رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد
اعطای مجوز مصرف سویا و دانه ذرت تراریخته
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مجوز مصرف دانه سویا که 90 درصد بازار دنیا در اختیار محصولات تراریخته آن است و دانه ذرت که بیش از 50 درصد بازار دنیا را محصولات تراریخته آن پر کرده است، صادر شده است.
به گزارش ایرنا، رسول دیناروند در نشست خبری خود گفت: در دنیا سه گونه مواجهه با محصولات تراریخته (دستکاری شده ژنتیک) وجود دارد، برخی کشورها کاملا ورود این کالاها را آزاد گذاشته اند و معتقدند دنیا چاره ای جز استفاده از این محصولات ندارد و برخی کشورها نیز کاملا این محصولات راممنوع اعلام کرده اند.
دیناروند افزود: دسته دیگری از کشورها که تعداد آنها بیشتر است، معتقدند با بررسی و تایید سلامت این کالاها می توان اجازه مصرف داد و ایران جزو این دسته از کشورهاست .
وی ادامه داد: تاکنون مجوز مصرف دانه سویا که 90 درصد بازار دنیا در اختیار محصولات تراریخته آن است و نیز دانه ذرت که بیش از 50 درصد بازار دنیا را محصولات تراریخته آن پر کرده است، صادر شده است.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، امکانات آزمایش این محصولات در کشور وجود دارد و به طور کلی آزمایشگاههای کنترل غذا و لوازم بهداشتی در وزارت بهداشت در سالهای اخیر بسیار مجهز و تقویت شدهاند.
وی افزود: در مورد کشت محصولات تراریخته در کشور اطلاعاتی ندارم تا جایی که می دانم مجوز کشت داده نشده است، اما مسئولیت این حوزه با وزارت جهاد کشاورزی است.
50 درصد کالاهای آرایشی قاچاق و تقلبی است
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بیش از 50 درصد کالاهای آرایشی در کشور قاچاق و تقلبی است و برخی از این لوازم قاچاق از گمرک وارد می شوند.
دیناروند گفت: اشکالی که در گذشته وجود داشت این بود که کالاهای قاچاق کشف شده، دوباره به بازار برمیگشتند اما اکنون دیگر امکان بازگشت کالاهای قاچاق به بازار وجود ندارد و پس از کشف، امحا می شوند.
وی افزود: سازمان غذا و دارو برای اینکه نگرانی مردم را بر طرف کند و بتوانند کالاهای قاچاق را شناسایی کنند، نرم افزاری را طراحی کرده است که در سایت سازمان غذا و دارو وجود دارد و با استفاده از آن می توانند با اسکن بر چسب اصالت کالا از تقلبی و قاچاق نبودن آن مطمئن شوند.
هیچ سوسیس و کالباس خارجی
در کشور مجوز ندارد
رئیس سازمان غذا و دارو افزود : هیچ سوسیس، کالباس و فرآورده های گوشتی وارداتی قانونی در کشور نداریم که نیازی به بررسی حلالیت آنها باشد، هر کالایی نیز که به صورت قانونی وارد کشور می شود، حتما حلال بودن آن در وزارت بهداشت با نظارت نماینده مقام معظم رهبری و همکاری وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود.
محدودیت تجویز داروی خارجی
در برنامه ششم توسعه
دیناروند درباره نسخه کردن داروهای خارج از فهرست توسط برخی پزشکان گفت: در قانون برنامه ششم ماده ای وجود دارد که در صورت تصویب، تجویز داروهای خارج از فهرست ممنوع می شود، البته برخی پزشکان از سر دلسوزی برای بیمار چنین تصمیمی می گیرند اما برخی نیز اهداف دیگری دارند.
وی ادامه داد: مبنای قیمت دارو در بیمه ها ارزانترین داروی موجود در بازار است و اگر پزشکی داروی گران تر را تجویز کند، مابه التفاوت قیمت آن را بیمار باید بپردازد، اما برای بیماران خاص و صعب العلاج همین مابه التفاوت هم رقم بزرگی است که 70 درصد آن را وزارت بهداشت می پردازد.
به گفته دیناروند، داروهای تولید داخل، کیفیت لازم را دارند و فرایند تایید یک داروی جدید حداقل دو سال طول می کشد و سختگیری زیادی در این زمینه وجود دارد.
گفتنی است صحبت از اعطای مجوز مصرف محصولاتی که به اذعان رئیس سازمان غذا و دارو بخش عمده آنها در جهان به صورت تراریخته به بازار عرضه می شود در حالی است که هنوز ابهامات و هشدارهای زیادی از سوی کارشناسان مخالف ورود این محصولات مطرح است.