kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۷۴۲
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۰

آتش‌سوزی‌های اخیر تولید 13 واحد پتروشیمی را متوقف کرده است

در پی نبود مدیریت منسجم در مهار حادثه آتش سوزی در پتروشیمی عسلویه و عدم حضور معاون وزیر نفت در منطقه، تولید در ۱۳ پتروشیمی کشور برای چهارمین روز متوالی متوقف مانده است.


به گزارش مهر، با گذشت چهار روز از وقوع آتش سوزی و انفجار در پتروشیمی مبین به عنوان استراتژیک‌ترین مجتمع پتروشیمی ایران در عسلویه، تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری دست کم در ۱۳ مجتمع پتروشیمی بزرگ ایران به حالت تعلیق درآمده است.
بر این اساس به دلیل عدم استفاده از گاز طبیعی به‌عنوان سوخت و خوراک اصلی طرح‌های پتروشیمی عسلویه و متوقف ماندن فعالیت‌های پتروشیمی مبین، عملا گازها از چهار روز گذشته تاکنون در مشعل‌های پارس جنوبی در حال سوختن است که این موضوع مشکلات متعدد زیست محیطی در سطح منطقه به وجود آورده است.
بهرام دشتی‌نژاد، مدیر ایمنی و پدافند غیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با تأیید اینکه گاز در مشعل پتروشیمی‌های مستقر در پارس جنوبی مشکل زیست محیطی ایجاد کرده است، گفت: خروج دود سیاه از مشعل‌ها، ناشی از فعال نبودن پتروشیمی‌های منطقه است، این دودها شامل گازهایی مانند مونوکسیدکربن و دی‌اکسیدکربن و بطور کلی کربنات‌ها است.
از سوی دیگر مدیر عامل پتروشیمی مبین در تشریح حادثه آتش سوزی در پتروشیمی مبین اظهار داشت: این حادثه خارج از پتروشیمی مبین و در خط لوله تامین سوخت و خوراک گاز رخ داده است.
جمشید سبزکار با تشریح وضع مجتمع پتروشیمی مبین، تصریح کرد: هم اکنون چهار ژنراتور و واحدهای برق، بخار، ازت و آب شیرین‌کن مجتمع در سرویس قرار دارند و تا ساعت ١٥ امروز همه واحدهای این پتروشیمی به سرویس می‌آید.
اما نکته قابل توجه آن است که با گذشت چهار روز از توقف فعالیت‌های پتروشیمی مبین و به تبع آن توقف تولید محصولات پتروشیمی در ۱۳ مجتمع بزرگ مستقر در عسلویه شامل پتروشیمی‌های پردیس، جم، آریا ساسول، نوری، پارس، مهر، مروارید، کاویان، زاگرس، فرساشیمی، پلی پروپیلن جم، مبین و اهتمام جم اما خبری از حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در منطقه نیست.
پیگیری‌ از شرکت‌های پتروشیمی منطقه عسلویه نشان می‌دهد که هم اکنون یک بی‌برنامگی و نبود مدیریت منسجم در مهار حادثه پتروشیمی مبین وجود دارد که این موضوع حتی انتقاد مسئولان و مدیران شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه را به همراه داشته است.با این وجود مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت هم به جای حضور در منطقه و مدیریت این حادثه به عنوان نماینده دولت، ترجیح داده است که در تهران بماند.
در طول چند ماه گذشته و همزمان با راه افتادن سریال حوادث در صنعت پتروشیمی، انتصاب خانم شاهدایی به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با نداشتن یک روز سابقه فعالیت به عنوان مدیرعامل و حتی حضور در هیئت مدیره یک شرکت پتروشیمی انتقاد فعالان صنعت پتروشیمی کشور از این انتصابات وزیر نفت در آستانه انتخابات را به همراه داشته است.
گفتنی است تکرار آتش‌سوزی در واحدهای مختلف پتروشیمی طی ماه‌های اخیر که تعدادی از آنها همچون آتش‌سوزی در پتروشیمی ماهشهر چند روز به طول انجامید همچنین آتش‌سوزی در پتروشیمی تندگویان تهران و حریق در پتروشیمی کرمانشاه از جمله حوادث تلخی بودند که طی ماه‌های اخیر و علی‌رغم مدیریت ژنرال‌های وزارت نفت رخ داد.
زنگنه پس از در دست گرفتن وزارت نفت در دولت یازدهم با انتقاد از عملکرد مسئولان این وزارتخانه در سالهای گذشته، مدیران خود را ژنرال دانسته بود اما در حالی که او و مدیرانش دائما دولت قبل را زیر سوال می‌بردند با بی‌کفایتی تمام در حوادثی همچون آتش گرفتن پتروشیمی‌ها، تاکنون دلیل قانع‌کننده‌ای در این باره ارائه نکرده‌اند.
حتی در ماجرای آتش گرفتن پتروشیمی ماهشهر، پس از آنکه بخش‌های زیادی از پتروشیمی در آتش سوخت، زنگنه راهی ماهشهر شد و پس از بررسی اولیه اوضاع اعلام کرد عملیات کنترل حریق فرمانده ندارد(!) و در ادامه نیز مسئولان مربوطه در اظهاراتی شگرف اعلام کردند با اتمام مواد موجود در مخازن آتش گرفته، آتش سوزی پایان خواهد یافت!
معلوم نیست مدیران نفتی زنگنه همچون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، چگونه ژنرال‌هایی هستند که قادر نیستند از بروز بحران در مجموعه خود جلوگیری کنند و حتی اگر ایراد فنی و غیرمنتظره‌ای هم بوجود آمد، آن را مدیریت کنند و پس از آنکه سرمایه‌های کشور کاملا نابود شد با افتخار از اتمام ماجرا سخن می‌گویند!