kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۴۲۲
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان:

خرید کالای مصرفی از آلمان در پسابرجام بیشتر شد

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آلمان گفت: به دلیل مشکلات ناشی از سوئیفت و گشایش ال‌سی خرید کالای مصرفی از آلمان در دوران پسابرجام بیشتر شده چرا که خریدها به صورت نقدی انجام می‌شود.



امید یراقی در گفت‌وگو با نسیم آنلاین درباره روابط اقتصادی ایران و آلمان در دوران پسابرجام اظهار کرد: خرید کالای مصرفی از آلمان در دوران پسابرجام بیشتر شده است زیرا خرید این کالاها به راحتی و با پرداخت‌های نقدی انجام می‌شود. برای خرید ماشین‌آلات از آلمان نیاز به مشارکت با بانک‌های داخلی یا فاینانس از بانک‌های داخلی داریم اما با تداوم مشکلات بانکی روبرو هستیم زیرا خرید کالاهای صنعتی نیاز به نقل و انتقال میلیون‌ها یورو پول دارد.
وی افزود: در حال حاضر تنها حواله‌جات پول‌های متوسط و کوچک در حال انجام است. ولی بخش فاینانس هنوز استارت نخورده است. این مشکل نه تنها از جانب بانک‌های اروپایی است بلکه از جانب بانک‌های ایرانی هم وجود دارد زیرا بانک‌های ما آمادگی حمایت از تولیدکنندگان داخلی را ندارند. بانک‌های آلمانی همکاری چندانی را با ما انجام نمی‌دهند و تنها بانک ایران و اروپا در این زمینه به ما کمک می‌کند که به دلیل بالا بودن حجم کار، فعالیتش با کندی انجام می‌شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان ادامه داد: کارشکنی بانک‌ها بعد از برجام بر کسی پوشیده نیست. به دلیل فشارهایی که قبلا از سوی بانک‌ها و موسسات آمریکایی به روی آنها وارد شده، این معضل همچنان ادامه دارد. حتی شرکت‌های متوسط و کوچک هم در دوران بعد از برجام با موانع بانکی روبرو هستند.
یراقی افزود: ال‌سی باز شده اما بانک‌های بزرگ اروپایی چون منابع زیادی در آمریکا دارند و از جرایم سنگین می‌ترسند با ما همکاری نمی‌کنند. ضمن اینکه برای بازگشایی ال‌سی باید همه پول یا بخش اعظمی از آن به صورت نقد در اختیار بانک‌ها قرار گیرد ولی باز هم این اعداد بسیار محدود است و نمی‌توان به وسیله آن کالای واسطه‌ای و سرمایه‌ای وارد کرد. بیشتر ماشین‌آلات صنعتی موجود در کشور، آلمانی هستند و خریدهای صنعتی با این وضع خیلی مشکل است.
وی با اشاره به فعالیت شرکت‌های آلمانی در ایران گفت: شرکت آلمانی فولکس واگن قرار است برای تولید کلیه خودروهای خود در ایران سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهد. چند شرکت آلمانی هم در زمینه نفت و پتروشیمی در حال مذاکره یا انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری هستند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان در خصوص سفر روحانی به آلمان عنوان کرد: صحبت‌های زیادی برای سفر آقای روحانی به آلمان انجام شده ولی هنوز دعوتنامه رسمی برای ایشان فرستاده نشده است. آلمانی‌ها بر عکس فرانسوی‌ها که خیلی زود رفتند و خیلی زود برگشتند، در زمان تحریم‌ها جز آخرین کشورهایی بودند که از ایران رفتند و در دوران بعد از تحریم هم با طمأنینه به ایران بر می‌گردند. آنها احساسی تصمیم نمی‌گیرند. اما به دلیل اینکه آلمان نمی‌خواهد از فرانسه و ایتالیا عقب بماند سفر آقای روحانی به آلمان ظرف یک سال آینده انجام خواهد شد.