معاون ورزشهای حرفهای و قهرمانی تاکید کرد
عملکرد فدراسیونهای ورزشی بازنگری میشود
معاون ورزشهای حرفهای و قهرمانی گفت: تا چهارشنبه آینده از 14 فدراسیون المپیکی درخواست کردیم اطلاعات جامعی را از مراحل آمادهسازی خود برای شرکت در بازیهای المپیک با حضور تمام فدراسیونها ارائه بدهند تا بتوانیم بررسی درستی در رابطه با عملکرد آنها در المپیک ریو داشته باشیم.
سرویس ورزشی –
نصرالله سجادی اظهار داشت: ما در بازیهای المپیک ریو شاهد بودیم که تنها در چند رشته موفق بودیم، حتی در رشته تیراندازی که انتظار میرفت حداقل به یک مدال دست پیدا کنیم، این توفیق حاصل نشد زیرا در تیراندازی کار ریشهای صورت نگرفته است. حال امکان دارد یک تکستاره هر از گاهی در این رشته خود را نشان دهد. همانند تکواندو که در گذشته هادی ساعی یک قهرمان استثنایی بود که توانست تیم تکواندو را به چند مدال برساند. ما باید بتوانیم در تکواندو استعدادهای خود را بازنگری کنیم، زیرا طبق پیشبینی رئیس فدراسیون قرار بود در بازیهای المپیک ریو از چهار تکواندوکار اعزامی ما به چهار مدال طلا، نقره و برنز با توجه به رنکینگ آنها دست پیدا کنیم اما فقط توانستیم به یک مدال برنز کیمیا علیزاده دست پیدا کنیم. بنابراین این مسئله یک هشدار است که باید عملکرد این فدراسیون از نظر استعدادها مورد بازنگری قرار بگیرد و ببینیم کجای کار اشکال داشت که نتوانستیم براساس پیشبینیها پیش برویم.
معاون ورزشهای حرفهای و قهرمانی خاطرنشان کرد: تا چهارشنبه آینده از 14 فدراسیون المپیکی درخواست کردیم اطلاعات جامعی را از مراحل آمادهسازی خود برای شرکت در بازیهای المپیک با حضور تمام فدراسیونها ارائه بدهند تا بتوانیم بررسی درستی در رابطه با عملکرد آنها در المپیک ریو داشته باشیم. جمعآوری اطلاعات با حضور فدراسیون المپیکی و غیرالمپیکی خیلی چیزها را برای ما روشن میکند. ما سعی خواهیم کرد این جلسه به صورت بسته با فدراسیونها برگزار شود تا آنها مسائل و مشکلات خود را عنوان کنند. ما حتی در این جلسه سعی خواهیم کرد از نیروهای کارشناس و زبده نیز استفاده کنیم و تحلیل دقیقی پیرامون عملکرد آنها ارائه دهیم. اگر بتوانیم تا اواخر نیمه دوم امسال این آمار و اطلاعات را جمعآوری کنیم که مبنای علمی نیز خواهد داشت، کاری ماندگار در دولت یازدهم خواهد بود.
وی اضافه کرد: این کار سبب خواهد شد تا برنامه خود را دقیقتر جلو ببریم و اگر عمری باقی ماند در چهار سال آینده برای المپیک 2020 توکیو به این نتیجه خواهیم رسید که با کدام رشتههای ورزشی که شانس مدالآوری آنها بالا است، در المپیک شرکت کنیم. قطعاً ما با کمتر از 38 رشته ورزشی که تحت پوشش معاونت ورزش حرفهای و قهرمانی هستند در بازیهای آسیایی 2018 در المپیک 2020 حضور پیدا خواهیم کرد. بنابراین طرح بازنگری فدراسیونهای ورزشی که مدنظر ماست با توجه به امکانات و منابع مالی و استعدادهایی که داریم به زودی آغاز خواهد شد.
معاون وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: ما برای اینکه بتوانیم عملکرد بهتری را در بازیهای آینده و به ویژه بازیهای آسیایی داشته باشیم باید ببینیم در ابتدا در سطح قاره چه عملکردی داریم و سپس در رقابتهای آسیایی و همچنین بینالمللی به چه نتایجی دست پیدا میکنیم. حتی باید بررسی کنیم که کدام فدراسیونها در چه رشتههای ورزشی عملکرد موفقتری دارند و اگر در یک رشته موفق نیستند باید به دنبال بررسی ضعف و اشکال آنها باشیم. ما نمیتوانیم یک نسخه برای تمام رشتههای ورزشی بپیچیم. در حال حاضر در ورزشهای قهرمانی 38 رشته فعالیت میکنند که سرمایهگذاری در تمام این 38 رشته نیاز به امکانات وسیع و منابع مالی زیادی دارد. ما باید سعی کنیم از بین این 38 رشته، رشتههایی که موفقتر هستند برای رقابتهای آینده شناسایی کنیم و استراتژی خود را مشخص کنیم. البته در طرح جامع این استراتژی مشخص شده بود که متأسفانه به مرحله اجرا درنیامد. ما باید به سمت و سویی حرکت کنیم که جهتدار باشد زیرا امکانات ما از نظر منابع کافی نیست.
سجادی اضافه کرد: ما در سال 94 به تمام فدراسیونها 5 درصد بودجه برای امر استعدادیابی پیشبینی کردیم و امسال این میزان به 10 درصد افزایش پیدا کرده است. ما سعی خواهیم کرد از فدراسیونهایی که در زمینه استعدادیابی برنامهریزی بهتری دارند حمایت لازم را به عمل آوریم و حتی به آنهایی که در این زمینه برنامه ارائه میدهند بودجه بیشتری در اختیارشان قرار دهیم. در حال حاضر بازیهای آسیایی 2018 اولویت اصلی ما است و تلاش میکنیم در این بازیها جایگاه بهتری پیدا کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش یادآور شد: فدراسیونهای ما باید به این سمت حرکت کنند که برای درآمدزایی به سمت بخش خصوصی حرکت کنند تا بتوانند در برابر بودجهای که وزارت ورزش در اختیار آنها میگذارد بودجه خود را از طریق مشارکت بخش خصوصی در طول سال 2 برابر کنند. به عنوان مثال، اگر به یک فدراسیونی مبلغ 100 میلیارد بودجه میدهیم باید بتوانند این بودجه را تا 150 میلیارد افزایش دهند. البته بعضی از فدراسیونها مانند کشتی با مشارکت بخش خصوصی و جذب اسپانسر خوب تا به امروز توانستهاند عملکرد موفقی در جذب منابع مالی داشته باشند و به هیچعنوان وابسته به بودجههای دولت نیستند. رشتههای ورزشی باید به سمتی پیش بروند که بخشهای خصوصی برای گسترش فعالیتها در آن رشته سرمایهگذاری کنند و از این طریق به اداره آن رشته ورزشی کمک کنند تا بتوانند از این طریق استعدادهای خوبی را در ورزش شناسایی و تربیت کنند.