با ۱۴۰ رأی مثبت نمایندگان صورت گرفت
موافقت با یک فوریت «الزام دولت به اجرای عادلانه نظام پرداختها»
نمایندگان مجلس با یک فوریت طرح الزام دولت به اجرای عادلانه نظام پرداختها موافقت کردند.
روز گذشته در ابتدای نشست علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس به طرح تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی رای مخالف دادند.
نمایندگان مجلس با 88 رای موافق، 102 رای مخالف و 6 رای ممتنع با تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی مخالفت کردند.
حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در صحن علنی به عنوان طراح تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه هرگاه شرایط کشور ویژه باشد میتوان کمیسیونی تخصصی تشکیل داد گفت: باید با تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی گزارشهایی تهیه شده و شرایط کشور ترسیم شود تا خلأهای قانونی و یا مشکلات اجرایی حل شود.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی با دیگر کمیسیونهای مجلس معارض نیست خاطرنشان کرد: الان طرحهایی در کمیسیونها است که رسیدگی به آنها وقت گیر است اما کمیسیون ویژه با همگرایی با سایر کمیسیونها میتواند به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند.
کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی
عامل بیانگیزگی
در ادامه، جهانبخش محبینیا نماینده مردم میاندوآب در مجلس در مخالفت با طرح تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی، آن را معارض با فلسفه وجودی ماده 44 آییننامه داخلی مجلس خواند و گفت: طرح اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری همه کمیسیونهای مجلس را موظف به پیگیری آن میکند اما وقتی کمیسیون ویژهای برای آن تشکیل میشود سایر کمیسیونها انگیزه خود را برای عملیاتی کردن آن از دست میدهند.
تعیین شرایط فروش یا اجاره ملک مدارس
نمایندگان در ادامه، لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی اعاده شده از سوی شورای نگهبان را بررسی و تبصره 2 ماده 32 آن را به تصویب رساندند.
طبق مصوبه نمایندگان مجلس در صورت انحلال یا تعطیلی دائم مدرسه و وجود شرایط مقرر در بندهای «الف» و «ب» این ماده و تایید شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی، موسس موظف است فروش یا اجاره ملک را از طریق انتشار آگهی به اطلاع دوستان واجد شرایط برساند. در صورتی که هیچ موسسه واجد شرایط متقاضی خرید و اجاره ملک نباشد آموزش و پرورش میتواند ملک مورد نظر را خریداری یا برای دایر کردن مدرسه دولتی برابر قوانین و مقررات مربوط اجاره مینماید، در غیراین صورت شورای سیاستگذاری و نظارت مرکزی نسبت به تعیین وضعیت اجاره یا فروش ملک، تصمیم لازم را اتخاذ میکند.
تعیین شرایط حقوق و مزایای
کارکنان مدارس غیردولتی
وکلای ملت همچنین برای تامین نظر شورای نگهبان تبصره یک ماده 25 لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را به تصویب رساندند.
به موجب این مصوبه بخشی از حق بیمه سهم موسس و کارکنان غیررسمی مدارس غیردولتی از محل اعتبارات صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قابل پرداخت است.
اختصاص 4 درصد از شهریه دریافتی مراکز غیردولتی به مناطق محروم
نمایندگان همچنین لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی اعادهشده از شورای نگهبان را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت پس از بحث و تبادل نظر ماده 20 این لایحه را به شرح زیر تصویب و تبصره سه آن حذف کردند:
«ماده 20 به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود سالانه معادل 4 درصد از شهریه دریافتی توسط مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را دریافت و به حساب درآمدهای اختصاصی ملی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. معادل وجوه واریزی از این محل در اختیار سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی قرار میگیرد تا برای نظارت در مراکز یاد شده و کیفیتبخشی به امور آموزشی و پرورشی غیردولتی مناطق محروم و کمبرخوردار هزینه شود. مبلغ دریافتی به عنوان علیالحساب مالیاتی مراکز مذکور در آنها منظور میشود.»
تصویب یکفوریت طرح جامع توسعه
و عمران روستایی کشور
همچنین نمایندگان یکفوریت طرح جامع توسعه و عمران روستایی کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند. وکلای ملت با 136 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از 243 نماینده حاضر در صحن علنی، با یکفوریت طرح مذکور موافقت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح، «سازمان توسعه و عمران روستایی کشور» با ادغام برخی سازمانها مانند سازمان تعاون روستایی ایران و سازمان امور عشایری کشور تأسیس میشود.
موافقت با فوریت طرح الزام دولت
به اجرای عادلانه نظام پرداختها
نمایندگان در ادامه، با یک فوریت طرح الزام دولت به اجرای عادلانه نظام پرداختها موافقت کردند.
وکلای ملت با 140 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از 241 نماینده حاضر در صحن علنی، با یک فوریت طرح مذکور موافقت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح، از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون به مدت 6 ماه به دولت فرصت داده میشود اقدامات لازم برای عادلانه شدن نظام پرداختها در سراسر کشور را انجام دهد.
حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و عضو کمیسیون برنامه وبودجه طی سخنانی به عنوان طراح طرح یکفوریتی الزام دولت به اجرای عادلانه نظام پرداختها، اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد بودیم که تلاشهایی برای ایجاد استثنائاتی در قانون مدیریت خدمات کشوری انجام شد و درنتیجه با اجرای بد و نظارت غیرقابلقبول این قانون، شاهد مشکلات عدیدهای در جامعه بودیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در طرح مذکور از دولت خواسته شده نسبت به حقوق، فوقالعادهها و برخورداریهای افراد، پرداختها به آنان را ساماندهی و عادلانه کند.
در ادامه این جلسه حشمتالله فلاحتپیشه نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نیز طی سخنانی به عنوان موافق یک فوریت طرح الزام دولت به اجرای عادلانه نظام پرداختها، اظهار داشت: عدالت در پرداختها باید رعایت شود، امروز مجلس مجبور است که به یک فوریت این طرح رای دهد کسانیکه در این مملکت حتی حقوق خود را نمیگیرند، منتظر امضای همان کسانی هستند که به شما وعده دادند لایحه دائمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری را تقدیم مجلس میکنند، باید بدانید حتی اگر 6 ماه دیگر هم صبر کنید، لایحه مدیریت خدمات کشوری به مجلس نمیآید چرا که اصلا لایحهای وجود ندارد.
غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان مخالف یک فوریت طرح الزام دولت به اجرای عادلانه نظام پرداختها، با تاکید بر اینکه صد در صد این طرح توسط شورای نگهبان رد میشود، گفت: اجازه دهید این طرح در قالب لایحه قانون مدیریت خدمات کشوری مورد رسیدگی قرار گیرد، اگر قانونی که مربوط به موضوع پرداختهاست توسط خود دولت در قالب لایحه تقدیم مجلس شود راحتتر میتوان درباره آن تصمیم گرفت این خواسته بسیار اساسی مردم میبایست با انسجام دولت و مجلس انجام شود.
تذکرات
به گزارش فارس حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس نیز در اخطاری با استناد به اصل 77 قانون اساسی، اظهار داشت: طبق این اصل همه قراردادها و مقاولهنامهها باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
وی تصریح کرد: درمورد قراردادهای نفتی و همچنین خرید ایرباس و بسیاری از موارد دیگر، جزئیات مسئله در مجلس بررسی نشد و جزئیات این قراردادها به صورت شفاف در اختیار نمایندگان مجلس قرار نگرفت.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار سلیمی توضیح داد: تشخیص شما از ضرورت تصویب قراردادهای نفتی در مجلس، مورد تایید شورای نگهبان نیست و این شورا آن را تایید نمیکند.
وی با طرح این سؤال که مگر همه قراردادهای نفتی که فروش نفت دارند، به مجلس ارسال میشود؟ تاکید کرد: در زمانی مجلس اول، در این رابطه از شورای نگهبان تفسیر خواسته شد و شورای نگهبان هم تفسیر خود را اعلام کرد مبنی بر اینکه اگر قراردادی بین شرکتهای ایران و شرکتهای خارجی منعقد شود، احتیاجی به تصویب مجلس ندارد هرچند اطلاع نمایندگان مجلس از قراردادها لازم است و این موضوع در کمیسیون انرژی بررسی میشود.
قراردادهای نفتی جدید
در زمان شاه هم منسوخ بود
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم نیز در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر انجاموظیفه همه نهادهای نظارتی در قبال قراردادهای جدید نفتی، گفت: با اصراری که وزیر نفت دارد، الگوی جدید قراردادهای نفتی، صنعت نفت کشور را به مدت 30 سال در اختیار بیگانگان قرار میدهد.
وی با تقاضا از هیئت تطبیق قوانین مجلس شورای اسلامی جهت رسیدگی به این موضوع گفت: این نوع قرارداد حتی در زمان شاه نیز منسوخ شده بود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه نسبت به پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان، رسیدگی به وضعیت فارغالتحصیلان بورسیه دانشگاه صنعت نفت و نیز وضعیت بیمه قالیبافان به وزرای آموزش و پرورش، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی تذکر داد.