kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۸۵۷
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰

اقتصاد در آینه رسانه‌ها


 ريزش طرفداران دولت در طبقه كارگر
شرق
این روزنامه اصلاح‌طلب درباره لایحه دولت برای اصلاح قانون کار نوشته است: «هدف اصلي اصلاح قانون كار، کاهش هزینه نیروی کار برای کارفرماست». اين را زهرا كريمي، عضو هيأت علمي دانشگاه مازندران، مي‌گويد. او معتقد است اين لايحه بحث‌برانگيز، همان لايحه استاد و شاگردي است كه دولت احمدي‌نژاد آن را طرح كرده بود؛ اما اكنون اين شيوه در بازار كار كاملا منسوخ شده است؛ علاوه بر اينكه به گفته او، اين روش در كارفرمايان ايجاد انگيزه نخواهد كرد؛ زيرا کارفرما حالا هم بدون مداخله دولت و اصلاح قانون کار، در جذب نیروی کار ارزان، بدون بیمه و با حداقل حقوق آزادانه عمل می‌کند. به گفته اين كارشناس بازار كار، لايحه اصلاح قانون كار، به نفع هيچ‌كس نيست و در‌اين‌بين، دولت به‌عنوان طراح اصلي آن، با انتقادات سختی روبه‌رو مي‌شود و شاهد ریزش طرفداران خود در طبقه کارگر خواهد بود. به عبارت ديگر دولت بايد هزينه اين پيشنهاد را بپذيرد.

طرح خروج از رکود کالای خارجی کلید خورد!
وطن امروز
وطن امروز از طرح کارت اعتباری انتقاد کرده است: با شکست فاز اول طرح خروج از رکود و عدم استقبال مردم از کارت‌های اعتباری خرید کالا، دولت فاز دوم این بسته را به نفع کالاهای خارجی آغاز کرد! به گزارش «وطن‌امروز»، بانک مرکزی در حال اجرای طرحی است که مردم می‌توانند کارت اعتباری خرید کالا به ارزش 10 تا 50 میلیون تومان تهیه کنند اما تفاوت این طرح با طرح‌ اولیه این است که مردم می‌توانند با کارت‌های اعتباری دولت کالای خارجی هم بخرند! بر این اساس قطعا این طرح نمی‌تواند باعث خروج تولید داخلی از رکود شود و می‌توان آن را خروج واردکنندگان از رکود دانست! نامه ماه گذشته نعمت‌زاده به روحانی رسما نشان داد طرح خروج از رکود دولت یازدهم با شکست مواجه شده است.

گاهی اوقات در آمار دستکاری و اعمال نفوذ می‌شود
مردمسالاری
این روزنامه اصلاح‌طلب درباره دستکاری در آمار نوشته است:‌ کاظم جلالي، رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس که چند روز پيش در برنامه ويژه خبري حاضر شده بود، با انتقاد از سياست‌هاي آماري دولت يازدهم اعلام کرد که گاهي آمارها نادرست و گاهي در آنها دستکاري و اعمال نفوذ مي‌شود. او اين را هم اضافه کرده که دستگاه‌هاي تخصصي هم آمار مرکز آمار را قبول ندارند. از نگاه جلالي، در اعلام برخي آمارها نگاه سياسي وجود دارد و اعلام برخي آمارها نيز ميان مرکز آمار و بانک مرکزي تقسيم شده است. نبايد دولت به دولت آمار را سنجيد و گفت مرکز آمار در زمان يک دولت اشتباه کرده است و در دولتي نيز بطور مطلق اشتباهي وجود ندارد.

خودکفایی در توليد گندم با واردات یواشکی؟
جوان
روزنامه جوان از واردات گندم خبر داده است:‌ در حالي وزارت جهاد كشاورزي مدعي رشد توليد گندم و رسيدن به خودكفايي در سال 95 است كه اخبار رسيده از گمركات جنوبي کشور، از انتظار كشتي‌هاي حامل گندم برای ورود به ایران خبر مي‌دهد. اكنون اين سؤال مطرح مي‌شود كه آيا توليد 11 ميليون تن گندم با وارداتي كه ميزان آن «محرمانه»  است، قابل توجيه است يا خير؟ اين ادعا در شرايطي مطرح مي‌شود كه سطح زير كشت گندم نيز در سه سال اخير كاهش يافته است.
اكنون در روزهاي پايان برداشت گندم داخلي و خريد تضميني گندم خبر‌هايي منتشر مي‌شود مبني بر اينكه از اسفند 94تا شهريور 95، همزمان با ممنوعيت واردات گندم درفصل برداشت، چندين ميليون تن گندم از آلمان و ساير كشورها به مقصد ايران بارگيري و در گمركات جنوب كشور دپو شده‌اند و در انتظار مجوز واردات به كشور هستند.

واكنش عصبي بورس
تعادل
این روزنامه حامی دولت درباره بورس گزارش داده است:‌ شاخص كل با كاهش 350واحدي در مرز ورود به كانال 75‌هزار واحدي قرار گرفته و اين روند موجب عرضه‌هاي بيشتر بازار شده است. روز گذشته بازار سرمايه با افزايش تقاضا كار خود را آغاز كرد درحالي كه شاخص كل در محدوده مثبت حركت مي‌كرد اما در ساعات مياني بازار با انتشار گزارش شركت گسترش نفت‌وگاز پارسيان ناگهان ورق بازار برگشته و تقاضاي اندك بازار تبديل به عرضه‌هاي سنگين شد.
يكي از كارشناسان بازار سرمايه درخصوص وضعيت بازار روز گذشته در گفت‌وگو با «تعادل» اظهار كرد: «بازار سرمايه به دليل نداشتن انرژي لازم و نقدينگي كافي به گزارش‌هاي نامناسب شركت‌ها و خبرهاي منفي واكنش عصبي نشان داد كه به تبع آن طبيعي است كه عرضه‌ها زياد ‌شود.»

اما و اگرهای واردات واگن روسی
ایران
روزنامه رسمی دولت درباره واردات واگن از روسیه نوشته است: در حالی که محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: بنده در مخالفت با این طرح(خرید 5هزار واگن  از روسیه) اعلام کرده‌ام که روی ریل می‌ایستم و اجازه نمی‌دهم این واگن‌ها وارد کشور شوند، بابک احمدی معاون امور ناوگان راه‌آهن گفت: «طرح واردات ۵ هزار واگن از روسیه نداریم.»اما این گفته در شرایطی است که منابع خبری روسیه یادآور شدند:بارگیری واگن‌ها (600واگن)برای ارسال به ایران آغاز شده است.روس اکسیم بانک یکی از شرکای تأمین این اعتبار مالی قصد دارد برای اجرای یک قرارداد، 15 میلیون دلار اعتبار تخصیص دهد.مرحله نخست قرارداد بین راه‌آهن ایران و شرکت اورال واگن زاوو روسیه قرار است تا پایان سال 2016 تأمین مالی شود. [البته] مدیران واگن پارس هم در گفت‌و‌گویی اظهار داشتند که بهره‌برداران هنوز هیچ سفارشی به این مجموعه ندادند و از سویی راه‌آهن به دنبال واردات است.