معاون فرهنگی قوه قضائیه :
لغو کنسرتها برای پیشگیری از وقوع جرم است
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: لغو تعدادی از کنسرتها برای پیشگیری از وقوع جرم، عمدتاً اختصاصی به خود عنوان کنسرت ندارد.
حجت الاسلام هادی صادقی در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تعداد محدودی از کنسرتها لغو میشود، افزود: اصل برگزاری کنسرتها در کشور مشکلی ندارد به شرطی که در محدوده مجاز باشد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول دادن مجوز است و آنها این مسائل را مدنظر دارند.
وی گفت: در خصوص اصل موسیقی نواخته شده، شعر، خواننده و نوازندهها نیز وزارت ارشاد نظر میدهد و به این مسائل توجه دارد اما ما باید به نکات دیگری هم توجه کنیم، به این ترتیب که خود برگزاری کنسرت و فقط نواختن موسیقی مطرح نیست چرا که وقتی کنسرتی برگزار میشود تجمعی حاصل میشود که ممکن است در این تجمع اتفاقاتی بیفتد که در صحنه عمومی است نه خصوصی .
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: چون این اتفاقات در صحنه عمومی است قوانین عمومی کشور بر آن مترتب میشود و برای مثال اماکن نیروی انتظامی وظیفه دارد قوانین مربوط به مجامع عمومی را اجرا کند و اگر جایی تخلفی قانونی صورت گرفت مقابله خواهد کرد.
وی افزود: این فقط مخصوص کنسرتها نیست و هر جایی از این نوع تخلفات صورت بگیرد برخورد میشود، لذا برخوردهایی که صورت میگیرد و همچنین کنسرتی که لغو میشود عمدتاً اختصاصی به خود عنوان کنسرت ندارد.
صادقی افزود: از طرف دیگر این مسئله به دادستانی هم ارتباط پیدا میکند و دادستان موظف است از وقوع جرم پیشگیری کند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه افزود: اگر جایی شواهدی وجود داشته باشد که احتمال وقوع جرم در یک مجمع عمومی جدی است، دادستانی موظف میشود ورود کند و نیروی انتظامی هم باید مراقبت یا پیشگیری کند و یا مانع برگزاری آن شود که این در مورد هر تجمع غیر قانونی دیگر هم میتواند اعمال شود.
وی گفت: نحوه ورود دستگاه قضایی به مسئله کنسرتها هم از قبیل این مسائل است و برای پیشگیری از وقوع جرم در مواردی که شواهدی بر تحقق جرم وجود داشته باشد انجام میشود.
معاون فرهنگی قوه قضائیه افزود: در کشورمان سالانه صدها کنسرت برگزار میشود و کمتر از یک درصد آن ممکن است لغو شود چنانکه صدها تجمع دیگر هم برگزار میشود و ممکن است یک درصد آن لغو شود و نباید روی این موارد سر و صدا کرد.
وی گفت: به هر حال اگر جایی تخلفی صورت بگیرد باید برخورد شود و برگزارکنندگان کنسرتها باید تعهد و التزام قانونی در خصوص برگزاری کنسرت داشته باشند و اگر این التزامها را بدهند دستگاه قضایی در برگزاری آن حمایت میکند و اگر التزام ندهند دلیلی ندارد که به هر تجمعی که در معرض آسیبهای متعدد باشد اجازه برگزاری بدهند.
به گفته صادقی، این معنا ندارد که دستگاه قضایی در این باب مسئولیت بپذیرد و مسئولیت برگزاری سالم کنسرتها به عهده مجریان کنسرت و وزارتخانههای مرتبط است و دستگاهی که مجوز میدهد باید سلامت آنرا تضمین کند.