kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۰۶
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹

درخواست کمیته حقوق بشر سازمان ملل از آمریکا به شهروندان واشنگتن حق رای بدهید

کمیته حقوق بشر سازمان ملل از ایالات متحده خواست به شهروندان واشنگتن «حق رای» بدهد.
در چهارمین گزارش دوره‌ای کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایالات متحده از دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته شده به محرومیت شهروندان واشنگتن از دادن رای و نداشتن نماینده در کنگره پایان دهد.
به گزارش فارس، کمیته حقوق بشر در این گزارش با استناد به ماده 25 میثاق حقوق مدنی و سیاسی، «نگرانی خود را از محروم نگه داشته شدن ساکنان واشنگتن از حق خود برای انتخاب نماینده صاحب رای در مجالس نمایندگان و سنای آمریکا ابراز داشته است». این کمیته همچنین به صراحت خطاب به دولت آمریکا نوشته است که «باید به ساکنان واشنگتن حق رای اعطا شود».
646 هزار نفر ساکنان واشنگتن از حق رای و  داشتن نماینده در کنگره این کشور محروم هستند و اعتراض‌های آنها به نقض ابتدایی‌ترین اصل دموکراسی یعنی «هر نفر یک رای»، تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.
بر اساس بند 25 میثاق حقوق مدنی و سیاسی که آمریکا یکی از امضاکنندگان آن است، «هر انسانی حق دارد در اداره امور عمومی بالمباشره یا به واسطه نمایندگانی که آزاد انتخاب می‌شوند شرکت کند و همچنین در انتخابات ادواری رای بدهد و  انتخاب شود».
با توجه به محرومیت مردم واشنگتن از «شرکت در اداره امور کشورشان» و «شرکت در انتخابات»، کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد، دولت آمریکا را ناقض این حقوق ابتدایی بشریت خوانده و خواستار تغییر این وضعیت شده است.
در همین حال خبر می‌رسد  جنبش «اشغال وال‌استریت» با برپایی یک تجمع خواستار برگزاری  حرکتی جهانی علیه «جنگ، نابرابری و تزویر دولت آمریکا» شده است.
به گزارش ایسنا، یکی از این فعالان جنبش با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: مردم آمریکا اکنون می‌دانند که بدون کنترل اشراف نمی‌توان به فقرا کمک کرد و اینکه باید بین میلیاردرها و دموکراسی یکی را انتخاب کرد. اولویت‌ها بایدتغییر کند و هزینه‌هایی که به بخش نظامی، شرکت‌های نفتی و بانکداری اختصاص داده می‌شوند، می‌توانند در اختیار تولید انرژی سبز، ایجاد مدارس، قطارها، پارک‌ها قرار گرفته که کمکی واقعی به مردم و زمین است.
اولین اقدامات جنبش اشغال، اشغال وال‌استریت در نیویورک بود که از 17 سپتامبر 2011 آغاز شده و با توجه گسترده جهانی رو‌به‌رو شد.