یک اقتصاددان مطرح کرد
دولت یازدهم به دنبال ایجاد بدهکاری 70 میلیارد دلاری برای کشور
یک اقتصاددان از تلاش دولت یازدهم برای ایجاد بدهکاری 70 میلیارد دلاری برای کشور انتقاد کرد.
ساسان شاهویسی در واکنش به اظهارات طیبنیا وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه دولت تدبیر و امید قرار است 70 میلیارد دلار از کشورهای خارجی فاینانس بگیرد به نسیم آنلاین گفت: برخی از کشورهای قدرتمند برنامه دارند که کشورهای در حال توسعه را با پرداخت مبالغی به عنوان فاینانس به خودشان بدهکار کنند.
این اقتصاددان با مطرح کردن سؤالی از وزیر اقتصاد گفت: سؤالی که آقای طیبنیا باید به آن پاسخ دهند این است که ما اگر فاینانس بگیریم منابع داخلی خودمان را امروز از 1060 هزار میلیارد تومان عبور کرده و به دلیل عدم سازماندهی جریان این منابع و عدم اعتمادبخشی به سرمایهگذاران داخلی بلااستفاده مانده چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟
شاهویسی تصریح کرد: آیا دولت برنامهریزی مناسبی برای بهرهمندی از این منابع دارد؟ اگر برنامه مناسبی دارد پس چرا آن را فعالان اقتصادی مطرح نمیکنند؟ متاسفانه دولت حتی در سازمان سرمایهگذاری خارجی چارچوبهای مناسب برای یک سرمایهگذاری مناسب را هم مشخص نکرده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: بهتر است با گرفتن این فاینانس کشور را بدهکار اقتصادهای دیگر و شرکتهای بزرگ نکنیم. خوب بود آقای طیبنیا که بنده ایشان را به عنوان یک استاد اقتصاد میشناسم این فاینانس را یک فاینانس اعتباری ریالی میکردند و اعتبارات داخل سرزمین اصلی را در اختیار فعالان اقتصادی قرار میدادند و بعد از ورود به وضعیت تعادل و ثبات وارد سایر رویکردها میشدند.
این استاد دانشگاه گفت: امروز نیاز ما ورود چند ده هزار میلیارد اعتبار خارجی به داخل کشور نیست که در نهایت واردات را رقم میزند. برنامهریزی برای 70 میلیارد دلار فاینانس اقتصاد ما را تکان نمیدهد بلکه برنامهریزی اقتصاد ما را شکوفا میدهد.
شاهویسی بیان کرد: برای شکوفا شدن اقتصاد ابتدا باید رابطه بین فعالان اقتصادی و فرصتهای اقتصادی را در داخل کشور تعریف کنیم. وقتی هیچ سرمایهگذار داخلی حاضر نیست در این شرایط برای طرحهای اقتصاد ما سرمایهگذاری کند چگونه میتوانیم ادعا کنیم برای چند ده میلیارد دلار فاینانس برنامه مشخص سرمایهگذاری داریم.
وی اظهار کرد: ما قبلا هم از چین، هند و کرهجنوبی فاینانس گرفته بودیم چون از آنها مطالبات نفتی داشتیم. اگر برای ورود 70 میلیارد دلار فاینانس ناچار باشیم مهندسی طرح و نیروی انسانی مورد نیاز را هم وارد کنیم و آن را به خارجیها بسپاریم هیچ ارزشی ندارد.