kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۰۰۴
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
گزارش کیهان از فریبکاری تازه رسانه‌های زنجیره‌ای

برجام تحریم‌ها را لغو نکرد/ حالا وعده رفع تحریم‌ها با FATF !


سرویس سیاسی-
رسانه‌های زنجیره‌ای که گویا وعده‌های خیالی و عوام‌فریبی‌های خود درباره برجام را فراموش کرده‌اند، در جدیدترین شانتاژ رسانه‌ای مدعی شدند همکاری با FATF (کارگروه اقدام مالی) تحریم‌ها را رفع خواهد کرد!
در ماه‌های اخیر پیرامون قرارداد با FATF (کارگروه اقدام مالی) صحبت‌های پراکنده‌ای مطرح می‌شد که بیشتر شامل نظرات برخی کارشناسان و صاحب نظران در این مورد بود. اما انتشار دو نامه از دو بانک داخلی در کیهان موجی گسترده را علیه این توافق برانگیخت. در گزارش آن روز کیهان (شنبه 13 شهریور ماه جاری) از آغاز خودتحریمی بانک‌ها در سایه توافق با کارگروه اقدام مالی پرده برداشته شد.
کار به آنجا رسید که کارگروه شورای عالی مبارزه با پولشویی بیانیه‌ای را صادر کرد. بیانیه‌ای که در آن دلیل صدور شفافیت پیرامون این قرارداد بود اما باز هم از تعهدات ایران در قبال FATF سخنی گفته نشد. البته همین مقدار از واکنش‌های دولت نیز در پی گزارش‌های رسانه‌هایی مانند کیهان بود. وگرنه دولت اگر قصد آگاه ساختن مردم ذیل شعار «دانستن حق مردم» را داشت پیش‌تر، یعنی در زمان انعقاد این قرارداد ملت و نمایندگانش را از فحوای آن آگاه می‌کرد.
اذعان سایت اصلاح‌طلب: FATF  مکمل برجام است
اما در این میان جوسازی‌های رسانه‌های اصلاح‌طلب دیدنی است، همان طور که پیش از این در مورد فیش‌های نجومی آسمان و ریسمان می‌کردند. سایت عصر ایران در یادداشتی ضمن دفاع از قرارداد FATF آورده است: « همان جریانی که مدام می‌کوشد برجام را زمین بزند تا از آن استفاده تبلیغی و انتخاباتی کند، می‌خواهد ایران را در FATF  زمین‌گیر کند چرا که می‌داند تا دولت نتواند گره‌های اقتصادی را بگشاید در انتخابات به مشکل بر می‌خورد»؛ سپس این سایت مدعی اصلاح‌طلبی نتیجه قابل تاملی را از این بخش گفته‌هایش می‌گیرد: «اگر ایران مقررات FATF  را رعایت نکند، عملاً برجام نیز بی‌فایده خواهد شد و این، همان هدف اصلی جریان دلواپس است!»
به راستی چند پله دیگر مانده تا به مواهب خیالی برجام برسیم؟ چند قرارداد دیگر باید امضا شود تا عملا برجام با فایده شود؟ این در حالی است که پیش از این بارها دولتمردان و شخصیت‌های نزدیک به دولت کوشیده بودند تا قرارداد با کارگروه اقدام مالی را جدای از برجام وانمود دهند. در بیانیه اخیر کارگروه شورای عالی مبارزه با پولشویی نیز به این نکته اشاره شده بود: «تعامل با گروه ویژه اقدام مالی، ضرورتی است که مستقل از بحث برجام و دولت کنونی است.»
توجیه نخ نما شده زنجیره‌ای‌ها!
همان طور که در موضوع برجام رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی و روزنامه‌های زنجیره‌ای تلاش کردند وانمود کنند که اسرائیل از مخالفان سرسخت آن است این بار در مورد قرارداد FATF  نیز این توجیه نخ‌نما شده را به کار گرفته‌اند.
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در گزارش خود آورده است: «عربستان در کنار اسرائیل در روزهای اخیر دیدارهای بسیاری انجام داده تا مقامات FATF را متقاعد سازد که مانع از ورود ایران به این پیمان شوند.»
همچنین سایت عصر ایران نوشته است: «عربستان سعودی، کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس، اسرائیل و لابی صهیونیستی آیپک در آمریکا، تلاش‌های خود را برای بازگرداندن ایران به فهرست سیاه FATF آغاز کرده‌اند چون می‌دانند ماندن ایران در این لیست به معنای انزوا و زیان مستمر است؛ همسویی صددرصدی دلواپسان داخلی با اینان، شرم‌آور و البته تأمل‌برانگیز است.»
این ادعای نخ‌نما در حالی است که FATF راه‌های حمایت از گروه‌های مقاومت در منطقه را که در خط مقدم ایستادگی مقابل رژیم صهیونیستی هستند، مسدود می‌کند. همچنین وقتی قرارداد با کارگروه اقدام مالی نخست موجبات نظارت گسترده بر سیستم بانکی ما را فراهم می‌کند، دوم راه دور زدن تحریم‌ها را می‌بندد و سوم موجبات انزوای نهادهای و سازمان‌های مهم نظام را حتی در داخل کشور و توسط بانک‌های داخلی فراهم می‌آورد و چهارم (که از همه مهم‌تر است) راه ارتباط مالی ایران را با گروه‌های مقاومت مسدود می‌کندچرا رژیم اسرائیل باید مخالف آن باشد؟!
اکنون، رفتن تحریم ها
با FATF پیوند خورد!
پایگاه خبرآنلاین در گفتگو با یک اقتصاد دان پیرامون قرارداد با FATF نوشته است:  «عضویت در FATF کشور را از دام تحریم‌ها نجات می‌دهد»! این در حالی است که تا پیش از نهایی شدن برجام، با سر و صدای زیاد آن را تنها راه برون‌رفت کشور از مشکلات اقتصادی مطرح می‌کردند که البته چنین نشد. حالا نوبت FATF و اینکه قرارداد با کارگروه اقدام مالی و گردن نهادن بر تصمیم‌های چند کشور زورگو راه نجات یافتن از تحریم‌هاست. اما این سریال قطعا اینجا تمام نمی‌شود و فردا موضوعی دیگر به کشور تحمیل خواهد شد و کسانی همچنان در داخل با امید واهی آن را دنبال خواهند کرد.
خوش‌باورانی که
 مشکل اصلی را نمی‌بینند!
روزنامه دنیای اقتصاد نیز در یادداشتی به قلم محمدمهدی بهکیش این سوال را از منتقدان مطرح کرده است که «چگونه می‌توانیم اعتماد بانک‌های بزرگ را جلب کنیم؟ آیا رفع مشکلات فوق به جز از راه مذاکره با کشورهای مرتبط امکان‌پذیر است. آیا می‌توانیم مشکلات از این دست را رها کنیم تا خود به‌تدریج حل و فصل شوند؟!» پیش از این نیز برجام راه حل برون‌رفت از مشکلات ذکر شده بود در حالی که افرادی نظیر نویسنده این یادداشت مشکل اصلی را نمی‌بینند و آن چیزی نیست جز دشمنی آمریکا با ملت ایران. مگر در این سال‌ها کم بوده مواردی که آمریکا زیر میز زده یا دبه کرده و یا در اجرای تعهداتش اما و اگرهای ثانوی آورده است؟
در ادامه این یادداشت راه حل جلب اعتماد بانک قرارداد با کارگروه اقدام مالی ذکر شده است و دلیل عدم جذب سرمایه خارجی این گونه ذکر شده است: «زمانی که رتبه فساد کشور هم ردیف کشورهایی چون کامرون، نپال، نیکاراگوئه، پاراگوئه و اوکراین قرار گرفته و شاخص سهولت کسب ‌و‌کار ایران در رتبه 118 است چگونه انتظار داریم که سرمایه‌گذاران بین‌المللی به ایران بیایند و سرمایه خود را در این کشور به کار اندازند؟» جالب آنکه در گفت‌وگوی غلامحسین دوانی به عنوان موافق این قرارداد  با خبرآنلاین آمده است: «به هر حال واقعیت این است که کشور ما در مظان اتهام پولشویی قرار گرفته است؛لذا  باید تمهیداتی فراهم کنیم که این اتهام از ایران برداشته شود.هرچند که کشورهایی که مدعی مبارزه با پولشویی هستند هم اساسا مادر پولشویی تلقی می‌شوند.
او تصریح می‌کند: «به طور مثال در سوییس همه می‌دانند که بانک‌های سوییسی یا HSBC در انگلستان عمده فعالیت‌های پولشویی را انجام می‌دهند ولی کسی با آن‌ها کاری ندارد، علی رغم آنکه جرایم سنگینی را پرداخت می‌کنند.» پس آنگونه که در یادداشت دنیای اقتصاد آمده دلیل مواردی مثل کمی سرمایه‌گذاری در ایران مواردی مانند اتهام به پولشویی و نظایر آن نیست.
دولت در FATF پنهان‌کاری کرد
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم در واکنش به قصد دولت برای حضور در توافق «FATF»، اظهار کرد: هر روز دولت اتفاقات تازه‌ای را برای ملت و کشور رقم می‌زند که جز ضرر هیچ چیز دیگری نیست. این توافق با منافع مردم سازگاری ندارد.
وی با اشاره به اینکه توافق FATF یک سیستم صهیونیستی است و تمامی گردش‌های پولی و بانکی کشور تحت نظر این سیستم قرار می‌گیرد، افزود: رسانه‌ها باید با روشنگری این توافق، ملت را هوشیار کنند که بدانند وزیر اقتصاد با امضای این توافق چه بلایی قرار است، سر آنها بیاورد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: توافق FATF استقلال و امنیت کشور را زیر سؤال می‌برد و  این پنهان‌کاری‌های دولت لطمه جبران‌ناپذیری به کشور وارد می‌کند.
وی درباره موضع مجلس دهم برای برخورد با این توافق تصریح کرد: نمایندگان ملت از اجرای این توافق بسیار ناراحت و نگران هستند و بنا داریم در صورتی‌ که توافق FATF ملغی نشود تا استیضاح وزیر اقتصاد پیش برویم.
حاجی‌دلیگانی در پایان با اشاره به تحریم سپاه پاسداران توسط دو بانک داخلی کشور گفت: متأسفانه دو بانک ملت و سپه در جهت خواست دشمن گام برداشتند و نهادی را مورد تحریم قرار دادند که بازوی انقلاب و ولایت است.
مجلس اجازه نمی‌دهد امنیت نظام
 به‌خطر بیفتد
حجت‌الاسلام سید ناصرموسوی لارگانی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به قصد دولت برای حضور در توافق «FATF»، اظهار کرد: در این باره قبلاً کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه‌ای با وزیر اقتصاد برگزار کرد و دغدغه‌های اصلی نمایندگان در این نشست مطرح شد.
وی با انتقاد شدید از اینکه دولت نباید تعهدی را امضاء می‌کرد، گفت: آنها با پنهان‌کاری و بدون نظر نمایندگان ملت این توافق را امضاء کردند و حتی تعهداتی را به غربی‌ها دادند. نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه افزود: متاسفانه در حال حاضر در داخل کشور خود تحریمی شکل گرفته و سپاه پاسداران را مورد هدف قرار دادند همچنین برخی بانک‌های داخلی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء را تحریم می‌کنند.
موسوی ‌لارگانی تصریح کرد: مخالفان توافق «FATF» معتقد هستند که ایران با حضور در این توافق به دشمنان اجازه می‌دهد در حساب‌های نهاد‌های امنیتی و نظامی سرکشی کنند.
وی تأکید کرد: وزیر اقتصاد باید به نمایندگان ملت در این باره توضیحات لازم را دهد. مجلس حتماً در این  مهم ورود می‌کند و اجازه نخواهد داد، امنیت نظام به‌خطر بیفتد.
طیب‌نیا: ۴۱ اقدام را به ایران ابلاغ کردند
علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم سه‌شنبه شب، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در توضیحاتی پیرامون این قرارداد گفت: از سال ۸۸ اقدامات مهم و مؤثری در مبارزه با پولشویی صورت گرفت که براساس آن، این امکان فراهم شده است که معاملات مشکوک در شبکه‌های باندهای قاچاق مواد مخدر و فرارهای مالیاتی بزرگ در کشور شناسایی شود، بنابراین تصویب قانون مبارزه با تروریسم در بهمن سال ۹۴، محملی قانونی برای مبارزه بیشتر در این زمینه است.
طیب‌نیا با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با این نهاد بین‌المللی از سال ۸۸ برای خارج شدن از لیست سیاه آن گفت: منطقی‌ترین اقدام این بود که تلاش کنیم تا از لیست سیاه FATF خارج شویم و این اقدام در راستای منافع ملی صورت گرفت؛ به همین دلیل این اتحادیه به ایران اعلام کرد باید برنامه اقدامشان را به اجرا بگذارد تا از لیست سیاهشان خارج شود و به همین خاطر در خرداد امسال ۴۱ اقدام پیش‌بینی شده را به ایران ابلاغ کردند.
ابلاغ 41 اقدام از سوی کارگروه اقدام مالی در حالی از سوی طیب نیا مطرح می‌شود که در بیانیه دو روز پیش شورای عالی مبارزه با پولشویی آمده بود: «اجرای تمامی توصیه‌های 40گانه الزام‌آور نبوده و از این بابت تعهدی متوجه کشور نخواهد بود» شکی نیست که ابلاغ موارد 41گانه از سوی FATF برای اجرا خواهد بود و میزان اجرای آنها ملاک این نهاد برای سنجش اعضا و رتبه‌بندی آنهاست.