با پیشبرد همزمان مذاکره و جنگ
آمریکا و انگلیس برای نجات عربستان از باتلاق یمن دست به کار شدند
آمریکا به کمک انگلیس و برای نجات عربستان از باتلاق یمن، سیاست «چماق و هویج» را در دستور کار خود قرار داده طوری که از یک طرف بر طبل جنگ در یمن میکوبد از طرف دیگر با استفاده از انگلیس طرح صلح به سازمان ملل ارائه میدهد.
سرویس خارجی -
مذاکره به معنای توقف جنگ و تلاش برای رسیدن به صلح است. کشورها برای آنکه در مذاکرات بتوانند به اهداف خود برسند معمولا سعی میکند در روزهای منتهی به مذاکره و یا حتی در حین مذاکره با تهدید نظامی و عملیات محدود، طرف مقابل خود را تحت فشار بگذارند. این وضعیت اکنون از سوی آمریکا، انگلیس و آلسعود در مورد یمن ایجاد شده است. در حالی که در 18 ماه گذشته آمریکا به صورت غیر مستقیم از تجاوز عربستان به یمن حمایت میکرد اما هفته گذشته واشنگتن به صورت مستقیم وارد این جنگ شد. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که 3 سکوی راداری را در مناطق تحت کنترل حوثیها هدف قرار داده است. وزارت دفاع آمریکا این را هم گفته که «این حملات در پاسخ حمله موشکی به ناوشکن آمریکایی در نزدیکی سواحل یمن صورت گرفته است.» این در حالی است که سرتیپ «شرف لقمان» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، متهم نمودن یمن در هدف گرفتن ناو آمریکایی را قویا رد کرده و آن را «ادعای هدفمند» توصیف کرده است. در همین حال«باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در نامهای به کنگره ضمن تایید این حملات، بر آمادگی واشنگتن برای انجام عملیات نظامی بیشتر در یمن تاکید کرده است. وی در این نامه مدعی شده «عملیات نظامی بیشتر در یمن برای دفاع از واشنگتن ضروری است.» این اظهارات اوباما همانند «چماقی» در برابر انقلابیون یمن است و قطعا «هویج» این معادله نیز باید به زودی رونمایی شود. این مهم اما روز جمعه رسانهای شد. انگلیس، روز جمعه خبر داد که درصدد است پیشنویس قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه دهد که بر آتشبس فوری در یمن و ازسرگیری مذاکرات صلح تأکید میکند. این خبر به معنای آن است که آمریکا از یک سو انصارالله یمن را تهدید به حمله بیشتر میکند و انگلیس به عنوان «پلیس خوب» طراح توقف جنگ و آتش بس به سود سعودیها میشود.
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه فرامنطقه «رأی الیوم» هم در یادداشتی به این مسئله اشاره کرده که «مقامات بریتانیا با ارائه این قطعنامه میخواهند عربستان را از باتلاق یمن که بیش از 18 ماه است در آن گیر افتادهاند، نجات دهد.» وی با بیان اینکه «اعلام چنین خبری به معنای شروع «شمارش معکوس» برای پایان دادن به «توفان قاطعیت» عربستان و فروپاشی ائتلاف عربی این کشور است»، عنوان داشته که «موافقت با این قطعنامه به مثابه حلقه نجاتی است برای رهبران عربستان تا از این طریق خود را از باتلاق یمن بیرون بکشند». در واقع آمریکا برای نجات عربستان از باتلاق یمن نیازمند استفاده همزمان از سیاست «چماق و هویج» است و حال باید دید واکنش انقلابیون یمن به این حربه آمریکاییها چگونه خواهد بود.
مقصر جنایت صنعا از زبان عربستان
هفته گذشته جنگندههای ائتلاف سعودی با حمله به یک مراسم عزا صدها نفر را به خاک و خون کشیدند. ریاض برای فرار از تبعات سنگین این جنایت اقدام به فرافکنی کرده و مسئولیت این حمله را به گردن دیگران انداخته است. شبکه خبری «العربیه»، وابسته به دولت عربستان اما به تازگی اعلام کرده تیم تحقیقی که عربستان برای بررسی این حادثه تشکیل داده بود در بیانیهای اعلام کرده که ستاد کل ارتش یمن [بخشی از ارتش که به رئیسجمهور فراری یمن وفادار است] اطلاعات غلطی به ائتلاف عربی-سعودی داده و گفته سران انصارالله که مسلح بودهاند در محل حادثه حضور داشتهاند! تیمی که عربستان برای تحقیق در خصوص این جنایت تشکیل داده همچنین مدعی شده طرفهای دیگری نیز از این حادثه سوء استفاده کرده و همین مسئله منجر به افزایش شمار قربانیان شده است. همچنین دیروز، هیئت مذاکرهکننده انصارالله و کنگره مردمی یمن موسوم به هیئت صنعا سرانجام مسقط پایتخت عُمان را ترک کرده و وارد صنعا شدند. طی چندماه گذشته عربستان با ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز صنعا از ورود هواپیمای هیئت انصارالله و کنگره مردمی به صنعا جلوگیری کرده بود.