kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۴۲۳
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد

ورود 20 آفت قرنطینه‌ای به کشور ظرف 20 سال

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در 20 سال اخیر 15 تا 20 نوع آفت قرنطینه‌ای وارد کشور شده که ما را مجبور به امحای رقم بالایی از محصولات کشاورزی کرده است.


به گزارش فارس، محمدعلی باغستانی میبدی در یک نشست خبری درباره وضعیت مبارزه با آفات در مزارع کشور اظهار کرد: در 20 سال اخیر 15 تا 20 آفت قرنطینه‌ای از جمله جاروئک لیموترش و کرم ساقه‌خوار برنج به کشور وارد شده که فقط به دلیل وارد شدن جاروئک لیموترش مجبور شدیم 14 هزار هکتار از این محصول را امحا کنیم.
وی درباره خسارت‌های قاچاق میوه در بحث آفت‌های قرنطینه‌ای گفت: نباید فراموش کرد که قاچاق میوه نه تنها به بودجه دولت آسیب می‌زند بلکه در حوزه کشاورزی ممکن است آفاتی را وارد کند که گریبان تمام محصولات کشاورزی را بگیرد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: طی یک هفته اخیر در دو محموله جداگانه در آذربایجان غربی و هرمزگان 116 تن میوه قاچاق کشف شده که 101 تن مربوط به آذربایجان غربی و 15 تن در هرمزگان بوده است.
باغستانی در بخش دیگری از سخنان خود به حجم سموم مسئله‌دار از سیستم کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: 19 قلم سم مسئله‌دار سال گذشته از لیست سموم کشور حذف شده و امسال بنا داریم، با سقف تجاری نام سموم، هر سمی که در کشور وارد و مصرف می‌شود را شناسنامه‌دار کنیم و در این راستا تاکنون 250 برند سم در سازمان حفظ نباتات مراحل آزمایشی خود را طی می‌کنند.
وی بخش دیگری از فعالیت سازمان حفظ نباتات را شناسایی فروشگاه غیرمجاز سم در کشور عنوان کرد و ادامه داد: سه هزار و 500 فروشگاه غیرمجاز سم در کشور شناسایی شده و شخص وزیر کشاورزی هر 15 روز یکبار گزارش برخورد با این فروشگاه‌ها را مطالبه می‌کند که طبق آخرین آمار هنوز 1300 فروشگاه داریم که امیدواریم تا 6 ماه آینده جمع شوند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور یکی دیگر از مشکلات را واردات سموم قاچاق به عنوان ته‌لنجی عنوان کرد و افزود: شاید به طور متوسط حداقل هفته‌ای یک محموله سم غیر استاندارد در کشور معدوم یا برگردانده می‌شود.
باغستانی همچنین از تولید مرکبات در کشور مازاد بر نیاز مصرف خبر داد و گفت: 500 هزار تن مرکبات مازاد داریم که باید فکری به حال صادرات آن کنیم.