با بدرقه وزیر بهداشت
کاروان بهداشت و درمان اربعین به مناطق مرزی غرب کشور اعزام شد
کاروان بهداشت ودرمان اربعین حسینی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز زائران، با بدرقه وزیر بهداشت عازم مناطق مرزی استانهای غربی کشور شد.
وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم که دیروز در جوار حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزارشد، با بیان اینکه وزارت بهداشت افتخار دارد به زائران امام حسین(ع) خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهد، گفت: اقدامات ارزشمندی مانند فراهم کردن آمبولانسهای زمینی و هوایی، تجهیز بیمارستانها، راه اندازی بیمارستانهای صحرایی با کمک نیروهای مسلح و تامین نیروی انسانی تخصصی به ویژه در مرزهای غربی کشور انجام شده است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت (وبدا)، سید حسن هاشمی افزود: فاصله پایگاههای اورژانس در کشور که بطور معمول 40 کیلومتر بود در این ایام به پنج کیلومتر کاهش یافته تا از مردم مراقبت بیشتری شود و آمبولانسهای هوایی هم در مرزهای مهران، شلمچه و چزابه در آمادگی قرار دارند و در عراق نیز، هلال احمر به همراه وزارت بهداشت، به زائران خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میدهند.هاشمی با اشاره به اعزام 40 نفر از نیروهای بهداشت محیط کشور به عراق، خاطرنشان کرد: در ایران هم نیروهای بهداشت محیط در طول مسیر زائران استقرار دارند و تعداد قابل توجهی از بیمارستانهای کشور در نقاط مرزی، در حالت آماده باش قرار دارند و تجهیزات مورد نیاز آن تامین شده است.
وی با درخواست از رانندگان وسایل نقلیه عمومی برای مراقبت از سلامت مردم و زائران، ابراز امیدواری کرد که حضور پلیس بیشتر شود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: هیئتهای مذهبی و مردم رعایت و مراقبت کنند که حادثه یا سانحهای رخ ندهد و با توجه به فصل سرما، به بیماریهای واگیر توجه داشته باشند زیرا در سال گذشته پس از ایام اربعین حسینی و حج، در کشور شاهد همه گیری آنفلوانزا بودیم، بنابراین زائران مراقبت کنند تا به این گونه بیماریها مبتلا نشوند اما در غیراین صورت در بدو ورود به کشور، قرنطینههایی در نظر گرفته شده که از ورود بیماری به مناطق مختلف کشور جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در کشور تا کنون موردی از وبا ثبت نشده است، افزود: با توجه به سردی هوا، بعید میدانم که مشکل خاصی در مورد ابتلای زائران به وبا وجود داشته باشد اما آنها باید در کشور عراق برای مواد غذایی و آب آشامیدنی مراقبت کنند و از آبهای بسته بندی شده استفاده و از مصرف غذاهای مشکوک، پرهیز کنند.هاشمی با اشاره به استقرار بیمارستانهای صحرایی در مناطق مرزی غرب کشور، گفت: در عراق هم دو بیمارستان صحرایی با همکاری نیروهای مسلح، هلال احمر و نیروهای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده که امیدواریم زائران به آن نیازی پیدا نکنند.
۷۵۰۰ نیروی انسانی
آماده ارائه خدمات به زائران
معاون درمان وزارت بهداشت نیز گفت: امسال ۲۰۰ آمبولانس وظیفه انتقال مجروحان و بیماران احتمالی اربعین را انجام خواهند داد. همچنین چهار بالگرد اورژانس در صورت نیاز برای انتقال بیماران به ما کمک خواهند کرد. آقاجانی از حضور ۷۵۰۰ نیروی انسانی اعم از پزشکان متخصص، پزشکان عمومی، نیروهای پرستاری و تکنسینهای بهداشتی و درمانی در ایام اربعین خبر داد.
رییس اورژانس کشور نیز گفت: ظرفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کشور در ایام اربعین نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش یافته است.