بر اساس آمار نهادهای بینالمللی
ایران ششمین مصرفکننده طلا و جواهر در جهان شد
بر اساس آمار نهادهای بینالمللی، ایران در سال 2016 ششمین مصرفکننده طلا و جواهر در جهان شده است.
به گزارش فارس، آخرین گزارش جیافاماس بررسی طلا رویترز نشان میدهد هند و چین در زمینه خرید طلا جواهرات همچنان دو کشور نخست این فهرست هستند.
آمار شورای جهانی طلا نیز رتبهبندی مشابهی منتشر کرد که ارقام آن اندکی متفاوت است.
بر این اساس ایران در سال 2015 با مصرف 35/4 تن طلا جواهر نهمین کشور مصرفکننده طلاجواهر در جهان بوده است. کشورهای هند، چین، آمریکا، عربستان، امارات، ترکیه، روسیه و مصر در جایگاههای اول تا هشتم قرار گرفتهاند. هنگکنگ پس از ایران در رتبه دهم قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، ایران در سه ماهه دوم سال 2016 در رتبه ششم قرار گرفته است. میزان مصرف طلا جواهرات کشور در این بازه زمانی 9/3 تن برآورد شده است.
در این بازه زمانی، چین، هند، عربستان، امارات و ترکیه پیش از ایران و روسیه، کرهجنوبی، فرانسه و هنگکنگ پس از ایران قرار دارند.
هند و چین در سه ماهه دوم سال 2016، حدود 44 درصد مصرف طلا جواهرات جهان را در جهان به خود اختصاص دادند. تقاضای طلاجواهر در این 2 کشور بیش از تمام اروپا، جنوب آمریکا، آفریقا و آمریکای شمالی است. همچنین این دو کشور بیشترین تقاضا برای شمشهای فیزیکی طلا را در جهان در اختیار دارند.
دو سوم تقاضای طلا در هند از سوی مناطق روستایی است که گزینههای سرمایهگذاری و بانکی در آنجا محدود است. از آنجایی که درآمدهای مناطق روستایی هند به کشاورزی وابسته است، تقاضا برای طلا اغلب به تولید غلات و بارندگی و بادهای موسمی خوب بستگی دارد. همچنین طلا بخشی از تشریفات ازدواج و سنتها در هند به شمار میرود که معمولا با آغاز فصل مراسم ازدواج تقاضا برای این فلز گرانبها افزایش مییابد.