رئيس سازمان حفاظت محيط زيست:پالايشگاه دوم شيراز به منطقه ديگري انتقال مييابد
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه پالايشگاه دوم شيراز به علت مشکلات زيستمحيطي به منطقه ديگري از اين استان انتقال مييابد، گفت: اگر سد «تنگ سرخ» آسيب ديگري را به وجود آورد، لازم است که در احداث آن تجديدنظر شود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه پالايشگاه دوم شيراز به علت مشکلات زيستمحيطي به منطقه ديگري از اين استان انتقال مييابد، گفت: اگر سد «تنگ سرخ» آسيب ديگري را به وجود آورد، لازم است که در احداث آن تجديدنظر شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، معصومه ابتکار دوشنبهشب در يک نشست خبري در جمع خبرنگاران با اشاره به بحران منابع آب زيرزميني در استان فارس تصريح کرد: به دنبال اين هستيم که با سياستهاي بازدارنده از مصرف آبهاي زيرزميني جلوگيري کنيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان کرد: تغيير کشت و استفاده از شيوه مناسب آن نيز ميتواند در اين راستا موثر باشد.
وي بيان کرد: از مباحث ديگر در اين استان بحث احداث سد تنگ سرخ است که با جديت توسط سازمان محيط زيست پيگيري ميشود.
ابتکار ادامه داد: در صورتي که اين سد تهديدي تازه باشد از احداث آن جلوگيري ميشود.
اين مسئول اذعان داشت: برخي بيتوجهيها در گذشته به فضاي زيستي استان فارس آسيب جدي وارد کرده است.
وي گفت: در استان فارس طرح زيستمحيطي کارآمدي به ا جرا گذاشته ميشود.
وي اضافه کرد: احداث سد تنگ سرخ تا هنگامي که مورد تائيد اداره کل محيط زيست اين استان قرار نگيرد و مورد اعتراض و شکايت حقوقي بوده و از نظر ارزيابي مشکل داشته باشد، احداث صورت نميگيرد.
ابتکار همچنين اشارهاي به طرح تصوير «يوزپلنگ ايراني» بر روي پيراهن تيم ملي فوتبال کشورمان، بيان کرد: اين طرح براي جايگزيني روي پيراهن بازيکنان ما طراحي وديروز به فدراسيون جهاني فوتبال، ارائه شده است تا به تصويب رئيس فيفا، آقاي بلاتر برسد.
وي با اشاره به استفاده بيش از ظرفيت از سفرههاي آب زيرزميني استان فارس، تصريح کرد: لازم است که برنامه حفاظت از منابع آب، اجرا و برداشت از برخي سفرههاي آب زيرزميني ممنوع و برخي ديگر، با محدوديت همراه شود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: طرح «آبخوانداري» که در حقيقت به حفظ منابع آب زيرزميني مربوط ميشود بهترين روش براي حفظ آب در کشور ما که تبخير بالايي دارد، است.
وي درباره خشک شدن برخي درياچهها از جمله درياچه اروميه گفت: درصد کمي از علل خشکي اين درياچه به علت کاهش ريزش باران است، اتفاقا ما در منطقه اروميه افزايش ريزش هم داشتهايم، علت اصلي آسيبها در اين منطقه و بسياري از مناطق تالابي ديگر چاههاي غيرمجاز و برداشتهاي بيرويه از سفرههاي آب زيرزميني است.