معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
ایران در رشد کمی علم به جایگاه دوم دنیا دست یافت
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: ایران در رشد کمی علم به جایگاه دوم دنیا دست یافت.
همدان - خبرنگار کیهان:
وحید احمدی در گفتوگو با خبرنگاران در همدان، افزود: بر اساس تازهترین اطلاعات استخراج شده از پایگاه استنادی وب آوساینس (ISI) و مقایسه کمیت تولید علم در 25 کشور دنیا طی سالهای 2014 و 2015، جمهوری اسلامی ایران از لحاظ رشد کمیت تولید علم با یک پله صعود، به جایگاه دوم دنیا رسیده است.
وی ادامه داد: در سال 2015، تعداد 35 هزار و 616 مدرک از ایران، در معتبرترین مجلات دنیا منتشر شده و نسبت به سال 2014 حدود 11/5 درصد رشد داشته و پس از روسیه بالاترین میزان رشد کمیت تولید علم دنیا را از آن خود کرده است. وی یادآور شد: پس از ایران نیز کشورهای برزیل، استرالیا، لهستان و ترکیه بیشترین میزان رشد کمیت تولید علم را در سطح بینالمللی با 9 تا 11 درصد، داشتهاند.
احمدی اظهار داشت: انتشار نتایج پژوهشها در معتبرترین مجلات علمی دنیا نشان از قدرت علمی اعضای هیئت علمی کشور دارد، اما مطابق سیاستهای کلان علم و فناوری ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، کمیت تولید علم تنها یکی از ابعاد توسعه علمی است.
وی تاکید کرد: لذا، وزارت علوم توجه به سایر ارکان تولید علم مانند دیپلماسی علمی، کیفیت تولیدات علمی، اثرگذاری فناورانه و نوآورانه را به عنوان عوامل بسیار با اهمیت، در سیاستها و برنامهریزیهای خود مد نظر قرار داده است و یکی از مهمترین مسائل در این راستا را هدایت مقالات علمی به سمت نیازهای جامعه میداند.
وی گفت: بررسی دیگر از پایگاه ISI نشان میدهد که ایران در تولید مقالات یک درصد برتر که دارای بیشترین استناد هستند نیز رتبه اول را در سال 2015 به دست آورده است اما در شاخصهای نوآوری جهانی در سال گذشته میلادی با 29 رتبه صعود، در ردیف 78 قرار گرفتیم که باید تلاش کنیم این رتبه نیز بهتر از این بشود.
معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: دولت در قانون بودجه سال 95، اعتبارات ویژهای معادل 70 هزار میلیارد ریال برای بخش پژوهش در نظر گرفته و علاوه بر آن حدود 70 هزار میلیارد ریال دیگر نیز از محل یک درصد بودجه دستگاههای دولتی برای این بخش اختصاص یافته است.