kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۶۷۹
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۳
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

متاسفانه دروازه‌های کشور همواره به روی واردات غیرمجاز میوه باز بوده است

معاون وزیر جهاد با بیان اینکه سیاست صادرات پرتقال و نارنگی در ازای واردات برای حمایت از تولید است، گفت: بعد از اتمام زمان تعیین شده برای واردات این محصولات، به هیچ کس اجازه واردات نمی‌دهیم.


محمدعلی طهماسبی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه اجرای سیاست «بازار در برابر بازار» برای صادرات پرتقال و نارنگی از کشور می‌تواند در مدیریت واردات بسیار موثر باشد، اظهارداشت: متاسفانه دروازه‌های کشور ما همواره به روی واردات غیرمجاز و قاچاق این محصولات باز بوده است.
وی با بیان اینکه اجرای سیاست صادرات سیب درختی در برابر واردات موز، نتایج بسیار مثبتی داشته و باعث افزایش صادرات این محصول از کشور شده است، گفت: کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه نیز در این زمینه نظر مثبتی داشته‌اند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طبق اعلام مسئولان مربوطه، برخوردهای انجام شده با واردات غیرمجاز میوه موثر بوده است، افزود: سخت‌گیری‌های انجام شده و برخورد با متخلفان در مرزهای ورودی و همچنین در بازار داخل باعث کاهش عرضه میوه‌های ممنوعه خارجی در کشور شده است.
طهماسبی با بیان اینکه تصمیم اخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر واردات نارنگی و پرتقال به ازای صادرات پرتقال باعث می‌شود واردات پرتقال و نارنگی به‌صورت مجاز و رسمی انجام شود، اضافه کرد: باید به این نکته مهم توجه داشت که واردکنندگان فقط می‌توانند تا ۱۵ شهریورماه سال۹۶ میوه وارد کنند، اینکه بگویند ثبت سفارش شده و بخواهند در زمان برداشت و توزیع تولید داخل واردات انجام دهند، پذیرفته نیست.
وی تصریح کرد: در اینجا ملاک، ثبت سفارش نیست و واردات است؛ بنابراین بعد از مدت زمان یاد شده، به هیچ کس تحت هیچ شرایطی اجازه واردات پرتقال و نارنگی به کشور داده نخواهد شد.
معاون وزیرجهاد کشاورزی تاکید کرد: هدف اصلی از اجرای این سیاست حمایت از تولید داخل است و اگر بخواهند در زمان برداشت، واردات انجام دهند که تولید آسیب می‌بیند بنابراین نمی‌گذاریم چنین اتفاقی رخ دهد.
طهماسبی در پاسخ به این پرسش که پیش‌بینی می‌شود با اجرای سیاست مذکور چه میزان پرتقال در سال‌جاری از کشور صادر می‌شود؟، اضافه کرد: تولید مرکبات در سال‌جاری بسیار زیاد است که همین امر سبب شده قیمت‌ها افت بسیاری داشته باشد. به همین دلیل دنبال این هستیم که صادرات مرکبات از کشور رونق پیدا کند چراکه در زمینه تولید این محصولات استعداد زیادی هم در شمال و هم در جنوب کشور وجود دارد. با این وجود، پیش‌بینی مشخصی در مورد حجم احتمالی صادرات نمی‌توان انجام داد.‌