kayhan.ir

کد خبر: ۸۷۰
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰

آخوندي: پروژه‌هاي ملي 120 هزارميليارد تومان اعتبار نياز دارد

وزير راه و شهرسازي بر تأمين اعتبارات مورد نياز اين وزارتخانه براي انجام پروژه‌هاي عمراني تأکيد کرد و گفت: اين وزارتخانه در حال حاضر براي انجام پروژه‌هاي عمراني ملي بدون احتساب پروژه‌هاي استاني به 120 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.
وزير راه و شهرسازي بر تأمين اعتبارات مورد نياز اين وزارتخانه براي انجام پروژه‌هاي عمراني تأکيد کرد و گفت: اين وزارتخانه در حال حاضر براي انجام پروژه‌هاي عمراني ملي بدون احتساب پروژه‌هاي استاني به 120 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.
عباس آخوندي ديروز در گفت‌وگو با خبرنگاران به مناسبت هفته حمل و نقل که از 26 آذر تا اول دي ماه برگزار مي‌شود، افزود: هم اکنون 200 هزار کيلومتر راه، آزاد راه و راه روستايي در کشور وجود دارد که ارزش سرمايه‌گذاري در اين حوزه بيش از 120 هزار ميليارد تومان است.
وي گفت: در حوزه حمل و نقل ريلي نيز هم اکنون 10 هزار و 500 کيلومتر راه‌آهن در کشور وجود دارد که با اتصال شمال-جنوب و شرق- غرب و با توجه به حجم سرمايه‌گذاري در اين حوزه افزايش ميزان بهره‌وري در حوزه حمل و نقل ريلي بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
آخوندي افزود: هم اکنون 9500کيلومتر خط آهن جديد در دست احداث داريم که اين موضوع نشان مي‌دهد که ميزان سرمايه‌گذاري در بخش حمل و نقل کشور بسيار حجيم است.
وي در خصوص حمل و نقل دريايي نيز گفت: هم اکنون ظرفيت بخش حمل و نقل دريايي کشور به 186 ميليون تن در سال رسيده اما عملکرد عمليات تخليه و بارگيري کالا در بنادر کشور حدود 140 ميليون تن است.
وزير راه و شهرسازي با بيان اين که، هم اکنون در کشور 58 فرودگاه فعال هستند افزود: تعداد ناوگان هوايي کشور به 244 فروند رسيده، اما بيش از 100 فروند آن به دلايل مختلف زمين‌گير شده است.
وي به توسعه فرودگاه امام خميني(ره) به عنوان يکي از مهمترين فرودگاههاي کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ظرفيت جا به‌جايي مسافر در اين فرودگاه به يک ميليون و 900 هزار نفر رسيده است که اميدواريم با توسعه شهر فرودگاه امام خميني(ره) ظرفيت اين فرودگاه سالانه به پنج ميليون نفر افزايش يابد، چرا که در صدد هستيم ظرفيت اين فرودگاه را پس از تکميل به سالانه 40 ميليون مسافر افزايش دهيم.
وزير راه و شهرسازي همچنين از مذاکره با چيني‌ها براي انجام شش پروژه بزرگ حمل و نقلي خبر داد و گفت: اميدواريم گشايش جدي در اين زمينه صورت گيرد و به واسطه اين پروژه‌ها و از طريق تهاتر نفت با بقيه کشورها بتوانيم بخشي از منابع را تأمين کنيم. آخوندي با بيان اين که اعتبار در نظر گرفته شده در بودجه براي بخش حمل و نقل کفاف انجام پروژه‌ها را نمي‌دهد، اظهار کرد: براي اتمام پروژه‌هاي ملي کشور در بودجه امسال 5600 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
وزير راه و شهرسازي تأکيد کرد: به دنبال کاهش مداخلات دولت در اين بخش هستيم.
وي افزود: بايد به سمتي حرکت کنيم که شرکت‌هاي حمل و نقل در نظام اقتصادي آزاد، موقعيت رشد و توسعه داشته باشند و ناوگان توسعه يابد. آخوندي با ابراز تأسف از تصادف ميني‌بوس و کاميون که در جاده دزفول- شوشتر رخ داد، اظهار داشت: تيمي مستقل خارج از وزارتخانه به محل تصادف اعزام خواهند شد و گزارشات را در اختيار ما قرار خواهند داد.
آخوندي درباره آزاد راه تهران- شمال گفت: طبق مصوبه هيئت وزيران در دولت قبلي مقرر بود قطعات 2 و 3 آزاد راه تهران- شمال به قرارگاه خاتم واگذار شود که آن مصوبه از سوي رئيس مجلس لغو شد.
وي ادامه داد: در حال حاضر با قرارگاه خاتم هيچ قراردادي در آزاد راه تهران شمال نداريم.
وزير راه و شهرسازي افزود: بنياد در آزاد راه قرارداد دارد که در حال تجديد نظر در قراردادهاي قبلي بنياد هستيم.
آخوندي با بيان اينکه به دنبال فعال کردن قرارداد قبلي هستيم، گفت: گزارش کاملي از قرارداد قبلي تهيه شده و به دست رئيس جمهور داده‌ايم. وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اين که آيا در برنامه‌هاي سه تا پنج ساله صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري و پس‌انداز با 30 ميليون تومان قدرت خريد خانه ايجاد مي‌شود؟ اظهار کرد: برنامه‌هاي ضد تورمي دولت در حال اجراست و صندوق‌هاي پس‌انداز و سرمايه‌گذاري نيز در اين زمينه فعاليت مي‌کنند.
وي با اشاره به وام مسکن و افزايش تسهيلات مسکن در کشور گفت: سياست دولت اين است که با هر گونه اقدامي که منجر به افزايش تورم شود برخورد کند.
وزير راه و شهرسازي افزود: به هيچ وجه براي افزايش وام مسکن به بانک مرکزي متوسل نمي‌شويم چرا که اين استراتژي کلي کشور و گفته رئيس جمهور است.
به گفته آخوندي اين کار به اين مفهوم نيست که در حوزه مسکن صندوق‌هاي پس‌انداز و سرمايه‌گذاري فعال نشوند چرا که در اکثر کشورها سهم تسهيلات بانکي از قيمت مسکن بيش از ايران است و در برخي از کشورها اين سهم به 90 درصد مي‌رسد.
به گفته وي در ايران اعطاي وام مسکن در شهرهاي کوچک 30 تا 40 درصد قيمت مسکن و در شهرهاي بزرگ حدود 10 درصد قيمت واحد مسکوني را شامل مي‌شود.
وزير راه و شهرسازي تأکيد کرد: بايد صندوق‌هاي پس‌انداز و وام مسکن را از انحصار بانک مسکن جدا کنيم و کليه بانک‌ها بتوانند پس‌انداز مسکن داشته باشند و منابع از داخل اقتصاد بدون ايجاد تورم فراهم شود.
به گفته وي اين ايده کلي است که مطرح شده و به زودي جزئيات آن ارائه مي‌شود و نيازمند به تصويب رسيدن در هيأت وزيران است.
آخوندي معتقد است: هدف کلي اين است که طبقه متوسط جامعه حداقل 50 درصد قيمت مسکن را تسهيلات بگيرد اما بايد در مقابل پس‌انداز هم داشته باشند.