kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۲۱۷
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۳
علی باقری در دانشگاه خواجه نصیر:

فقط ساده‌اندیش‌ها انتظار پایبندی آمریکا به تعهداتش را دارند

معاون بین‌الملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان این که انتظار پای‌‌بندی آمریکا به تعهداتش فقط سیره و روش ساده‌‌اندیشان است گفت: جمله «برجام مانع جنگ شد» ناشی از عدم درک راهبردی از اوضاع منطقه و جهان است.



به گزارش فارس، علی باقری  معاون بین‌الملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در همایش «از الجزیره تا ژنو» در دانشگاه خواجه نصیر گفت: بدعهدی و نقض پیمان جزء ویژگی‌های ذاتی استکبار است و استکبار نیز نقض عهد و پیمان را از جمله مؤلفه‌های قدرت خود می ‌داند.
وی افزود: از این رو انتظار پای بندی آمریکا به تعهداتش فقط سیره و روش ساده‌اندیشان است، چرا که با وجود سابقه پر و پیمان پیمان‌‌شکنی آمریکا، این عده باز هم تصورات خود را مبنای حل مشکلات کشور قرار داده و انتظار دارند تا سایرین نیز به  جای واقعیت‌‌های عینی، اوهام و خیال‌های آنها را به  عنوان مبنا و معیار برای گذر از سد موانع و مشکلات بپذیرند.
باقری خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر برخی به مذاکره با آمریکا به  عنوان راه حل مشکلات کشور اصرار داشته و با ساده‌اندیشی به نتیجه بخش بودن مذاکرات خوش‌بین بودند، در حالی که مقام معظم رهبری از یک‌سو بر بدبینی به نتیجه‌‌بخش بودن مذاکره با آمریکا و نیز بدبینی به پای بندی این رژیم به انجام تعهداتش تصریح داشته و از سوی دیگر بر اتکا به توانمندی‌های ملی و عدم اتکا به بیگانگان تأکید داشته‌اند.
وی تاکید کرد: با این حال خوش‌باوران ساده‌‌اندیش با نادیده انگاشتن صدها مورد دشمنی و عهدشکنی آمریکا در طول سال ها و دهه‌های پیشین، مثل این که هنوز در قرن گذشته به سر می ‌برند و انقلابی‌های واقع‌‌بین را که با بهره گیری از بصیرت دینی به دشمن اعتماد و اتکا نمی‌‌کنند، مورد تمسخر قرار می‌دهند. واقع‌بین‌ها، با ایمان به سیره و روش امام خمینی(ره) و با پیروی از مبانی قرآنی هیچ ‌گاه به آمریکا اعتماد نکرده و نخواهند نمود و بر اساس مفاد آیه  12 سوره  توبه، بدعهدی و پیمان‌شکنی را جزء لاینفک استکبار می ‌دانند.
مدیر کل اسبق اروپای مرکزی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر از سخنانش گفت: اخیراً برخی ادعا کرده‌اند که پذیرش برجام موجب جلوگیری از جنگ شده ‌است، ادعایی است که نه با درک راهبردی از اوضاع منطقه و جهان سازگار است و نه با واقعیت ‌های میدانی هم‌ خوانی دارد. جالب این که در حالی که رئیس جمهور آمریکا که فرمانده  نیروهای مسلح امریکا است ، به  صراحت بر ناتوانی امریکا در به  کارگیری گزینه نظامی اعتراف می ‌کند ، ولی متأسفانه برخی در داخل ناآگاهانه استیصال و ناتوانی امریکا را جبران کرده و تصور نادرست خود از قدرت‌مندی آمریکا را بر افکار عمومی تحمیل می‌کنند.