه تاکنون هيچگاه از سوي سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان صنعت سبز و يا صنعت پاک معرفي نشده و صرفاً از فهرست صنايع آلاينده کشوري خارج شده است.