کمالوندی خبر داد
پیگیری قضایی حمله سایبری به تاسیسات هستهای ایران
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان از پیگیریهای قضایی حمله سایبری به تاسیسات هستهای ایران خبر داد.
«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان پیرامون پیگیری حمله سایبری به تاسیسات هستهای ایران از طریق مراجع قضایی داخلی و بینالمللی، اظهار داشت: پیگیری این موضوع در حوزه کار وزارت خارجه است اما در عین حال ما هم مشغول به جمع آوری اطلاعات هستیم.
کمالوندی ادامه داد: در نهایت اطلاعات جمعآوری شده را در اختیار وزارت خارجه قرار خواهیم داد، لازم به ذکر است این حملهها مربوط به مسائل گذشته از جمله ویروس استاکس نت میباشد.
وی افزود: اکنون در حال انجام مکاتبات داخلی هستیم و خلافیها و مدارکی که گزارش شده را پس از جمع آوری در اختیار وزارت خارجه قرار خواهیم داد البته این کار در زمان خودش، یکبار انجام شد و اکنون بار دیگر این موضوع بررسی میشود تا بتوانیم به لحاظ بینالمللی و حقوقی آن را پیگیری کنیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه مستقیما به مراجع بینالمللی مراجعه نمیکنیم گفت: این موضوع برعهده وزارت امور خارجه است و سازمان انرژی اتمی به صورت مستقیم با مجامع بینالمللی در تماس نخواهد بود، اکنون مسئله مهم این است این موضوع را به کدام مرجع بینالمللی باید ارائه کنیم و چه مدارکی لازم است که بخش حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه این کار را انجام خواهد داد.
کمالوندی با اشاره به اینکه ما به صورت مقرر گزارشهای خود را به آژانس اعلام میکنیم خاطرنشان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی هر سه ماه یک بار پیرامون فعالیتهای هستهای کشورمان گزارشی را ارائه خواهد کرد و قرار نیست نشستی میان ایران و آژانس برگزار شود.
وی گفت: در کمیسیون بعدی مشترک برجام که در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار میشود، پژمان رحیمیان به عنوان نماینده سازمان انرژی اتمی شرکت دارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره موضوعات مطرح در این نشست به ویژه پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش اظهار کرد: در حوزه فنی - هستهای چندان موضوعی نداریم. در بیش از شش ماه گذشته مواردی مطرح شده که بعضا حاکی از زیادهخواهی یا درخواستهای بیشتر برای انجام برخی کارها بوده است که البته ما صرفا طبق برجام عمل کرده و خواستههای بیشتر را نپذیرفتیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، کمالوندی همچنین در خصوص برخی از گزارشها از سوی رسانههای غربی و موسسات تحقیقاتی آمریکایی در مورد روند اجرای برجام خاطرنشان کرد: برجام سندی است که برای اجرایی شدنش مستلزم الزاماتی است که میتواند این الزامات تعابیر و تفاسیر مختلفی را ایجاد کند، بنابراین رسانهها و افراد ارزیابی خودشان را دارند.
وی در رابطه با آخرین نتایج مذاکرات میان ایران و روسیه در رابطه با ساخت سانتریفیوژ برای تولید ایزوتوپهای پایدار در سایت فردو گفت: تاکنون 10 جلسه در این رابطه مذاکره کردهایم و روند به خوبی جلو میرود. سندی حدود 40 الی 50 صفحه در رابطه با این موضوع در حال بررسی است و ما اصراری نداریم که جزئیات و محتوا را فدای زمان کنیم.